kinkkupastakastike

  • Viestiketjun aloittaja Ruoan ystävä
  • Ensimmäinen viesti
Esim. näin käy: paista sipulia tai purjoa ja keitto- tai palvikinkkua pannulla miedolla lämmöllä, joukkoon ruokalusikallinen tai pari vehnäjauhoja, sekoitellaan hetki. Sitten maitoa joukkoon, sekoitellaan koko ajan. Aurajuustoa voi sekoitella lopuksi joukkoon, mausteeksi mustapippuria. Suolaa ei tarvita ainakaan, jos sitä aurajuustoa laitetaan. Pikkuisen voi laittaa myös basilikaa. Jollei aurajuustoa ole/ se ei maistu, sopii esim. creme fraiche hyvin kastikkeeseen.
 
Mä teen näin:

Kinkkua (palvattua) ja purjoa pannulle oliiviöljyyn muhimaan hetkeksi. Sitten sekaan pari purkkia creme fraichea (maustettu käy mainiosti) ja purkki ruokakermaa. Sekaan valkosipulia ja mustapippuria ja annetaan hautua hetki ja tarkistetaan suola. Siinä se. :p
 
Rouva Bird
Hyvä ja helppo ruoka (tosin ei kinkusta vaan Amerikan pekonista) on sellainen että pannulla ruskistetaan pari minuuttia suikaloitu pekoni, sitten joukkoon kuullottumaan 1 sipuli. Joukkoon lisätään vielä 1 purkki creme fraichea ja 1 kananmuna ja sekoitetaan. Valmistuu kastike spagetille noin viidessä minuutissa.
 

Yhteistyössä