Mä olen syönyt useamman viikon, yli kuukauden pitkälle, avattuna ollutta fetaa xD
Järki käteen. Haistaa ja maistaa eka
Se on juustoa.
Juustoja alettiin aikanaan tekemään siksi, että saataiisiin maito säilymään kauemmin.
Feta on bakteeerijuusto, eli se valkuainen saostetaan maidosta bakteerin avulla.
Tällaisilla juustoilla on se ominaisuus, että se niiden luontainen bakteerikanta suojaa tehokkaasti muilta pöpöiltä.
Eli juusto kypsyy kenties ja muuttaa makuaan siksi voimakkaammaksi.
Näillä ns. tuorejuustoilla on lyhmpi säilyvyys, mitä kovilla, mutta asiallisesti, nesteen sisällä ja puhtaasti jääkaappilämmössä sanoisin, ettei kuukausi ole vielä liikaa.
Se, että sille annetaan muutamien päivien elinkaari, johtuu siitä, ettei kukaan voi taata niitä säilytysolosuhteita.
Mutta nenä ja makuaisti edellä, kyllä se siitä.