Kiinteiden aloitus

Meillä aloitettiin soseiden syönti vasta lähes 6 kk ikäisenä, nyt kolme viikkoa maisteltua (eri kasviksia sekä päärynää) menee edelleen aika huonosti alas, eli muutama lusikallinen vaan. Nyt huolettaa, että pitäiskö määrän jo olla suurempi. Tähän asti on kasvanut hyvin. Neuvoja kaivataan!
 
Enpä oikein osaa auttaa, kun sama tilanne meilläkin. Alettiin maistella muutama viikko sitten 5,5 kk ikäisenä ja kovin huonosti uppoaa. Aluksi söi paremmin, mutta nyt ei oikeastaan ollenkaan. Estää kielellä lusikoinnin ja kakoo, kuin olisi tukehtumassa aivan... En tiedä, mikä neuvoksi. Harmittaa, kun yöunet tuntuivat rauhoittuvan iltaisesta soseensyönnistä.

Neuvoista myös kiitollinen Kimalainen!
 
Meidän poika yökki aluksi kun sose oli paakkuista, mutta kun opin tekemään sileetä sosetta niin yökkiminen loppui. Ja meillä ei pelkkä peruna maistunu ollenkaan joten annoin heti peruna-porkkanasosetta, ohje:keitä peruna ja porkkanapaloja kattilassa pienessä vesitilkassa ja kun ne on pehmeitä niin soseuta sauvasekoittimella. Elä kaada vettä pois vaan kiehauta niin kauan kunnes vettä riittävän vähän. Ja käytä jauhoista perunaa. Samalla periaatteella onnistuu muutkin hedelmä ja kasvissoseet.
 
Meillä eri tilanne: poika aloitti kiinteiden syömisen 4kk ikäisenä. Nyt menee kiinteitä 5krt/päivä, ja vähintään 1dl kerralla. Poika temppuili yhdessä vaiheessa ton ruoan kanssa, jos se oli liian klomppista tai liian kylmää. Siis pojalle maistuu edelleen kasvis/lihasoseet/puurot vain erittäin lämpimänä, ja hedelmäsoseet/jogurtit lähes jääkaappikylmänä.
 
Meillä on molemmat soseet mennyt ihan hyvin. Aika paljon olen antanut kaupan soseita. Kaupan soseissa on kaikki ravintoarvot kohdallaan, joten ei tarvitse pähkäillä oikeaa lihan määrää ym. Omatekoisissa on aika vaiva, ja kun tuo vapaa-aika on aika vähissä, niin en halua tuhlata sitä keittiön puolella
 
Meillä ei aluksi meinannu maistua kaupan vihannessoseet kun alusta alkaen totutin pojan omatekoisille mutta nyt ne menee reissussa. Eli mä antaisin kyllä sekaisin molempia mutta pääosin omatekoisia koska ne ovat tuoreita ja kaupan soseet kuitenkin aina säilykkeitä. Ettehän itsekkään syö säilykkeitä joka päivä!
 
Meillä auttoi kanssa se, että teki soseesta mahdollisimman sileää sauvasekoittimella (keitinveteen notkistaen). Tarjotessa sekoitin lisäksi joukkoon todella reilusti äidinmaitoo, joten ruoka oli alussa ihan vellimäistä. Sitä varovasti suuhun... Silloin ei vauva vastustellut. :) Voihan sitä notkistaa valmiitakin soseita alussa äidinmaidolla tai korvikkeella.
 

Yhteistyössä