Periaatteessa joo, mutta normaaliaika on kuitenkin se, jolle löytyy luonnollisesti perusteet.Sama mikä aika valitaan kunhan kellojen vääntely loppuu.
Totta ja kun nyt vihdosta viimein on päätetty se ihmisten kiusaaminen lopettaa niin voisivat nuokin polkee alotteensa syvälle suohon ja sopeutua siihen että päätös on tehty.Sama mikä aika valitaan kunhan kellojen vääntely loppuu.
Siis sen lisäksi, että se on äärimmäisen typerää ja turhaa? No ihmisen biologinen rytmi ei ole samalla tavalla muutettavissa kellojen kanssa. Et voi muuttaa sitä tietoisella päätöksellä yhtään sen enempää kuin voit päättää, että tänään ei ole nälkä tai tule kakkahätä. Luonto pelaa omilla säännöillään.Mikä helvetin vaikeus on vääntää kelloa kaksi kertaa vuodessa oikeaan aikaan?!?!?
Kellon viisarit ja ilmansuunnat on tärkeämmät kuin valveillaoloajan sovittaminen valoisaan aikaan? Mitä hyötyä siitä on että aurinko nousee aamuyöllä ja laskee aikaisin illalla? Varaa olisi siirtää kelloa kaksikin tuntia eteenpäin.Periaatteessa joo, mutta normaaliaika on kuitenkin se, jolle löytyy luonnollisesti perusteet.
Tarkottaisi sitä, että esim. tänään aurinko olisi noussut joskus kahdeksan jälkeen (kun valtaosa on jo töissä) ja tammikuussa aurinko nousisi siinä puolenpäivän aikaan.Kellon viisarit ja ilmansuunnat on tärkeämmät kuin valveillaoloajan sovittaminen valoisaan aikaan? Mitä hyötyä siitä on että aurinko nousee aamuyöllä ja laskee aikaisin illalla? Varaa olisi siirtää kelloa kaksikin tuntia eteenpäin.
Muut vuodenajat eivät ole ongelma valon suhteen, paitsi syksy ja talvi. Minäkin menen seitsemäksi töihin ja halua ehtiä syksyllä tekemään puutarhatöitä vielä luonnonvalossa töiden jälkeen. Iltalenkkikin on mukavampaa ja turvallisempaa tehdä valoisaan aikaan, samoin lasten harrastuksiin kuskailut. Aamuisin nukun, olen kotona tai töissä, joten silloin on yksi ja sama mikä on valoisuuden aste. Töiden jälkeen on aikaa nauttia ulkoilusta ja auringosta. Suomi on kaamosmasentujien maa ja pidempään illalla jatkuva valoisa aika auttaa tähänkin. Puhumattakaan liikenneturvallisuuden lisääntymisestä, joka on Tieturvan tutkima ja tiedottama asia.Menen seitsemäksi töihin. Mieluummin valoisat aamut, kiitos. Nyt on vasta huhtikuu ja ikkunasta ulos katsoessa näkyvät vielä viimeiset auringonsäteet. Ja tässä alan pikkuhiljaa valmistautua levolle. Haluan että pimeys on laskenut jo hyvän aikaa sitten kun ummistan silmäni. Valoisat illathan ovat juuri sitä hukattua valoisaa aikaa kun ihmiset yrittävät saada unta auringon vielä paistaessa.
Kaamosmasennukseen auttaa tehokkaimmin valoisat aamut. Talven iltalenkkien kannalta on ihan yks ja hailee, laskeeko aurinko neljältä vai viideltä. Pimeää on enivei, kun kerkeää ulos.Muut vuodenajat eivät ole ongelma valon suhteen, paitsi syksy ja talvi. Minäkin menen seitsemäksi töihin ja halua ehtiä syksyllä tekemään puutarhatöitä vielä luonnonvalossa töiden jälkeen. Iltalenkkikin on mukavampaa ja turvallisempaa tehdä valoisaan aikaan, samoin lasten harrastuksiin kuskailut. Aamuisin nukun, olen kotona tai töissä, joten silloin on yksi ja sama mikä on valoisuuden aste. Töiden jälkeen on aikaa nauttia ulkoilusta ja auringosta. Suomi on kaamosmasentujien maa ja pidempään illalla jatkuva valoisa aika auttaa tähänkin. Puhumattakaan liikenneturvallisuuden lisääntymisestä, joka on Tieturvan tutkima ja tiedottama asia.
