Alkuperäinen kirjoittaja nih:
Alkuperäinen kirjoittaja simatonko?:
Alkuperäinen kirjoittaja juuh:
fariinisokeripussin kyljessä on ohje. Jos laittaa liikaa hiivaa, tulee pahaa. Muuten o vaikea simasta pahaa saada, jos nyt yleensäkin simasta tykkää. Kaupasta saa myös ns. kotisimaa, esim. Turun seudulla Kössin simaa. ne on ihan kuin kotonatehtyjä!
Muistini mukaan tein juurikin sen pussin ohjeen mukaan.
Miksi sitä hiivaa on siinä? Eli mikä hiivan tarkoitus simassa? Voisko sen jättää pois tai laittaa todellakin vain hitusen?
No eikös se hiiva saa sen siman "käymään"? JA ei, ei voi jättää pois, ja sitä laitetaan herneen kokonen nokare.
Ok. Mihin litra määrään tuo herneen kokoinen nokare?
Jooh, kyselen tyhmiä lisää, mut kysyn silti...
Voiko sitruunan lisäksi laittaa appelsiinia vai pilaako se täysin maun?
Entä mitkä olisi hyviä pulloja vai onko niil mitään väliä?
Jos huomen laitan siman tulemaan ni onko hyvää vappuun mennessä?
Ja annanko olla vuorokauden lämpimässä vai laitanko suoraan viileeseen? Pullotetaanko samantien vai vasta viikon päästä?