Kesäkuiset 2022

Täällä menossa 6+5 ja pahoinvointi alkaa valitettavasti nostaa päätään :( tekisi mieli jäädä saikulle, mutta just tällä viikolla en oikein voi.

Hauska muuten, miten tälleen toisessa raskaudessa maha vaan löpsähtää ulos :D onneksi on paljon kuvia ekasta raskaudesta, on ollut hauska vertailla, että miltä se maha on näyttänyt milläkin viikolla.

Maanantaina varhaisultra, en jaksa odottaa!
 
  • Tykkää
Reactions: Kimallu5 ja KK86
Hauskaa että niin monelle sattunut sama la. Mulla oli neuvolan laskujen, eli edellisten menkkojen mukaan laskettuna la 5.6. mutta oli niin erikoinen kierto että tiesin etten oikeasti ole vielä niin pitkällä. Letrozolit otin kp 5-9 ja ovulaatiota en saanut tikutettua koko kierrossa lainkaan, vaikka testasin kaksi kertaa päivässä. Olin siis ihan varma että en ole raskaana, koska en saanut lh-huippuakaan bongattua. Tein negatiiviset raskaustestit kp 32 ja 35, mutta sitten plussasin kp 40. Ultraava lääkäri arveli ovulaation ajankohdaksi kp 25. Siispä la nyt 15.6 ja sen mukaan on nyt oikeille viikoille sovittuna eka nla-aika.
The more the merrier 🤩 Laskeskelin, että tein KP31 vielä negatiivisen Clearblulla (hailu viiva näky, jos oikeen tiirasi, mutta laskin negaksi) ja KP33 tuli plussa, joka vahvistui KP34. Tästä mäkin päättelin, että LA siirtyy vähän edemmäksi, mutta oottelen rauhassa, mitä neuvolassa ja ultrassa sanotaan! ☺
 
Tervetuloa uusille mukaan. Mä menin tällä viikolla niin huonoon kuntoon että kävin päivystyksessä ke-to saamassa nesteytystä. Ketoaineet oli kahdella plussalla ja suonet ihan "rusinaiset". Kaks päivää pärjäsin kotona ja eilen yöllä lähdin taas päivystykseen ja pääsin naistentautien kautta synnytysosastolle nesteytykseen. Toivoisin kovasti että saisin kotisairaalan kautta tiputuksen kotiin koska sen + pahoinvointilääkkeiden avulla pystyn jopa syömään jotain, ilman sitä jopa nesteiden juominen ja pitäminen sisällä on hankalaa. Olisin niin toivonut että saisin edes joskus kokea normaalin alkuraskauden (sellaisen, jossa pysyy tolpillaan ja jokseenkin toimintakuntoisena), mutta ei sitten. Ajattelen niin että jokaisella on ne omat ristit kannettavanaan, olkoon tämä sit se minun.

Positiivista tässä on ehdottomasti se, että näin eilen ultrassa viikkoja (7+2) vastaavan vauvelin ja toisaalta se, miten hienosti mies hoitaa lapset ja kaiken ilman että multa odotetaan yhtään mitään. Saan siis edes kärsiä rauhassa.
Onpa kurjaa ☹ Helpottuiko sulla yhtään edellisissä raskauksissa? Tsemppiä ❤
 
