Kaupan piparitaikina vai itse tehty?

Taikinagallup

  • Kaupan valmistaikina

    Ääniä: 6 40,0%
  • Itsetehtytaikina

    Ääniä: 10 66,7%

  • Äänestäjiä yhteensä
    15
"vieras"
1dl siirappia
3tl kademummaa
1tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa

kaikki kattilaan kiehumaan

400g voita

sulamaan samaan kattilaan

Jäähdytä.

3 kananmunaa
4 1/2 dl sokeria

vaahdotetaan vaahdoksi.

Sekoita edellä mainitut samassa kattilassa.

9 dl vehnäjauhoja
3dl perunajauhoja
3tl soodaa

sekoita kaikki sekaisin.
Laita kylmään kahdeksi tunniksi . Leivo pipareita.
 
Paraisten piparkakut

Kiehauta kattilassa 1 dl siirappi, 1,5 dl sokeri, 150 g rasva ja mausteet (2/3 tl kaneli, inkivääri, neilikka, pomeranssin kuori ja suola). Jäähdytä seos ja vaahdota vispaimella kuohkeaksi. Maistele, maistele, maistele.... Lisää 1 muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita 2 tl sooda ja 1 dl vehnäjauho ja lisää massaan. Lisää loput jauhot. Pidä jääkaapissa yön yli ja leivo seuraavana päivänä.
 
"vieras"
Just päivä leivottu lasten kanssa. Taikinaa oli vadillinen :D . Voita 1,5 kg jne.
Alkuperäinen ohje on tälläinen, iso tosin sekin.

750 g voita
3 dl siirappia
6 dl sokeria
6 tl kanelia
6 tl pomeranssin kuorta
6 tl inkivääriä
6 tl neilikkaa
Kiehauta nämä kattilassa.
Jäädytä ja lisää
6 kananmunaa
23,5 dl jauhoja
Anna jäähtyä yön yli jääkaapissa.
 
"vieras"
Itse tehtiin tänä jouluna ensimmäistä kertaa ja NAM! :p Valion ohjeella tuli tosi hyviä.

Joskus äiti teki ohjeella, johon tuli pomeranssin kuorta, eikä ne kyllä maistuneet mun mielestä yhtään pipareilta, ihan tavallisia keksejä vaan. Sen takia valitsin tuon Valion sivuilta löytyvän reseptin, kun ei tuota pomeranssin kuorta haluttu laittaa.
 

Yhteistyössä