KISSAN omistajat huomio!

  • Viestiketjun aloittaja Crisse
  • Ensimmäinen viesti
Crisse
Mistä olette ostaneet kissansuojat vaunuun ja pinnasänkyyn? Minkä hintaisia ovat? Huoli painaa, kun ne on hankittava, meidän kisu ei tottele yhtään vaan hyppii pöydillä ja sängyllä kielloista huolimatta... :\|
Öisin olen päästänyt sen viereen nukkumaan, koska se tulee joka tapauksessa viereen kun nukahdamme. Oletan että vauvan viereen tulee olemaan samanlainen tunku :'( Anoppi käski luopua kissasta, mutta niin en kyllä aio tehdä!!
 
haloo
Herrantähden, meinaatko laittaa vauvan häkkiin ja kissan annat kulkea vapaana? Eikös se pitäisi olla toisinpäin? Anoppisi on oikeassa, anna kissalle kyytiä ja keskity vauvaasi. Voihan sitä hankkia kissan sitten, kun lapset ovat isompia.
 
Kyllähän se on sellanen juttu, et kissa on vauvaa kohtaan arvaamaton!!!!!!!!!!!! meillä naapurin kissa oli menossa vaunuihin, n´vaikka käytimme kissa karkotetta! Nyt jos sen vielä nään niin tapan aivan varmasti, enemmin kissa kun lapseni!!! :'(
 
meilläkin kissa
Kauhistelkaa :eek: rauhassa, mutta meillä vauva nukkui ihan pienenä omassa huoneessaan suljetun oven takana juuri siksi ettei kissa pääse hänen viereensä.Itkuhälytin kyllä herätti syöttämään jne. Kissa ei ole kertakäyttökamaa, joka nakataan menemään, kun sille sattuu tuntumaan.
 
viima76
No just jos kissan ottaa niin siitä pitää kantaa vastuu! Meillä kun kissa meni likan sänkyyn nukkumaan (tyttö ei vielä syntynyt silloin) niin läppäsin sitä pyyhkeellä, siis niin ettei sattunut vaan pelästyi!!! Muutaman kerran piti tätä tehdä eikä sen jälkeen ole sänkyyn mennyt!
 
viima76
Kyllä sitä keinot keksii jotta vauva ja kissa voivat elää rinnakkain! Kyllä meillä kissa ja lapsi lattial vierekkäin (tyttö 10kk), tietysti minä olen vieressä sohvalla, koskaan ei ole mitään käynyt ja jos kissa on leikkisällä tuulella niin sit kissa pihalle jäähylle tai toiseen huoneeseen..
 
Ja vastauksia kysymyksiin. Me ostettiin kirpparilta/huuto.net:stä kissaverkko muksun pinnasängyn päälle, hintaa tuli 20 euroa. Uutena maksaaa 50-100 e. Vaunuihin en ole vielä erillistä suojaa hankkkinut, koska kissa ei pääse ulos ja muksu tulee nukkumaan vain ulkona vaunuissa. Koira pitää pihalla huolta siitä, ettei naapurin kissat tule meidän pihalle.
Mun mielestä sekä lemmikeistä että lapsesta pitää huolehtia. Olisi edesvastuutonta tulla äidiksi, jos ei kykene huolehtimaan lemmikeistä ensin. Pidä hyvä huoli lemmikeistäsi ja lapsesi saa tasapainoisemman elämän.

Anne
 
Crisse
Kiitos Anne! =) Täytyy käydä esim.huutonetissä katsomassa noita pinnasängyn suojia.

Sitten kun lapsi on isompi niin kissa voi ihan hyvin nukkua vieressä, mutta pienen vauvan viereen en uskalla päästää kun vauvan tukehtuminen tms. pelottaa. Onneksi kisu on kiltti eikä koskaan raapaise ketään vaikka kuinka "rääkättäisiin" leikillään :) Ja on tottunut pieniin lapsiin.
 
joillakin onnistuu kissa-vauva yhdistelmä, meillä ei :'( .
kissa suuttui kun toin vauvan kotiin, sähisi karvat pystyssä monta pvää! kyttäsi häntä heiluen vauvan lähellä millon aikuiset häippää näkösältä et pääsis vauvan luo!
pakko oli lupua... onneksi sukulainen otti ja kissalla mahtava koti ! :)
 
piitu1981
Haloo tosiaan!!! :eek: En käsitä tuollaisia ihmisiä, että jos lapsi tulee, niin ei saisi olla mitään lemmikkiä???!!! Meilläkin sukulaiset kauhistelivat koiran pitämistä vaikka tuli vauva, vaan sanotiin "nätisti suorat sanat" ja on koira saanut olla nyt rauhassa. Poika on nyt 1v5kk ja ovat koiran kanssa ylimmät ystävät. Toki tämä on tapauskohtaista. Ja kaikille "ei-lemmikkejä-kun- on- vauva"- tyypeille tiedoksi, että on tutkittua, että lapset, joilla on kotona/ovat paljon tekemisissä lemmikkien kanssa, on pienempi riski saada allergioita!! :)

P.S. Sori, kun poikkesin alkuperäisestä aiheesta.
 
piitu: kuka täällä semmoista väittää, että lemmikit ja vauvat eivät sovi yhteen? Käsittääkseni aloittajan kissa on ongelma, koska nukkuu ihmisten sängyssä ja hyppii pöydillä, joten on selvää, että tuleva äiti on huolestunut. Tällaisten ongelmatapausten kanssa on parempi, että niistä luopuu. Vauvan pitäisi olla kissaa tärkeämpi.
 