Onpa tosiaan monella la 15.6! Mulla olis la viimeisten menkkojen alun mukaan paljon aiemmin, mutta ovistestin mukaan tiedän hedelmöittymispäivän melko tarkasti, niin sen mukaan on tuo 15.6. mulla pitkä kierto.
Tulipas tuossa mieleen sellainen asia, että miten teillä on sänkyhommat onnistunut näin alkuraskaudessa? Mulla ei oo oikein haluja ollut, koska pahoinvointi, mutta eilen innostuin kokeilemaan. Tänään onkin alakerta ollut kipeä. Onko muut huomannu, että raskaana ollessa paikat kipeytyy helposti? Vai onko tää aihe, josta ei saa puhua
Tää väsymys on ihan mahdotonta nyt. Vois vaan nukkua. Ja toisaalta jatkuvasti pitäs olla syömässä, ettei tuu paha olo. Välillä ei kyllä tahdo ruoka maistua, mutta pakko jotain pientä edes syödä.
Viikon päästä ultra. Jännää nähdä onko tyyppi oikeassa paikassa ja vastaako koko sitä mitä pitäs olla. Viimeksi ei vastannut (oli pari viikkoa liian pieni) ja se menikin kesken sitten pian kesken. Jännää.
@KK86 petipuuhista kysyit. Meillä oli poikkeuksellisen harvassa inssin jälkeen. Ja sitten kun tuli positiivinen tulos raskaustestin, nii ei aluksi uskaltanu, ettei aiheuta keskenmenoa. Sitten kun otettiin ensimmäinen kerta raskautumisen jälkeen niin oli elämäni isoin orgasmi välittömästi. Voinee myös vaikuttaa pidempi tauko yhdynnöissä. Sen ensimmäisen kerran jälkeen hieman aktivoiduttu (puoliso pyytää päivittäin, mutten jaksa). Ei mitään kipuja ole nautinnoista ollut (rintojen arkuus tietysti hieman häiritsi) mutta se hengästyminen on ollut melkoista.
 
Viimeksi muokattu:
@KK86 petipuuhista kysyit. Meillä oli poikkeuksellisen harvassa inssin jälkeen. Ja sitten kun tuli positiivinen tulos raskaustestin, nii ei aluksi uskaltanu, ettei aiheuta keskenmenoa. Sitten kun otettiin ensimmäinen kerta raskautumisen jälkeen niin oli elämäni isoin orgasmi välittömästi. Voinee myös vaikuttaa pidempi tauko yhdynnöissä. Sen ensimmäisen kerran jälkeen hieman aktivoiduttu (puoliso pyytää päivittäin, mutten jaksa). Ei mitään kipujabole nautinnoista ollut (rintojen arkuus tietysti hieman häiritsi) mutta se hengästyminen on ollut melkoista.
Kiitos teille kummallekin ku puhutte tästä rohkeasti! Kovin paljon en ole löytänyt asiaan liittyvää keskustelua ja aihe mietityttää kyllä.

itsellä myös sama tuon hengästyminen kanssa. Tuntuu ettei voi nauttia täysin kun henki ei kulje. Lieneeköhän se normaalia?
Muutenkin halut tosiaan normaalia alempana, johtuen pääosin väsymyksestä. Mies on ymmärtänyt kun olen puhunut omia fiiliksiä ääneen. Sitten kun ryhtyy petipuuhiin niin kyllähän se sujuu normaaliin tapaan jos vaan malttaa rentoutua 😊
 
  • Tykkää
Reactions: KirJoh89
Kiitos teille kummallekin ku puhutte tästä rohkeasti! Kovin paljon en ole löytänyt asiaan liittyvää keskustelua ja aihe mietityttää kyllä.

itsellä myös sama tuon hengästyminen kanssa. Tuntuu ettei voi nauttia täysin kun henki ei kulje. Lieneeköhän se normaalia?
Muutenkin halut tosiaan normaalia alempana, johtuen pääosin väsymyksestä. Mies on ymmärtänyt kun olen puhunut omia fiiliksiä ääneen. Sitten kun ryhtyy petipuuhiin niin kyllähän se sujuu normaaliin tapaan jos vaan malttaa rentoutua
Todellakin hengästyttää enemmän. Myös muissa puuhissa. 🙃 Henki välillä itelläkin ahtaalla. Ei oo aiemmin ollut. Taitaapa kuulua asiaan.
 
Mirkkk
Hei, minä liittyisin mukaan kesäkuisiin!

Laskurin mukaan la olisi 24.6, huomenna soitan neuvolaan ja varaan ensimmäisen ajan :) kolmas lapsi olisi meille tulossa<3

Itsekin ajattelin kysyä neuvolasta, miten meidän paikkakunnalla pääsisi varhaisultraan, kiva olisi nähdä että kaikki olisi hyvin, itselläni oli siis normi "menkat" ajallaan ja plussasin, kun vuoto oli loppumassa. Edellisissä raskauksissa ei oo ollut vuotoa, kun on tärpännyt. Vuoto ei ollut normi runsasta, mutta kuitenkin olisi kiva päästä varhaisultraan näkemään että kaikki on ok!
 
