Kertokaa HYVÄN siman resepti?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja simatonko?
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
S

simatonko?

Vieras
Ehtiikö viel vapuksi?
Kerran kokeilin ite oli niin pahaa ettei sitä kukaan juonut. Viime vuonna oli kokeeksi kaupan ja se se vasta :x olikin... Niin siksi pyydänkin teiltä neuvoja ja ohjeita :)
 
fariinisokeripussin kyljessä on ohje. Jos laittaa liikaa hiivaa, tulee pahaa. Muuten o vaikea simasta pahaa saada, jos nyt yleensäkin simasta tykkää. Kaupasta saa myös ns. kotisimaa, esim. Turun seudulla Kössin simaa. ne on ihan kuin kotonatehtyjä!
 
Alkuperäinen kirjoittaja juuh:
fariinisokeripussin kyljessä on ohje. Jos laittaa liikaa hiivaa, tulee pahaa. Muuten o vaikea simasta pahaa saada, jos nyt yleensäkin simasta tykkää. Kaupasta saa myös ns. kotisimaa, esim. Turun seudulla Kössin simaa. ne on ihan kuin kotonatehtyjä!

Muistini mukaan tein juurikin sen pussin ohjeen mukaan.
Miksi sitä hiivaa on siinä? Eli mikä hiivan tarkoitus simassa? Voisko sen jättää pois tai laittaa todellakin vain hitusen?
 
Alkuperäinen kirjoittaja simatonko?:
Alkuperäinen kirjoittaja juuh:
fariinisokeripussin kyljessä on ohje. Jos laittaa liikaa hiivaa, tulee pahaa. Muuten o vaikea simasta pahaa saada, jos nyt yleensäkin simasta tykkää. Kaupasta saa myös ns. kotisimaa, esim. Turun seudulla Kössin simaa. ne on ihan kuin kotonatehtyjä!

Muistini mukaan tein juurikin sen pussin ohjeen mukaan.
Miksi sitä hiivaa on siinä? Eli mikä hiivan tarkoitus simassa? Voisko sen jättää pois tai laittaa todellakin vain hitusen?

No eikös se hiiva saa sen siman "käymään"? JA ei, ei voi jättää pois, ja sitä laitetaan herneen kokonen nokare.
 
Alkuperäinen kirjoittaja nih:
Alkuperäinen kirjoittaja simatonko?:
Alkuperäinen kirjoittaja juuh:
fariinisokeripussin kyljessä on ohje. Jos laittaa liikaa hiivaa, tulee pahaa. Muuten o vaikea simasta pahaa saada, jos nyt yleensäkin simasta tykkää. Kaupasta saa myös ns. kotisimaa, esim. Turun seudulla Kössin simaa. ne on ihan kuin kotonatehtyjä!

Muistini mukaan tein juurikin sen pussin ohjeen mukaan.
Miksi sitä hiivaa on siinä? Eli mikä hiivan tarkoitus simassa? Voisko sen jättää pois tai laittaa todellakin vain hitusen?

No eikös se hiiva saa sen siman "käymään"? JA ei, ei voi jättää pois, ja sitä laitetaan herneen kokonen nokare.

Ok. Mihin litra määrään tuo herneen kokoinen nokare?

Jooh, kyselen tyhmiä lisää, mut kysyn silti...
Voiko sitruunan lisäksi laittaa appelsiinia vai pilaako se täysin maun?
Entä mitkä olisi hyviä pulloja vai onko niil mitään väliä?
Jos huomen laitan siman tulemaan ni onko hyvää vappuun mennessä?
Ja annanko olla vuorokauden lämpimässä vai laitanko suoraan viileeseen? Pullotetaanko samantien vai vasta viikon päästä?
 
Alkuperäinen kirjoittaja simatonko?:
Alkuperäinen kirjoittaja nih:
Alkuperäinen kirjoittaja simatonko?:
Alkuperäinen kirjoittaja juuh:
fariinisokeripussin kyljessä on ohje. Jos laittaa liikaa hiivaa, tulee pahaa. Muuten o vaikea simasta pahaa saada, jos nyt yleensäkin simasta tykkää. Kaupasta saa myös ns. kotisimaa, esim. Turun seudulla Kössin simaa. ne on ihan kuin kotonatehtyjä!

Muistini mukaan tein juurikin sen pussin ohjeen mukaan.
Miksi sitä hiivaa on siinä? Eli mikä hiivan tarkoitus simassa? Voisko sen jättää pois tai laittaa todellakin vain hitusen?

No eikös se hiiva saa sen siman "käymään"? JA ei, ei voi jättää pois, ja sitä laitetaan herneen kokonen nokare.

Ok. Mihin litra määrään tuo herneen kokoinen nokare?

Jooh, kyselen tyhmiä lisää, mut kysyn silti...
Voiko sitruunan lisäksi laittaa appelsiinia vai pilaako se täysin maun?
Entä mitkä olisi hyviä pulloja vai onko niil mitään väliä?
Jos huomen laitan siman tulemaan ni onko hyvää vappuun mennessä?
Ja annanko olla vuorokauden lämpimässä vai laitanko suoraan viileeseen? Pullotetaanko samantien vai vasta viikon päästä?

nii ja muista laittaa sokeria kans että siitä hiivasta on jotain hyötyä. hiiva tarvii sokeria et se toimii.
 
Mihin litra määrään tuo herneen kokoinen nokare?
- fariinisokeripussin kyljessä ohje. Laitoin 4tl vettä ja 1/8tl (=reilu 1/2 maustemitallista) hiivaa

Voiko sitruunan lisäksi laittaa appelsiinia vai pilaako se täysin maun?
- laitan aina puolet sitruunaa ja puolet appelsiinia

Entä mitkä olisi hyviä pulloja vai onko niil mitään väliä?
- Teen aina 1,5l vissypulloihin. Välillä pitää päästää kaasuja pois.

Jos huomen laitan siman tulemaan ni onko hyvää vappuun mennessä?
- tehdään noin 1 vko ennen

Ja annanko olla vuorokauden lämpimässä vai laitanko suoraan viileeseen?
- 1 vrk huoneenlämmössä

Pullotetaanko samantien vai vasta viikon päästä?
- 1 vrk huoneenlämmössä, sit pulloihin ja jääkaappiin. ks. fariinisokeripussin kyljestä ohje.
 
Kiehauta 4l vettä. Odotellessa veden kiehumista, viipaloi 2 sitruunaa ohuiksi viipaleiksi. Varaa 10l ämpäri tähän touhuun! Sitruunat ämpäriin ja meinasi unohtua, 150 grammaa rusinoita. 500 gr. fariinisokeria ja 500 gr. tavallista sokeria, ämpäriin. Kaada kiehuva vesi romujen niskaan ja lisää 4l kylmää vettä. sekoita. lisää 1/4 osa pala pullahiivaa. sekoita. peitä tiiviisti. tämä määrä vaatii 2vrk. huoneenlämpöä. ota pois sitruunat ja lisää pullo pilsneriä!!! siman voit lopuksi laittaa pienempiin ämpäreihin ei ole pakko pullottaa. ämpäreistä on helppo kaataa kauniiseen tarjoilukannuun. eikä ämpäreitä joudu "paineistamaan" kuten pulloja!
 

Yhteistyössä