Kodinhoitaja kaatoi munkkiöljyn viemäriin :(

  • Viestiketjun aloittaja huoh
  • Ensimmäinen viesti
huoh
Viiskymppinen kodinhoitaja kaatoi meidän munkkirasvat keittiön viemäriin! ÄRH! Olivat vielä kattilassa odottamassa että kaataisin pulloon ja veisin pois.
Ei siis tarvi ihmetellä jos putket jumittaa. :(
 
tippaleipä
Yksityinen kotipalvelun tarjoaja? (tuskin kunnallinen kotiapu munkkirasvoihin sekaantuu) Hän maksaa mokan omasta vakuutuksestaan, tai sitten hänen työnantajansa. Jos joudutte hankkimaan putkimiehen niin lasku firmalle.
 
ap
Joo, ei maailman suurin rikos, mutta tosiaankin luulin, että viisikymppinen nainen tietää jotain kodinhoidosta/ruoanlaitosta, kun kerran on kaupungin kotipalvelussa töissä.

No, oli se laittanut leikkiastiaston osiakin tiskikoneeseen. :D
 
mie
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Joo, ei maailman suurin rikos, mutta tosiaankin luulin, että viisikymppinen nainen tietää jotain kodinhoidosta/ruoanlaitosta, kun kerran on kaupungin kotipalvelussa töissä.

No, oli se laittanut leikkiastiaston osiakin tiskikoneeseen. :D
Tuota kukas se uusavuton nyt olikaan :eek: :eek: pssttt. niitä lasten leluja on hyvä pestä välillä ja psssttt. ne voi pestä astianpesukoneessa.
 
asdf
Noh... mä oon ollut töissä ravintolassa ja siellä kyllä laitettiin rasvat viemäriin kuuman veden ja reilun saippuan kera..............

Ettei se ehkä niin ihme ole ettei kodinhoitajakaan paremmasta tiedä.
 
vierailija
Niin, siis jos se on juoksevaa rasvaa niin eihän se nyt mikään valtava rikos ole?
Kyllä juokseva öljykin tukkii viemäreitä. Se muodostaa hiusten ja muun putkissa kulkevan kuonan kanssa sellaisia mönjäpalloja, joista ei vesi pääse läpi ja jotka joustavat ja tarraavat pieniinkin rakoihin kiinni. Ajan kanssa niistä sitten tulee isompia ja isompia patoja kunnes putki on kokonaan tukossa. Kovan rasvan kanssa tilanne on tietenkin paljon suoraviivaisempi kun se muuttuu suoraan kovaksi viilentyessään. Ja mitä tulee siihen kuuman veden laskemiseen perään, niin se ei todellakaan auta asiaa. Vaikka vettä laskisi niin pitkään, että se lämmittäisi vähän putkeakin eikä siten viilenisi kädenlämpöiseksi parin metrin matkalla, ei se silti sitä rasvaa sulata enää viiden metrin päässä. Eli kun 3. kerroksessa lasket sitä vettä, niin viimeistään ensimmäisessä kerroksessa on tukos. todennäköisemmin jo toisessa.

Kiinteät rasvat kuten eläimen ihra tai kookosrasva kannattaa jäähdyttää ja kaapia sitten roskiin. Juoksevat öljyt voi laittaa pulloissa kiertoon.
 
vierailija
No ei se pikkumäärä öljyä mitään saa aikaiseksi. Pesuaineet liuottaa ja irrottaa ne vähät rasvanjämät.
Eivät irrota. Sinulla on rasvapaakku jossain putkistossa ja peset hiuksesi suihkussa. Mitä luulet sille pesuaineelle tapahtuvan? Vastaus: se viilettää erittäin laimennettuna muun veden kanssa suoraan sen vedenpitävän rasvapaakun ohi sille mitään tekemättä.

Sen sijaan vesiyhtiöt käyvät säännöllisesti imemässä putkia tyhjäksi kun ongelmia ilmaantuu ja siinä samassa ne sinunkun viemäriisi laskemat rasvat tulee sieltä poistettua niin, että tuskin koskaan huomaat omassa keittiössäsi asti mitään haittaa. Laskun tällaisesta maksamme tietysti kaikki kollektiivisesti ihan niin kuin muutkin "ilmaiset" asiat.
 
vierailija
Tukkii jos kaataa perään putkimiestä, jolloin rasva-lipeä-sekoitus muuttuu saippuaksi ja se kyllä tukkii viemärin..
Ja tämä ei edes vaadi sitä kodin putkimiestä, sillä ihan luonnollinen ulosteista alkunsa saava kemiallinen prosessi, joka on jatkuvasti viemärissä käynnissä, pilkkoo myös öljyn rasvan ja muuttaa sen putkistossa kiinteään muotoon. Videolla asiasta kerrotaan englanniksi:


Eli älkää kaatako mitään rasvaa viemäriin.