Helvetin vaikeus tulee toisille siitä että kellojen siirtely aiheuttaa pitkäaikaisia uniongelmia. Vaikeahan se on tajuta jollei itselle tule mitään, kunhan pääsee vaan haravoimaan pihansa tuntia myöhemmin vaikka todellisuudessa sillä ei ole mitään merkitystä, toisin kuin hyvillä yöunilla.Mikä helvetin vaikeus on vääntää kelloa kaksi kertaa vuodessa oikeaan aikaan?!?!?
Kun niitä kelloja on enemmän kuin yksi ja toisissa on pakko etsiä ohjeet, että mitä nappia pitääkään painella niin ja niin monta kertaa, että pystyy sitä aikaa säätämään. Ja sekin piäisi tehdä mieluiten noin yhden maissa yöllä, ettei tarvitse pyörittää nuppia minuutti kerrallaan eteenpäin.Mikä helvetin vaikeus on vääntää kelloa kaksi kertaa vuodessa oikeaan aikaan?!?!?
Enpä olisi osannut paremmin sanoa .Kaamosmasennukseen auttaa tehokkaimmin valoisat aamut. Talven iltalenkkien kannalta on ihan yks ja hailee, laskeeko aurinko neljältä vai viideltä. Pimeää on enivei, kun kerkeää ulos.
Itse olen iltavirkku ja kaipaan juuri sen takia valoisia aamuja ja pimeitä iltoja. Nukkumaanmeno on muutenkin tarpeeksi vaikeaa heräämisestä puhumattakaan.Varmaan ne valoisia iltoja haikailevat ovat iltavirkkuja.
Se valoisuuden ajankohta muuttuu tunteja. Jos tahdistaminen on noin tärkeää niin paremmin toimisi pimennysverhot ja hyvä sarastusvalo.Enpä olisi osannut paremmin sanoa .
Se on juurikin niin, että aamun valo tahdistaa sisäisen kellon. Eiköhän se ole jokaiselle tuttu ilmiö, että joskus tulee herättyä huonosti. Ikään kuin suoraan rem-unesta tjms. Olo tuntuu sen jälkeen koko päivän pökköiseltä ja hitaalta. Väsyttää ja on saamaton. Tuo johtuu juuri siitä kun elimistö ei ole pystynyt heräämään omaa tahtiaan valon lisääntyessä. Sitä voi verrata viikonloppuun kun saa herätä ilman kelloa. Vaikka unta olisi takana vähemmän, olo on silti pirteämpi.
Jep. Minäkin olen iltavirkku ja kaipaan myöskin valoisia aamuja ja pimeitä iltoja. helpottaa kummasti nukkumista ja unirytmiä.Itse olen iltavirkku ja kaipaan juuri sen takia valoisia aamuja ja pimeitä iltoja. Nukkumaanmeno on muutenkin tarpeeksi vaikeaa heräämisestä puhumattakaan.
En käy.Kansalaisaloite tehty, käykää kannattamassa.
Meillä on sellainen hyvä sarastusvalo. Sitä kutsutaan auringoksi. Ei tarvitse edes sähköä toimiakseen ja on puhdas luonnontuote.Se valoisuuden ajankohta muuttuu tunteja. Jos tahdistaminen on noin tärkeää niin paremmin toimisi pimennysverhot ja hyvä sarastusvalo.
Tänään aurinko nousi Helsingissä kello 06:07. Normaaliajassa se olisi noussut ilmeisesti sitten 05:07. Ei ihan aamuyöllä. Ja kun aurinko nousee, niin sehän ei todellakaan vielä sillä kellonlyömällä ole korkeimmillaan. Ja nyt on kuitenkin huhtikuu. Miksi ihmeessä ihmiset haluavat vaeltaa töihinsä ja viedä lapsia tarhaan pimeässä? Mikä niissä mustissa aamuissa on niin kivaa?Allekirjoitin. Täydellistä järjen köyhyyttä kannattaa sitä, että aurinko nousee aikaisin aamuyöllä ja laskee reilusti ennen normaalin ihmisen nukkumaanmenoa. Talviajassa normaali rytmi olisi 04-20,jos keskipäivää ajattelee.