Kirkkonummelaiset huomio! (Asuinalueesta lapsiperheelle)

Heipsan,
Olemme muuttamassa opiskelujeni vuoksi toiselta puolelta Suomea Kirkkonummelle.
Haluaisin kysyä lapsiperheen näkökulmasta asuinalueista.
Meille on tarjottu asuntoa (KVA) Kantvikista Sokeritehtaantieltä sekä keskustasta Lukkarinmäki 1:stä.
Keskusta houkuttaisi koska meillä ei ole omaa autoa mutta talo on vanhemmassa/huonommassa kunnossa.
Kantvikissa olisi uudehko asunto mutta onko sellaisen matkan päässä että palvelut ja kouluni mukaanlukien kaukana? Julkisesta liikenteestä en tällä hetkellä arvattavista syistä oikein välitä.
Pyöränosto olisi yksi vaihtoehto jolla kulkisin päivittäin keskustaan mutta sijainniltaan Kantvik äärettömän huono.
Kertokaa kokemuksia,kumpaan muuttaisitte?
Uusi asunto on varmasti puhdas sisäilmaltaan
ja hyvässä kunnossa ja luonto lähellä.
Keskustan asunto huonommassa kunnossa,mahdolliset sisäilmaongelmat? Ja ehkä levottomampi ympäristö.
Auttakaa siis
 
vierailija
Ottaisin palvelujen ja kulkuyhteyksien vuoksi tuon keskustan kämpän, mutta ei tietoa yhtiöstä. Kantvikissa huonot palvelut ja kulkuyhteydet. Jos Espoon suuntaan liikkuu julkisilla, niin matka kestää Kantvikista ikuisuuden, koska bussi kiertelee keskustan peränurkat ja Masalan kautta. Noissa Sokeritehtaantien vuokra-asunnoissa ymmärtääkseni ollut levottomuuksia.
 
Minäkin ottaisin keskustan asunnon ehdottomasti. Ehkä autolla liikkuvana voisin harkita myös Kantvikia mutta julkisilla en missään tapauksessa. Ja näin tarkemmin ajatellen en kyllä harkitsisi autollisenakaan, minusta asuinalueen viihtyisyys ja jonkinlaiset palvelut tai aktiviteetit lähiympäristössä pitää kyllä olla. Kantvikissahan ei itsessään ole ”mitään”, Sale löytyy mutta ylipäätään ei ole alueena mitenkään viihtyisän oloinen. Ihan säälin erästä siellä asuvaa tuottavaa kun on sieltä asunnon ostanut eikä varmasti saa sitä myytyä tai ainakaan mihinkään hyvään hintaan. Keskustahan sen sijaan on mielestäni viihtyisä ja kuitenkin mukavan pieni ja rauhallinen lapsia ajatellen ja palveluita ja aktiviteetteja löytyy. Toki jos asunto siellä olisi ihan rotisko niin sitten tulisi varmaan tenkkapoo.
 

Yhteistyössä