Keillä syödään mätiä jouluna? Tarvisin neuvoja

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "apua"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
A

"apua"

Vieras
Eli tarkoitus olisi huomenna viettää miehen kanssa pikkujouluja kaksin, kun jouluksi sitten menemme valmiisiin pöytiin. Haluaisin yllättää miehen ja ostaa tälle hänen lempiherkkuaan huomiseen pöytään, eli mätiä ja smetanaa.

Mikä mäti on parasta?
Kannattaako ostaa kalatiskiltä vai pakastealtaalta?
Pitääkö mädille tehdä jotain ennen tarjoilua?
Jos ostaa pakkasesta, kauanko sen sulattaminen kestää ja miten se sulatetaan?
 
parasta on muikun mäti, sitä saa näin joulun alla näppärästi pakasteena

itse syön mädin rieskan kanssa: rieskan päälle smetanaa, siihen päälle mätiä niin paljon kuin saa pysymään ja päälle muutaman murunen salottisipulia, vähän mustaa pippuria

pakastetun mädin sulaminen kestää yllättävän kauan mutta sille ei tarvi tehdä mitään taikatemppuja, jos on vetistä niin voi valuttaa tiheässä siivilässä
 
Mä ostaisin tuoretiskistä, pakastettu mäti on vetistä eli sitä pitäis valuttaa jossain ensin.

Punasipulia, smetanaa ja ruisleipää kuuluu meidän perustarjoiluihin.

Tosi hyvää tulee myös jos ostat niitä "croustades" nimisiä valmiita tarjoilu "kuoria" eli sellaisia pieniä suolaisia kuppeja jotka voi täyttää smetanalla + lisätä pinnalle sipulia ja smetanaa. Vielä pieni tillinpala niin näyttää tosi näyttävältä!
 

Yhteistyössä