Nämä löysin netistä:
KAURALASTUT
2 dl sokeria
½ dl siirappia
½ dl kermaa tai maitoa
1 ½ dl sulatettua voita
2 dl kaurasuurimoita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1. Kaikki ainekset sekoitetaan taikinaksi.
2. Lusikalla pannaan pelleille nokareita.
3. Paistetaan kohtalaisessa lämmössä (220-225 astetta) kauniin ruskeiksi.
KAURALASTUT
(Juha-Matti Saario)
3 dl kaurahiutaleita
150 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl sokeria
1 tl kaakaojauhetta
1 muna
(½ dl siirappia)
1. Sulata voi, jäähdytä, lisää kaurahiutaleiden joukkoon.
2. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään joukkoon. Muna viimeiseksi.
3. Nokareet nostetaan pellille kauas toisistaan.
4. Paistetaan 200 asteessa vaalean ruskeiksi.
Ja ohje, jolla mä yleensä teen:
75g margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl sokeria
1 muna 1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sulata margariini ja kaada se kulhossa olevien kaurahiutaleiden päälle ja sekoita.
Sekoita joukkoon sokeri, muna ja jauho-leivinjauheseos.
Nosta taikinasta teelusikalla nokareita leivinpaperille ja paista 175 asteessa n. 6-8 min.
Vinkki vaahdota kerma ja mausta vaniliinisokerilla. Levitä kermavaahto kauralastulle ja pane toinen kanneksi päälle.
