"Kehitysavun miljardikuluista ei vieläkään saa puhua Ylellä – juontaja lopetti heti keskustelun ja vaihtoi puheenaihetta"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
SU:

"Kehitysavun miljardikuluista ei vieläkään saa puhua Ylellä – juontaja lopetti heti keskustelun ja vaihtoi puheenaihetta, kun Halla-aho esitti kehitysapuleikkauksia.

Yleisradion äärimmäisen nuiva suhtautuminen julkiseen keskusteluun kehitysapumenojen tarpeellisuudesta kävi taas selväksi torstai-iltana Ylen kuntavaalitentissä, johon oli kutsuttu eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Ylen juontaja sai ilmeisesti korvanappiinsa käskyn lopettaa keskustelu, kun puoluejohtajien tv-tentissä Halla-aho käänsi puheen kehitysapumenoihin.Yleisradion alustoilla ei haluta eikä sallita poliitikkojen keskustelua kehitysapumenoista, vaikka Suomi kippaa joka vuosi maailmalle 1 200 miljoonaa euroa veronmaksajien rahaa kehitysapuun.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho esitti torstai-iltana Ylellä puoluejohtajien tv-tentissä, että julkisista menoista pitää karsia kaikki turhat kulut.

Halla-aho totesi, että menoleikkaukset pitäisi kohdistaa toissijaisiin ja ylimääräisiin menoihin, kuten kehitysapuun, jonka kulut Suomen veronmaksajille ovat tänä vuonna siis yli 1,2 miljardia euroa.

– Vaihtoehto olisi, että kehitysapua maksettaisiin jatkossa vain budjettiylijäämästä. Tällä hetkellä me otamme ne rahat velaksi ja…, Halla-aho sai sanottua suorassa lähetyksessä ennen kuin Ylen juontaja katkaisi lauseen ja päättäväisesti siirsi keskustelun pois kehitysapumenoista.

Yle tukahdutti kehitysapukeskustelun aikaisemminkin

Kyseessä oli lyhyen ajan sisällä jo toinen kerta, kun Yle suorassa tv-lähetyksessä katkaisee keskustelun kehitysapumenoleikkauksista.

Torstai-iltana nähtiin toisinto viime huhtikuun Ylen A-Talkista, jossa Halla-aho tuolloinkin sai aloitettua keskustelua suorassa tv-lähetyksessä sellaisten julkisten menojen karsimisesta, jotka eivät kuulu suomalaisen veronmaksajan maksettavaksi.

– Säädetään vaikka lailla, että kehitysapua voidaan maksaa vain ylijäämästä. Sillä saadaan 1 200 miljoonan euron säästö vuodessa. Sillä voidaan kuitata teidän kehysylityksenne seuraavalta vuodelta, Halla-aho sanoi Ylen A-Talkissa.

Halla-ahon ehdotus oli niin jäätävä, että edes yleensä puheliaat kansanedustajakollegat Antti Kurvinen (kesk) ja Antti Lindtman (sd) eivät kyenneet sanomaan sanaakaan.

Myös Ylen juontaja johdatteli nopeasti keskustelun pois kehitysapuleikkauksista – aivan kuten tänäänkin tapahtui."
 
vierailija
Toinen tabu on Ylen 500.000.000 euron budjetti.
No joo. Tämä on kyllä sellainen idiotismin huipentuma, ettei mitään rajaa. YLE on suunnilleen Suomen tärkein palvelu. Ainut, jolle on luotu oma vero budjettiharkinnan ulkopuolelle. Kaikesta muusta voidaan säästää, mutta ainoa tapa YLE:n rahoituksen leikkaamiseen on se, että Suomi yksinkertaisesti menee konkurssiin eikä veroja enää makseta.
 
vierailija
No joo. Tämä on kyllä sellainen idiotismin huipentuma, ettei mitään rajaa. YLE on suunnilleen Suomen tärkein palvelu. Ainut, jolle on luotu oma vero budjettiharkinnan ulkopuolelle. Kaikesta muusta voidaan säästää, mutta ainoa tapa YLE:n rahoituksen leikkaamiseen on se, että Suomi yksinkertaisesti menee konkurssiin eikä veroja enää makseta.
Vain perikadon kautta valtion talouteen saadaan järkeä.
 
Aihe on sellainen, että siihen ei löydy vasta-argumentteja. Etenkin jos keskustelussa on Halla-aho, niin vastapuoli jää aina ilman järkeviä argumentteja. Ja ihan syystä, koska ei ole olemassa järkevää vasta-aegumenttia siihen.

Se on sama kuin keskustelu menisi näin:

- Anna mulle tonni.
- Ei ole.
- No ota velaksi ja anna sitten.
 
vierailija
1.2 miljardin euron kehitysavun lisäksi hallitus on lahjoittaa suomalaisten rahoja ulkomaille muillakin keinoilla. Tämän vuoden hallituksen kuluista voidaan ottaa esimerkiksi EU koronapaketti joka on 6,6 miljardia. Sitten vielä 10 miljoonaa euroa köyhille maille että ne köyhien ihmiset saisivat myös koronarokotteita..

Lisäksi SD, Vihr, Vas puolueiden ilmastopolitiikkakin on ihan sekaisin koska kannattavat suomen nykyisen hallituksen toiminta tapaa lahjoittaa vuosittain aika estottomasti suomalaisten rahoja useiden miljoonien, jopa miljardien eurojen verran ulkomaille ja ulkomaalaisille. Näin aiheuttaen ulkomaiden ihmisten eliniän kasvamisen, suuremmat todennäköisyydet parantua vakavammistakin sairauksista vähentäen erityisesti köyhien ulkomaiden ihmisten kuolemia. Näin saavat aikaan ihmisten määrän tavallista nopeampaa kasvua maapallolla ja tätä kautta aiheuttaen ilmastonmuutosta, muita ympäristöongelmia. Samalla päästävät maahanmuuttajia/pakolaisia suomeen lisääntymään ja yhdistämään perheitään, kasvattamaan ulkomaalaistaustaisten määrää suomessa ja näin lopulta kasvattaen suomen päästöjen määriä vuosien kuluessa.

Hallitus lisäksi valehteli väittäessään suomen rajojen sulkemisesta koronarajoitusten aikana, todellisuudessa rajat ovat olleet kokoajan auki. Maahanmuuttoviraston tilastoista näkyy hyvin, että suomeen tuli koronan aikoinakin tuhansia ulkomaalaisia. Ei ihmekään miksi koronan muunnoksetkin pääsivät suomeen.
 

Yhteistyössä