kinkkupasta

  • Viestiketjun aloittaja juupa
  • Ensimmäinen viesti
Pistä kattilaan vähän vettä, 1/4 koskenlaskija viherpippurijuustoa (tai maun mukaan enemmän tai vähemmän), purkki ruokakermaa...anna muhia pienellä lämmöllä niin että juusto on nesteeseen sulanut, lisää kinkku suikaleet/kuutiot joukkoon. Keitä pasta ja sekoita.

Lautaselle päälle vielä hieman juustoraastetta ja vot...ei kuin nauttimaan.

Virva
 
Tässä melko samanlainen ohje kuin tuo edellinen ja myös varmasti yhtä herkullinen.

Eli kuullota silputtu sipuli öljyssä, lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja murennettu lihalienikuutio ja lorauta sekaan myös vajaa desi vettä. Hauduta hetki ja lisää sitten 1/3 pakettia koskenlaskijaa (perinteistä) ja 2dl ruokakermaa. Anna juuston sulaa ja nauti vastakeitetyn pastan kanssa. Helppoa ja hyvää!
 
Pienistä n. 400 g vähärasvaista palvikinkkua ja ruskista hetki teflonpannussa/kattilassa. Kaada sekaan 2 prk ruokakermaa ja kiehauta. Lisää n. 100 g emmental-raastetta ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta paprika- ja valkosipulijauheella sekä valkopippurilla. Tarjoa pastan kanssa. Toimii!
 
miimaa
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.04.2005 klo 15:19 äiti kirjoitti:
Tässä melko samanlainen ohje kuin tuo edellinen ja myös varmasti yhtä herkullinen.

Eli kuullota silputtu sipuli öljyssä, lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja murennettu lihalienikuutio ja lorauta sekaan myös vajaa desi vettä. Hauduta hetki ja lisää sitten 1/3 pakettia koskenlaskijaa (perinteistä) ja 2dl ruokakermaa. Anna juuston sulaa ja nauti vastakeitetyn pastan kanssa. Helppoa ja hyvää!
Söimme justiinsa tällä ohjeella tehtyä ruokaa ja oli hyvä, halpa et nopee. Teen varmaan toistekki.
 
Tämä on todella hyvää kinkkupastaa:

Kinkkupasta 4:lle

Reilu puolikas pussi pastaa / makaronia
2 dl kermaa (vispi on paras, muut käy)
1 pala sinihomejuustoa n 170 g
200 g palvi- tai keittokinkkua
valkosipulin kynsiä maun mukaan
Keitä pasta pussin ohjeen mukaan ja valuta. Laita kattilaan kerma, silputtu / suikailoitu kinkku, juusto ja valkosipuli, ja keittä miedolla lämmöllä sillä aikaan kun pasta kypsyy. Kun pasta on valmis ja kastike on sakea, kaada pastan päälle, ja nauti heti patongin ja tuoresalaatin / raasten kerä. Ihanaa!

Ja jos ei sinihomejuustosta tykkää, niin luulen, että voi käyttää myös erimakuista sulatejuustoja..
 

Yhteistyössä