keinoja jakamiseen

  • Viestiketjun aloittaja Yksinhuoltaja
  • Ensimmäinen viesti
Yksinhuoltaja
Olisko kellää neuvoja miten jaksaa? Mä oon kolmen lapsen yh-äiti joka tekee vuorotyötä yksi lapsista on koulussa ja kaksi tarhassa.
Lapset on isällään kolmena viikonloppuna kuukaudessa kaks päivää kerrallaan ja ne viikonloput olen töissä... Olen vaan ihan loppu tähän arjen pyörittämiseen ja keinot alkaa olla lopussa jaksamiseen. En jaksa tehdä lasten kanssa mitään hauskaa ihan vaan normaalit hommat tulee tehtyä, siis saavat ruuan ja muun mutta olis joskus kiva jaksaa ihan vaan leikkiä ja ollaa heidän kanssa, mutta sillon täytyy tehdä kaikki kotityöt ja muut ni en ehdi! Isä ei voi työnsä takia heitä enempää pitää ja siitäkin mulle aina mainitaan että kyllä mun pitäis vaatia lasten isää vaihtamaan työpaikkaa jotta ehtisi olla lasten kanssa enemmän.... musta se ei ole oikein vaatia sellaista... Omaa aikaa ei ole yhtään jolloin saisin ladata akkuja, voimia olis varmaan enenmmän jos edes joskus saisi nukkua aamulla ja päivän viettää ihan vaan yksin tekemättä mitään, tai käydä yksin jossain! Millä keinoilla te muut jaksatte arka pyörittää?? Kertokaa ihmiset etten ihan loppuun palaisi! Tarina ehkä on hieman sekava mutta toivottavasti osaatte siltio jotain neuvoja antaa...
 
isukki
Eipä näytä kukaan vielä auttaneen sua, joten täytyy yrittää :heart:
Oot varmaan yrittäny sukulaisia jo, vai? Jos oot miettinyt jo kaikki lähipiirin tuttavat jne, mulle tulis mieleen sit esim. MLL:n hoitajat. Niiltähän saa hoitoapua, tosin kylhän se maksaa. Mikä on sit sun rahatilanne... Yks vaihtoehto on myös yötarha. Meilläpäin Vantaa) on tarha jossa hoidetaan esim. unikoulua. Sellanen jos ois teilläpäin. Päiväkodin ohjaajat vois tietää. Nää nyt auttais vaan tietty siihen nukkumiseen, mut sen mitä kokemuksesta tiedän on, et hyvin nukuttu yö on juhlaa. Jaksamista toivottaen...
 
Hippula
=) Heippa! Jos en muuta niin nostan tätä sinun kysymystä, että hoksaisi joku viisas sinulle vinkkejä heittää! Itselleni tuli vain mieleen, että sinua kun on joku painsotanut, että isää pitäs painostaa siihen työnvaihtoon... ketä painostajat on? Viranomaisia? Onko sinulla ollut heidän kanssaan puhe siitä, että olet jaksamisen äärirajoilla. Nyt on ennaltaehkäisyn paikka teillä, ettet todella uuvu ja koko elämä mene mullin mallin... se olisi syytä myös viranomaistahon tajuta. oletko jutellut asiasta neuvolassa tmv? Tuli mieleen, että jos saisitte sellaista tukihenkilöä tai vaikka joskus saisit kodinhoitajaa kotihommiin kaveriksi, tai jossakin vaiheessa vaikka ennaltaehkäisevän puolen perhetyöntekijää. Sehän riippuu missä asutte, onko siellä satsattu tämän kaltaisiin asioihin. Harvoissa paikoissa on. Kuulosti siltä, että olet aika yksin aikuisena, sisi että elämäsi on töissä käyntiä ja arjen hoitamisesta, niinhän se monella, mutta ei sitä aivan ypöyksin jaksa!

Toivon sinulle voimia ja että jaksamiseesi löytyy tukea. Puhu rohkeasti niiden teidän kanssa yhteyksissä olevien ammatti-ihmisten kanssa. Luulisi heillä raksuttavan, että kannattaisi tukea nyt ja tässä! :wave:
 

Yhteistyössä