Kauhea stressi raha-asioista

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Äitiyspäivärahalle siirtyminen ja miehen opsikelumuodon vaihtuminen stressaavat, Kelan kapulakieli saa aivot ylikuumenemaan ja koko ajan on pelko persiissä, että pian kopsahtaa lappu postiluukusta että perivät jotain tukia takaisin korkojen kera. Perjantaina mennään työkkäriin ja Kelaan selvittämään että saadaan oikeat tuet oikeina kuukausina, niin ettei tarvitse maksella myöhemmin takaisin.

Vuokraisännällekin soitin äsken, että kun saatavat tuet vaihtuvat, niin ne rahat eivät välttämättä ole juuri vuokranmaksupäivänä tilillämme mutta ilmoitan jos vuokranmaksu myöhästyy. Onneksi on mukava vuokraisäntä, ymmärsi hyvin tilanteemme. Omalle koululleni menen selvittämään huomenna kurssi- ja tukiasioita, ja viemässä lääkärintodistuksen. Äitiysloman pitäisi alkaa reilun viikon kuluttua, mutta koska olen EHKÄ oikeutettu opintotukeen (jos ehdin suorittamaan ne kurssit jotka olen suunnitellut suorittavani ennen muksun syntymistä) alan saamaan hurjaa rahamäärää eli minimiäippärahaa vasta kun lapsi on syntynyt, en kuukautta edeltävältä ajalta.

Inhottavaa stressata tällaisia asioita, onneksi Kelan täti lohdutti sinne soittaessani, että ''yleensä ei tule mitään ongelmia kun aktiivisesti hoitaa itse asiat eikä anna niiden kasautua jonka jälkeen vyyhdin purkaminen onkin huomattavasti hankalampaa.''

Kiitos kun sain purkautua! Menenpä nyt keittämään ohrapuuroa.
 
Kyy
Hyvinhän sulla on hommat hanskassa. :D Tai ainakin, mitä tuosta sekavasta sepustuksesta ymmärsin. Tuskin perivät mitään takaisin, kun oot itse tosiaan aktiivinen ja selvittelet kaikki jutut kunnolla. Ja jos meinaavat periä, niin nekin voi sopia sopiviin eriin perittäväksi. :hug:
 
ap
Olenkin tässä yrittänyt itseäni rauhoitella että asiat eivät VOI mennä pahasti mönkään jos heti alusta asti yrittää hoitaa ne, mutta mä olenkin sellainen ihminen että menetän yöuneni jos laskunmaksu myöhästyy edes päivällä.
 
ap
Juu sekava on sepustus koska ihan itsekään ei vielä tajuta että mitä tukea saadaan missäkin kuussa ja kuinka paljon, mutta sitähän tässä selvitetään :D Opintotuella eletty viimeiset 4v (välillä tietysti kesätöissä yms.) joten sen vähempää ei ilmeisesti voida saada, mua pelottaakin että saadaan LIIKAA rahaa tietämättämme ja sitten alkavat niitä jossain vaiheessa perimään.

Musta ei tulis kyllä paperinpyörittäjää, ahdistuisin liikaa! :p
 

Yhteistyössä