No, en nyt ihan heti päässy vastaamaan.
Suklaakiisseli, annos 2,5 p
4 dl vettä
3 rkl ohratärkkelys- tai maissitärkkelysjauhoa
0,5 dl maitojauhetta
4 tl sokeroimatonta kaakaojauhetta
0,5 tl murukahvia
1 tl vaniljasokeria tai -uutetta
(0,5 tl rommi-, pähkinä- tai appelsiiniuutetta halutessasi)
- makeutusainetta maun mukaan
Sekoita kattilassa kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, vatkaa tasaiseksi. Kuumenna kiehumispisteeseen liedellä ja keitä vielä 2 min välillä hämmentäen.
Kiisselin voi tehdä myös mikrossa.
Tosta ohjeesta tulee 2 annosta, yksi annos siis 2,5 p.
Ja se toinen ohje, jota kokeilin tänään.
6 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl ohra- tai maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kattilassa kylmä maito, tärkkelys, sokeri ja kaakaojauhe. Kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes kiisseli kiehuu. Sammuta lämpö, mutta jätä kattila liedelle hautumaan n. 4 minuutiksi. Nosta kiisselikattila pois liedeltä, jäähdytä hieman ja mausta vaniljasokerilla. Kaada annosmaljoihin/tarjoilukulhoon. Jäähdytä.
Koko ohjeen pisteet 8,5. Ohjeesta tulee 4 annosta, yksi annos 2 p.
Että eikus kokeilemaan.
Löytys tästä kirjasta vadelma- ja suklaavaahdonkin ohjeet (2 p). Ite en ole kokeillut, että mausta en osaa sanoa mitään. Kuvassa näyttää kyl tosi herkulliselta. Jos jota kuta kiinnostaa, niin laittakee viestiä!