Makarooni81
Heips!
Täällä hölmistynyt yllätysplussannut 40+ mamma! 😂
Meillä jo kolme lasta ennestään eikä nyt ollut suunnitelmissa enempää. Niin vaan hupsista ilman mitään ehkäisyä se tapahtui. Kk myöhässä ja testi tehty ja heti selvä tapaus! Apua...oon ihan pihalla mitäs nyt. Nuorinkin vasta 1v...kuinka jaksan..nytkin olen ollut tosi väsynyt kun huilitaukoja ei juuri ehdi pitämään. Paitsi päikkärien aikaan tietty. Mutta onneks kerroin miehelle ennen testiä, ja miten se oli muka aavistanut! Väsymystä, mahakipua, huimausta ollut mulla. Ja kun aloin vaappua kuin ankka mahakivun takia, arvasin 😂
La olis 26.6. Pelkään kaikkea tällä hetkellä, keskenmenoa, huonoa oloa (viimeksi ällötti koko raskausaika!) Painonnousua...ja sairastan koliittia (suolistosairaus) nyt menee lääkkeet uusiksi varmaan..pelkään että se aktivoituu taas...no, yritän löytää vertaistukea teistä! 😂
 
Heips!
Täällä hölmistynyt yllätysplussannut 40+ mamma!
Meillä jo kolme lasta ennestään eikä nyt ollut suunnitelmissa enempää. Niin vaan hupsista ilman mitään ehkäisyä se tapahtui. Kk myöhässä ja testi tehty ja heti selvä tapaus! Apua...oon ihan pihalla mitäs nyt. Nuorinkin vasta 1v...kuinka jaksan..nytkin olen ollut tosi väsynyt kun huilitaukoja ei juuri ehdi pitämään. Paitsi päikkärien aikaan tietty. Mutta onneks kerroin miehelle ennen testiä, ja miten se oli muka aavistanut! Väsymystä, mahakipua, huimausta ollut mulla. Ja kun aloin vaappua kuin ankka mahakivun takia, arvasin
La olis 26.6. Pelkään kaikkea tällä hetkellä, keskenmenoa, huonoa oloa (viimeksi ällötti koko raskausaika!) Painonnousua...ja sairastan koliittia (suolistosairaus) nyt menee lääkkeet uusiksi varmaan..pelkään että se aktivoituu taas...no, yritän löytää vertaistukea teistä!

Heh, mulla hihitytti tuo että hups vaan ilman ehkäisyä tuli. :D Onnittelut ja tervetuloa mukaan!❤ Täältä kyllä vertaistukea saa. Toivottavasti ei tulis koko raskauden kestävää ällötystä kenellekään. Tässä kun muutaman päivän ollu tässä darraolossa nii kummasti alkoi kaduttaa että toivoi pahoinvointia. :D Tekee tämä toki raskautta konkreettisemmaksi, mut on yllättävän paljon rankempaa kyllä nyt kun on taapero minkä perässä pitää juosta, oli olo mikä tahansa. Ja siis teille joilla vielä useampi lapsi ennestään niin nostan todellakin hattua. Ootte supernaisia. :)
 
  • Tykkää
Reactions: Pandi ja Bluebelle
Kirjotin tuonne 8 sivulle nimettömänä, nyt sain rekisteröityä, kuinka vaikeeta on keksiä joku nimimerkki kun kaikki varattuja😂 Eli mulla nyt rv 5+3, La 26.6, toki varmistuu sitten ultrassa. Ekaan neuvolan oon jo varannut marraskuun puoliväliin, silloin viikon 8+jotain.

