Kerro yksi vegaani terveellinen lämmin ruoka?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
On kyllä vaikeaa. En halua käyttää eineksiä, ne on epäterveellisiä. Tofukin on outo eines, en tykkää. En syö soijarouheita enkä mitään tuollaisia härkiksiä tms.

En pidä munakoisosta enkä punajuuresta muuten kuin etikkaliemessä. Proteiineja pitäisi saada kun urheilen. Kikherneet ja herneet kyllä kelpaa. Tuntuu että teen aina samoja ruokia. Kiva lueskella näitä, ehkä saan jotain ideaa.
Tofu pitää osata valmistaa. Itselläkin meni tovi ennen kuin tajusin niksit. En ole vegaani, toinen lapsista ei syö lihaa, mutta ei ole vegaani, mutta koko perheessä käytän yhä enemmän kasviperäisiä tuotteita ja teen ruokia, jotka maistuvat kaikille. Soijarouhe on mainio. Itse käytän tofua paljon. Mieti mitä makumaailmoja tavoittelet. Eihän jauhelija tai broiskun suikaleetkaan maistu itsessään yhtään miltään. Tofussa tärkeintä on kuivata hyvin ja sitten käsitellä. Se on vaikka kuinka vanha tuote ja varsin terveellinen.
 
Fazer Aito maustamaton ruokafraiche. Vegaanista juustoa en ole käyttänyt joten en tiedä nimeä.
Vesi, kookosöljy, gluteeniton KAURA 5 % , rypsiöljy, muunnettu tärkkelys, emulgointiaine (E472e), stabilointiaine (pektiini), suola, hapettumisenestoaine (alfatokoferoli), hapate.

Pektiinin CAS-numero on 9000-69-5. Turun yliopistossa tehdyn vuonna 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan pektiini lisää koe-eläimillä diabetesriskiä. Vaikutuksesta ihmisiin ei ole varmuutta.[1]
Ja tässä joku maikkarin juttu Pektiinistä:

Rypsiöljy (ja muut siemen/kasvisöljyt) sopii saranoihin jos crc on loppu.
Rypsiöljy on haitallista sen sisältämän suuren alfalinolihapon pitoisuuden takia. Syödyllä öljyillä on suuri yhteys matala-asteiseen tulehdukseen ja muun vääränlaisen ruokavalion lisäksi. Ei ihmekään, että suomalaiset kärsivät niin paljon hiljaisesta tulehduksesta

E472e:
Sopiiko vegaaneille kun alla ainakin mainitaan, että mahdollisesti eläinperäinen?
 
On kyllä vaikeaa. En halua käyttää eineksiä, ne on epäterveellisiä. Tofukin on outo eines, en tykkää. En syö soijarouheita enkä mitään tuollaisia härkiksiä tms.

En pidä munakoisosta enkä punajuuresta muuten kuin etikkaliemessä. Proteiineja pitäisi saada kun urheilen. Kikherneet ja herneet kyllä kelpaa. Tuntuu että teen aina samoja ruokia. Kiva lueskella näitä, ehkä saan jotain ideaa.
😭


Oletko ihan varma että kananmuna on absolutely no no?

Saisit siitä NIIIIN paljon!
 
  • Tykkää
Reactions: m1es
Onko missään tarjolla vegaanista koronarokotetta? Tarkoitan siis sellaista rokotetta, jossa ei ole eläinperäisiä aineosia tai ei olisi testattu eläimillä.

Kannattaa harjoittaa eettistä pohdintaa myös tällaisen asian kohdalla…🤔


”Vaxzevria injektioneste, suspensio COVID-19-rokote (ChAdOx1-S [rekombinantti])

"Yksi annos (0,5 ml) sisältää: simpanssin adenovirusta, joka koodaa SARS-CoV-2-viruksen piikkiglykoproteiinia (ChAdOx1-S * ), vähintään 2,5 × 108 infektoivaa yksikköä (Inf.U) *Tuotettu muuntogeenisissä ihmisalkion munuaisten 293-soluissa (HEK293) yhdistelmä-DNAtekniikalla. Tämä valmiste sisältää muuntogeenisiä organismeja (GMO)."
 
vierailija
Mä tein kerran "juusto"kastiketta mihin tuli ravintohiivahiutaleita. Meinasin oksentaa kun söin sitä. Ne hiivahiutaleet haisi ja maistui jäätävälle. Maha tuli kipeäksi ja kastike lensi roskikseen.
 
vierailija
Herkkusienikastike ja makaroni! Jos sellainen kaurakerma tai muu vastaava käy. Se on tosi hyvän makuista ruokaa ja kelpaa monille. Voisi laittaa myös keitettyjä perunoita makaronin sijaan.
 