Juliette
Meillä on kaksi kissaa ollut molempien lasten kanssa ja hyvin on mennyt ilman suojaverkkojakin.Vauva nukkui ihan vastasyntyneestä päiväunia kissan vieressä,itse vahdin kyllä ettei mitään tapahtunut.ilmeisesti meidän mourut ei ole niitä omistavimpia tapauksia tai ilkeimpiä.
 
viima76
Heh, pari päivää sitten kehuin et meidän kissa ei sänkyyn mene kun oon sen sieltä aina pois ajanu.. Viime yönä kissa nukkui likan sängys jalkopäässä, ajattelin et nuku sit, likka sen verran iso et ilmoittaa kyl jos kissa menee päälle.. :p
 
-Ninnuli-
Meillä kissat pissii vauvan sängyn ja esikonkin sängyn jos niihin pääsevät joten meillä pidetään makkarin ovet kiinni silloin kun ei olla kotona. Ja yöllä makkarin ovi on myös kiinni etteivät pääse vauvan sänkyyn, toimii meillä..
Välillä on kieltämättä käynyt mielessä että luovun noista kun niillä tahtoo olla tapana välillä pissiä minne sattuu mutta enhän mä niitä vois hävittää, ovat tosi rakkaita esikolle ja muutenkin..
 
Ei kissasta voi noin vaan luopua,perheenjäseniä nekin on. Meillä niitä on kaksi ja ennen vauvaa niitä kiinnosti vaunut ja sänky,mut lehdellä pepulle, ni siitä oppi. Vauva kun tuli taloon,ni ei mene sänkyyn eikä vaunuihin ja lapsi ei mene kissojen petiin eikä ruokakupeille. säännöt kaikille!
 
PikkuPeikonÄiti
Me myös ostettiin verkko vaunujen päälle, suojaksi naapurin kissoilta.Meidän kissa kun on sisäkissa, käy ulkona vain narussa.kissa on aina ennen vauvaa saanut nukkua meidän kanssa samassa sängyssä,joten vauva on alusta ati nukkunut omassa huoneessaan.Onhan se hieman työlästä,kun joka kerta kun vauvan vie nukkumaan, pitää tarkistaa ettei kissa livahtanut lastenhuoneeseen, varsinkin yöllä.Muuten vauva ja kissa kyllä tulevat erinomaisesti toimeen keskenään.Kertaakaan ei ole tarvinnut harkita kissasta luopumista! :)
 

Eipä ole ihan simppeli juttu aina tuo kissan ja lapsen yhteiselämä.
Meillä toinen vaavi tulossa nyt kesäkuussa ja taitaapa kisu lähteä piikille. :\|
Esikoisen tullessa kotia synnytyssairaalasta hyökkäsi tämän päälle, kun alkoi itkemään. Onneksi saatiin miehen kanssa revittyä kissa pois sängyltä, jossa esikoinen oli. Kissa sähisi kynnet esillä ja meinasi tulla päälle väkisin!
Kaiken tämän jälkeen aloitti mielettömän mouruamisen öisin, niin että koko perhe heräili. Koska kissa on mieheni lemmikki, en voinut vaatia sitä lopetettavaksi ja mieheni vähätteli asiaa. :(
Nyt esikoinen 1v 6kk ja kissa ei ole käyttäytynyt aggressiivisesti alkushokin jälkeen, mutta on selvästi stressaantunut esikoisesta ja kyhjöttää tätä piilossa milloin missäkin. Omat lämpimät tunteet ja luottamus tätä eläintä kohtaan ovat totaalisesti lopussa. En haluaisi kissaa lähellekään pian syntyvää vauvaamme, sillä mielestäni se on arvaamaton. Eli suruttako kissa piikille? :whistle:
 
Muumimamma

Yrittäkää nyt jo hyvissä ajoin saada kissalle uutta kotia. Oisko joku sukulainen tai ystävä, joka vois kissan ottaa. Pistäkää ilmoitus lehteen tai ilmoittakaa paikalliseen eläinsuojeluyhdistykeen. Ainakin hesylle jos soittaa niin he yrittävät tehdä kaikkensa, että kissa löytäisi uuden kodin. Jos asut lähellä pääkaupunkiseutua niin soita hesyyn, kerro tilanne tarkkaan, auttavat varmasti. Minä olen molemmat kissani sieltä ottanut.
Älä kiltti ihminen lopeta eläintä, jos se ei ole sairas. Tekee pahaa pelkkä ajatuskin.