Odotan toista lastani. Esikoiseni jo 12v. Miehen lapset myös isoja, 8, 11 ja 14v ja ovat meillä vuoroviikoin. Kaikki meidän perheen lapset tyttöjä, tämä minun ja mieheni ensimmäinen (ja viimeinen) yhteinen, saas nähdä kumpi tulee 😂. Meillä siis vuoroviikoin 2-5 lasta. Tytöt meillä tosi reippaita ja isoja, taitavia mimmejä, kovasti ovat yhteisestä sisaruksesta puhuneet..joten iso lapsimäärä puolet ajasta ei hirvitä (valmiiksi jo iso talo mihin pikkuisellakin on jo tiedossa oma huone, sekä 7paikkainen auto niin isoja muutoksia näihin ei tulossa😅) Salaisuutena ollaan vielä pidetty, jouluna ajattelimme tuleville siskoille paljastaa.

Mulla vielä pienet viikot, oireita lähinnä alavatsan tuntemukset, mielialan vaihtelut ja rinnat olleet kipeät jo kolmatta viikkoa. Kovasti pelkään sitä pahoinvointia ja väsymystä, että tuoko seuraavat pari viikkoa ne tullessaan. Milloin aloitte tuntea kuvotusta? rv 7taitaa olla yleisin aika kun pahoinvointi alkaa...

Seksi jutuista niin alkuun tässä ollut halut mulla kadoksissa, puhuttu paljon miehen kanssa ja olen kertonut että on niin paljon ajateltavaa ja vähän huoltakin, ettei mene kesken ym niin jos vain nyt halaillaan ja pussaillaan ❤ no viikonloppuna vähän jo halut palasi, mutta ei olla nyt yhdynnässä oltu, ei tunnu hyvältä ajatukselta, mutta muita juttuja sitten tehty toistemme iloksi😁 Ei olla muutenkaan yhdyntäkeskeisiä niin ei haittaa😁

Mitenhän onnistun salaamaan töissä ja kavereille, itse siis voisin jo kertoa kaikille mutta mies haluaa odottaa sinne rv12 niin kunnioitan hänen toivettaan..toki puhuttu että jos alan voida pahoin, on ehkä pakko kertoa lapsille koska nuo teinit nyt tajuaa heti ja töissä teen tiimityötä, en voi vain kadota yökkimään..sitten mietin myös neuvola käynnit, nytkin eka käynti menee aika myöhäiseksi 8.30 oli eka aika ja siihen varattu 1.5h ja 30min työmatka niin oon vasta 10.30 töissä, mikä ei mikään normi aika tulla töihin minun työssäni päiväkodissa, niin joudunko kertomaan esimiehille, kun tuo kuitenkin käsittääkseni työaikaa, ettei tarvitse tehdä takaisin🤔
 
Hei, minä liittyisin mukaan kesäkuisiin!

Laskurin mukaan la olisi 24.6, huomenna soitan neuvolaan ja varaan ensimmäisen ajan kolmas lapsi olisi meille tulossa<3

Itsekin ajattelin kysyä neuvolasta, miten meidän paikkakunnalla pääsisi varhaisultraan, kiva olisi nähdä että kaikki olisi hyvin, itselläni oli siis normi "menkat" ajallaan ja plussasin, kun vuoto oli loppumassa. Edellisissä raskauksissa ei oo ollut vuotoa, kun on tärpännyt. Vuoto ei ollut normi runsasta, mutta kuitenkin olisi kiva päästä varhaisultraan näkemään että kaikki on ok!
Mä sain varhaisultraan ajan kun en tiennyt varmaksi koska oon raskautunut. Mulla alkoi 15.9 menkat ja tein kp21 räikeen raskaustestin. Terkka väitti et olisin nyt raskautunut tässä kierrossa mut sain tapeltuu ajan itelleni. Kävin yksityisellä ultrassa kun sain niin pitkän ajan päähän sen ultra ajan niin siinä voi terkka kattoo kun oon rv 9+2 ultrassa enkä millää rv4 tyylii 😆
 
Voi ihanaa, moni on käyny ultrassa ja siellä näkyy paljon sykkeitä! ❤ Nyt odottaa jo kovasti omaa, viikon päästä mennään!

Ja tervetuloa uusille! 😍 Kiva, kun meitä on sekä esikoistaan odottavia että monen lapsen vanhempia!
 
