Maksan hyytymistekijöiden valmistukseen tarvitaan K-vitamiinia. Varfariini estää K-vitamiinin vaikutusta, jolloin hyytymistekijöitä ei pääse muodostumaan. Jos varfariinihoidon aikana K-vitamiinia saadaan huomattavasti, lääkkeen teho laskee ja INR-arvo pienenee. K-vitamiinia saadaan ravinnon kasviperäisistä ruoista. Varfariinihoidon alkaessa jatketaan aikaisempia ruokatottumuksia. Runsaasti K-vitamiinia sisältäviä kasviksien on kuitenkin syytä käyttää vain pieniä määriä "mausteenomaisesti". Runsaasti K-vitamiinia sisältävät persilja, tilli, yrtit, pinaatti ja ruusukaali. Kohtalaisesti K-vitamiinia on herneissä, lehtisellerissä, jäävuorisalaatissa, kukkakaalissa ja mustaherukassa, joita voi käyttää päivässä 45 desilitraa.
Eräät lääkkeet vaikuttavat varfariinin tehoon. Useimmat niistä voimistavat lääkkeen tehoa, jolloin verenvuodon vaara suurenee. Jotkin lääkkeet vähentävät tehoa, jolloin hyytymien estovaikutus heikkenee. Kun käy lääkärissä ja ostaa apteekista lääkkeitä, on tärkeä aina kertoa verenohennushoidosta, jotta varfariinihoitoa häiritseviä lääkkeitä voitaisiin välttää.