Anne
 
Crisse
Kiitoksia vastauksista. Mietin tässä edelleen että miten saan kissan pidettyä yön aikana poissa vauvan sängystä. Vauvan aion pitää pinnasängyssä makuuhuoneessa parisänkymme vieressä. Makuuhuoneen ovi suljettuna nukkumista on kokeiltu, mutta se ei onnistu, koska kissa maukuu ja raapii/hyppii ovea vasten läpi yön(viikkoja jatkui eikä luovuttanut..), se haluaa meidän viereen vaikka väkisin :$ On kyllä aivan ihanan lempeä ja rakastava kissa, vaikea kuvitella että sähisisi pienelle vauvalle, mutta eihän sitä tiedä. Pieniä lapsia ei ainakaan kummaksu, eikä muita kissoja/koiria. Aika suvaitsevainen luonne meidän kisulla tuntuisi olevan. Silti jos kissa ja vauva tulevat nukkumaan samassa huoneessa niin en uskalla varmaan silmiäni sulkea ellen ole varma että vauva on turvassa :\| Mieheni on suunnitellut pinnasänkyyn eräänlaista "kantta", joka olisi helppo nostaa kun vauvan ottaa sängystä. Ja tietenkin täytyy varmistaa ettei kissa pääse pinnojen välistä sänkyyn. huh...

Päivisin riittää että olen hereillä ja huomaan kyllä jos jotain tapahtuu kissan ja vauvan välillä. (uskoisin näin)

Toivottavasti kaikki menee hyvin ja kissa pysyy nahoissaan kun vauvelia kotiutetaan

:/
 
Ostakaa sellainen "häkki" siihen pinnasängyn päälle. Tai pistä miehesi tekemään, on helppo tehdä, jos et löydä käytettynä tosi halpaa. Käykää kattomassa mallia esim. lastentarvikeliikkeestä. Se häkki tuntuu ensi alkuun vähän vankilamaiselta, mutta nythän ajatellaan muksun turvallisuutta ja omien hermojen ja yöunien säästämistä.

Anne
 
Tuleva äiti
Pistää oikein vihaksi nämä ihmiset,jotka käskevät luopua kissasta,kun vauva tulee taloon.Meille syntyy lokakuussa vauva ja meillä on kissa.Emmekä aio luopua kissasta.Aion nukuttaa vauvaa makuuhuoneessa,oven välissä on ovistoppari.
 

Tuleva äiti.

Ehkä ei kannata liian vuolaasti mesota etukäteen, mitä tekee kissan tai muunkaan lemmikin kanssa lapsen synnyttyä. Myös lemmikkieläimien luonteissa on eroja. :/
Tottakai positiivinen asenne kannattaa säilyttää ja toivoa, että kaikki menee hyvin. ;)
Loppupeleissä hiukkasen painaa myös kissan sopeutuminen. Onko oikein kissaa kohtaan sekään, että se pidetään lapsiperheessä väenväkisin, vaikka osoittaa selviä stressaantumisen merkkejä. Väistämättä lapsen synnyttyä koko perheen elämä muuttuu. Kissa voi kokea muutoksen stressaavana. :(
Myös omat voimavarat vaikuttavat asiaan. Tuore äiti ei ehkä kaipaa enää yhtään lisää huolenaiheita, varsinkin jos kisu mouruaa yöt läpeensä ja on aggressiivinen!
Eläin on kuitenkin aina eläin. Perheenjäsen, mutta ei missään nimessä tasavertainen lapseni kanssa.
 
pietu
meil oli 2 kissaa, ku tyttö syntyi;narttu ja kolli,leikattuja. ennen kissat nukkui meidän sängys, mut uus komento tuli;ei enää kissoja makuuhuoneesee. narttu kokeili silti viel mennä tytön sänkyy,ja sai napakan lähdön niskavilloista. ei menny enää. kolli suhtautui tyttöön kiltisti, mut narttu hyökkäs yks kaunis päivä tytön jalkoihin vaikka minä istuin vieres! enempää en ajatellut riskiä ottaa, joten narttu sai lähteä. kolli on ollut aina ystävällinen ja tulee hyvin toimeen tytön kans. mut eläin on aina eläin, se kannattaa muistaa. lapsen kanssa pitää yhdessä opetella pienestä pitäen miten eläinten kans ollaan, eikä KOSKAAN jättää pientä lasta ja eläintä kahdestaan. tsemppiä vaan, kyl useimmat kissat oppii ku napakasti opettaa(enkä tarkoita mitään rääkäystä). B)
 

Yhteistyössä