  • Tykkää
Reactions: Kimallu5
Meillä ei mun pahoinvoinnin takia sänkypuuhia harrasteta ollenkaan ekan kolmanneksen aikana. Mutta joka raskaudessa olen kyllä jo alusta saakka nähnyt välillä hyvin eläväisiä eroottisia unia, niin toisinaan sitten herättyäni hoitelen itse itseni niiden jäljiltä. :D Eli haluja kyllä löytyy, mutta hoidan ne tässä vaiheessa mieluummin itse, koska kuvotuksen takia en edes pysty ajattelemaankaan olevani ihokontaktissa kenenkään kanssa. Tokalla kolmanneksella saa sitten mies tulla mukaan ennen kuin loppuraskauden iso maha tuo omat haasteensa harrasteluihin.
 
Heippa! Mäkin nyt kuitenkin kirjoitan vaikka vähän pelottaakin tää koko juttu. Tein tasan vuosi sitten samana päivänä plussatestin kun tänä vuonna, mutta se meni kesken. Ja aika rajusti menikin. Tämä on siis neljäs raskaus ja kaksi lasta löytyy. Itellä endometrioosi tausta niin ei oo ihan itsestään selvää tää raskautuminen ollut.

Ensi viikolla pääsen ultraan naistentautien polille kun on tämä tausta ja vähän muitakin ongelmia. Mulla olis tällä hetkellä la 15.6 mutta saattaa muuttua kun mulla kierto on todella epäsäännöllinen. Eli viikkoja on nyt 7+0

Oireitakin on jo tullut. Rinnat hirmu kipeät ja ihan uutena tuttavuutena on pahoinvointi. Toivottavasti menis pois. 😣 Haluja löytyy enemmän kun normaalisti ja molemmista lapsista on pystytty kyllä harrastamaan ihan synnytyksen edelliseen päivään asti.

Mutta katotaan kauanko pysyn mukana... Toivottavasti loppuun asti. Tsemppiä kaikille!
 
Onnea kaikille uusille kesäkuista odottaville! Meillä on myös muilta piilotettu, salattu facebook-ryhmä jossa vielä hyvin tilaa. Jos tahdot mukaan niin laita mulle yksityisviestillä nimi jolla sinut löytää facesta ja vähän kuvaile esim profiilikuvaa. Pyydän kaveriksi jotta saan liitettyä mukaan ryhmään ja poistan kavereista sitten kun tämä tehty.
 
  • Tykkää
Reactions: Kimallu5
Tänää vaihtu viikko, nyt 7+0. Huomenna ultra. Jos olis pidetty se yksityiselle varattu ultra, nii se olis ollu tänään. Lisääntymislääketieteen yksikössä otetaan nyt hoitoalkuisen raskaudenultra, nii huomenna sitten sinne.

Aattelin muuten, että jos ei kävis varhaisultrassa ollenkaan, ja ensimmäinen neuvola olis esim. 8+0 (niinku mulla, viikon päästä). Niin mistä sen varmuuden sais että on raskaana, jos ei olis kuvallisesti raskautta näkynyt ja neuvolassa jo aloituskeskustelut jo käyty. Eikös julkisen puolen ensimmäinen ultra ole vasta rv 12-14 jolloin niskaturvotus-ultra?
 
Tänää vaihtu viikko, nyt 7+0. Huomenna ultra. Jos olis pidetty se yksityiselle varattu ultra, nii se olis ollu tänään. Lisääntymislääketieteen yksikössä otetaan nyt hoitoalkuisen raskaudenultra, nii huomenna sitten sinne.

Aattelin muuten, että jos ei kävis varhaisultrassa ollenkaan, ja ensimmäinen neuvola olis esim. 8+0 (niinku mulla, viikon päästä). Niin mistä sen varmuuden sais että on raskaana, jos ei olis kuvallisesti raskautta näkynyt ja neuvolassa jo aloituskeskustelut jo käyty. Eikös julkisen puolen ensimmäinen ultra ole vasta rv 12-14 jolloin niskaturvotus-ultra?