vierailija
Sellainen basmatiriisi minkä sisälle on raastettu valmistusvaiheessa eli ihan alussa raastettua porkkanaa mitä paistellaan oliiviöljyssä kurkuman ja inkivöärin yms mausteiden kanssa ja lopussa laitetaan pakasteherneitä sekaan ja kevätsipulia. Sen kanssa vaikka pyöryköitä mitä tehdään tölkkikikherneistä.
 
vierailija
ei sun tarvii seurata mitään ihmeellisiä reseptejä. valihet vaan kasvikset, hiilarin ja proteiinin sen mukaan mitä tekee mieli? kai tää sit on vähänku "poke bowl" varsinkin jos riisin valitset
 
Vesi, kookosöljy, gluteeniton KAURA 5 % , rypsiöljy, muunnettu tärkkelys, emulgointiaine (E472e), stabilointiaine (pektiini), suola, hapettumisenestoaine (alfatokoferoli), hapate.

Pektiinin CAS-numero on 9000-69-5. Turun yliopistossa tehdyn vuonna 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan pektiini lisää koe-eläimillä diabetesriskiä. Vaikutuksesta ihmisiin ei ole varmuutta.[1]
Ja tässä joku maikkarin juttu Pektiinistä:

Rypsiöljy (ja muut siemen/kasvisöljyt) sopii saranoihin jos crc on loppu.
Rypsiöljy on haitallista sen sisältämän suuren alfalinolihapon pitoisuuden takia. Syödyllä öljyillä on suuri yhteys matala-asteiseen tulehdukseen ja muun vääränlaisen ruokavalion lisäksi. Ei ihmekään, että suomalaiset kärsivät niin paljon hiljaisesta tulehduksesta

E472e:
Sopiiko vegaaneille kun alla ainakin mainitaan, että mahdollisesti eläinperäinen?
Mitä, ei kai sinulla ollut mineraaliöljyä sahassa kun kävit taiteilemassa Valkeakoskella?
 
  • Haha
Reactions: Lispetti
vierailija
Kannatta miettiä minkälaisia määriä ihminen saa niitä "vaarallisia lisäaineita" elimistöönsä jos hän kerran kuukaudessa syö vaikka purkillisen kaurasta tehtyä kermaviiliä. Jos ajatellaan hiiriä ja rotia koeolosuhteissa, niin jonkin aineen testaus ja tutkimus perustuu siihen, että eläin on jatkuvasti altistettuna ja saa kokoonsa nähden hurjia määriä. Vähemmästäkin sairastuu eli kohtuudella.
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
Wokki: nuudeleita, kasviksia ja sieniä. Niitä voi vaihtaa mielen mukaan, yksi mun suosikkeja on sipuli-paprika-siitakesieni-sokeriherneversio. Maustaaksi ainakin chili, valkosipulia, soijaa ja tiraus hunajaa tai siirappia.

Ja intialaiset pataruoat. Perunaa, muita juureksia, kyssäkaalia ehdottomasti ainakin, sipuleita, paprikaa, linssejä tai vaihteluna papuja, herneetkin käy, jotain masala- tai currymausteseosta ja toki suolaa ja annetaan hautua pehmeäksi. Lopuksi kookosmaitoa ja sitruunamehua sekaan.


Niijoo. Ja olellisintahan näissä kaikissa on rasva. Ellet sitä lisää niin eivät maistu yhtään miltää, Iso loraus siis mieluisaa öljyä sekaan. Ja annoksen päälle voi hyvin ripotella pähkinöitä tai manteleita ellei ole niille allerginen.
 
Kannatta miettiä minkälaisia määriä ihminen saa niitä "vaarallisia lisäaineita" elimistöönsä jos hän kerran kuukaudessa syö vaikka purkillisen kaurasta tehtyä kermaviiliä. Jos ajatellaan hiiriä ja rotia koeolosuhteissa, niin jonkin aineen testaus ja tutkimus perustuu siihen, että eläin on jatkuvasti altistettuna ja saa kokoonsa nähden hurjia määriä. Vähemmästäkin sairastuu eli kohtuudella.

Tääkin on totta. Itse syön mielelläni noita hapatettuja kauravalmisteita (yosa) koska vatsani pitää niistä.

Eikä ole kovin pitkä lisäaineiden lista esimerkiksi tässä, yosan kreikkalaisessa kaurajogurtissa. Itse varon eniten tuota kookosrasvaa noista mutta tosiaan, kohtuudella sitäkin uskallan nauttia

"Vesi, täysjyväKAURA (8,5 %), kookosrasva, rypsiöljy, perunatärkkelys, perunaproteiini, sakeuttamisaine (ksantaani), hapettumisenestoaine (alfatokoferoli), hapate."
 

Yhteistyössä