kesäkurpitsasta ekaa kertaa, apua?

  • Viestiketjun aloittaja allergikon kokkauskokeilua
  • Ensimmäinen viesti
allergikon kokkauskokeilua
En ole koskaan käyttänyt kesäkurpitsaa, ja nyt ajattelin kokeilla broilerin jauhelihan ja tomaatin joukkoon, kun melki muut kasvikset pannassa, pait porkkana, joka jo pursuaa korvista.. Mut siis kuinka sitä valmistetaan? kuoritaanko? pestään varmaan ainakin? voiko paistaa/keittää muhennosmaisesti? ja kauanko? kiitos jos viitsit jeesata :)
 
Teeppä näin:
Ruskista jauheliha (tai ne kanat)
pese kesäkurpitsa, leikkaa pienet palat päistä pois ja sen jälkeen pilko pieniksi kuutioiksi ja heitä jauhelihan sekaan paistinpannuun.
kääntele ja paistele 5-10 min.
sitten lisää joukkoon cremebonjour (haluamasi maku)
ja hauduta vielä jonkin aikaa..
todella hyvää...
jos voit, niin sekaan voi myös laittaa sipulia, paprikaa, yms. yms. (elleivät nämä siis olleet kiellettyjen listalla)
kyseisen "kastikkeen" voit syödä sellaisenaan tai jos haluat niin voit keittää perunaa kyytipojaksi.

Toivottavasti maistuu!!

(herkkua on myös tehkä kesäkurpitsasta veneitä (halkaista ja kaivertaa vähän sisälmystä pois),
laittaa ne pellille ja päälle jauhelihaseosta ja juustoraastetta. ja hetkeksi uuniin.)
 
IHANIA kesäkurpitsapihvejä saa tehtyä niin että viipaloit kurpitsan n.1cm viipaleiksi, laitat leikkuulaudalle ja ripottelet päälle suolaa ja itketät. Sitten kuivaat ja paistat pannulla kunnes pehmenevät. Mausteiksi suolaa/soyakastiketta ja pippuria,muuta ei tarvitse. Oiva ja helppo lisuke! :)
 
allergikon kokkauskokeilua
Kiitos muillekkin vastanneille:) ihanaa, kun on nyt muutama reseptin poikanen takataskussa tuleviinkin kokkailuihin. Alkanut itellä jo ideat käymään vähiin, kun ne tutut turvalliset raaka aineet on jääneet kauas taa ;)
 

Yhteistyössä