Sehän se tuntuukin tyhmältä, että jos ei varhaisultrassa omakustanteisesti käy (ellei siis julkinen puoli jostain syystä sitä tarjoa), niin eihän sitä tiiäkään onko edes raskaana silloin kun terkkarin kanssa höpisee niitä aloitus juttuja. Ja sit sekin että turhaan käy verikokeissa ym nt-ultraa varten jos siellä sit selviääkin että on vaikka tuulimuna. Niinpä lykkään neuvolaan menemistä mahdollisimman pitkään. En koe ite neuvolasta saavani muutenkaan juuri mitään, ainoa kiva asia on sykkeiden kuuntelu ja hb:n mittaus. :D Niistäkin tuon sykkeiden kuuntelun vois tehä ite jos olis doppler. Pissaa voin todellakin stiksata kotonakin ja mitata verenpainetta ja painoa. Neuvolasta tietysti kyllä kiva saada ne kaikki tarvittavat todistukset kelalle. Meillä päin ei täällä ole esim. yksityisiä kätilöitä jotka tekis omaa neuvolaseurantaa raskaana oleville. Jos olis nii olisin todellakin sellaisen asiakas. :)

Meni vähän sivupolulle nyt. :D

Täällä tänään vissiin 6+3. Tänään tuli sellasta vaaleanpunertavaa valkovuotoa mikä vähän aina säikäyttää. Ei auta kun toivoa että se on jotain viatonta limakalvoperäistä. Päivät kuluu niin hitaasti.
 
Voin niin samaistua tohon että päivät kuluu hitaasti. Tajusin että omasta plussaamisesta vasta kolmisen viikkoa, mut tuntuu et koko maailma on muuttunut ihan täysin ja että aikaa olisi kulunut monta kuukautta. Oon ehkä maailman kärsimättömin ihminen joten tää odottelu ei todellakaan sovi mulle 😅 ehkä nyt kuitenkin pitäis osata rauhoittua ja nautiskella, kun jälkikäteen ajateltuna tää aika kuluu varmaan ihan ihan nopeasti 😁
 
  • Tykkää
Reactions: Kimallu5
Sehän se tuntuukin tyhmältä, että jos ei varhaisultrassa omakustanteisesti käy (ellei siis julkinen puoli jostain syystä sitä tarjoa), niin eihän sitä tiiäkään onko edes raskaana silloin kun terkkarin kanssa höpisee niitä aloitus juttuja. Ja sit sekin että turhaan käy verikokeissa ym nt-ultraa varten jos siellä sit selviääkin että on vaikka tuulimuna. Niinpä lykkään neuvolaan menemistä mahdollisimman pitkään. En koe ite neuvolasta saavani muutenkaan juuri mitään, ainoa kiva asia on sykkeiden kuuntelu ja hb:n mittaus. Niistäkin tuon sykkeiden kuuntelun vois tehä ite jos olis doppler. Pissaa voin todellakin stiksata kotonakin ja mitata verenpainetta ja painoa. Neuvolasta tietysti kyllä kiva saada ne kaikki tarvittavat todistukset kelalle. Meillä päin ei täällä ole esim. yksityisiä kätilöitä jotka tekis omaa neuvolaseurantaa raskaana oleville. Jos olis nii olisin todellakin sellaisen asiakas.

Meni vähän sivupolulle nyt.

Täällä tänään vissiin 6+3. Tänään tuli sellasta vaaleanpunertavaa valkovuotoa mikä vähän aina säikäyttää. Ei auta kun toivoa että se on jotain viatonta limakalvoperäistä. Päivät kuluu niin hitaasti.
Se verikoehan on sikiöseulontoihin osallistuville, meillä kerrottiin sen tulokset sillon nt-ultrassa. Niissä oli viikot jonka aikana ne piti ottaa jos niihin haluu osallistua. Mä sain tänään neuvolasta myös jtn purkkeja pissanäytettä varten. Mut ymmärrän juu et turhalta toi kaikki tuntuu jos todetaankin keskenmenneeks.
 

Yhteistyössä