Keittiönoita

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
sun ketjuun ei näköjään pysty enää lisäämään ohjeita niin...

HELPOT TATTARILEIVÄT (maidoton, munaton, luontaisesti gluteeniton)

100 g maidotonta margariinia
½ dl sokeria
½ dl siirappia
3 dl tattarijauhoja
1 tl soodaa

Kiehauta margariini, sokeri ja siirappi. Jäähdytä. Lisää tattrijauhot, joiden joukkoon on sekoitettu sooda. Anna taikinan levätä kylmässä muutama tunti tai yön yli. Pöyrittele taikinasta tanko, leikkaa parin sentin paloiksi, jotka pyörittelet käsien välissä palloiksi. Painele haarukalla ristiin rastiin pellille leivinpaperin päälle. Paista 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
 
vieras
PASTEIJAT (maidoton, munaton, luontaisesti gluteeniton)

2 dl perunasurvosta
100 g margariinia
1½ dl tattarijauhoja
1½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita margariini, jauhot leivinjauhe ja perunasurvos. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Kaaviloi taikina perunajauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Leikkaa neliöiksi tai ota pasteijamuotilla ympyröitä. Nosta jokaiselle pasteijalle täytettä ja taita kolmioksi tai puolikuuksi. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Täyte mitä tahansa ruokavalioon sopivaa.
 

Yhteistyössä