Kasvislasagne! Tavallisen lasagnen jauheliha korvataan esim. "Pirkka-välimerenkasvikset" pussilla ja juustokastikkeeseen feta muruja lisäksi tai aurajuustoa. Kasviskastikkeeseen voi sekaan laittaa kuivattuja yrttejä ja paljon rouhittua mustapippuria. =)
Kasvissosekeitot! Esim. ihan pelkkä porkkanakeitto on taivaallista, kun porkkanat ensin freesaa voissa ja sitten hauduttaa kypsiksi. Lopuksi soseutus sauvasekoittimella, sekaan kermaa (kasvirasvakerma on ihan yhtä hyvää tähän tarkoitukseen kuin tavis kermakin) ja mausteita. Keittoa lautaselle ja päälle suolapähkinöitä...
Hyviä on myös kukkakaalikeitto, tomaattikeitto, peruna-bataattikeitto jne.
Täytetyt kasvikset! Onnistuu tutun paprikan sijaan myös esim. tomaateista, kesäkurpitsasta ja sipuleista. Täytteeksi erilaisia kasviksia (pakastekasvispussit on tähän ihan ok), tofua, juustoja, sieniä jne.
Lisukkeeksi esim. kasvispihvien kanssa sopisi vaikkapa cous cousia (vai miten se nyt kirjoitetaan??), jossa seassa paljon valkosipulia tai/ja kasviskuutioita. Paistetut porkkana"kiekot" on ihania. Porkkanat paloiksi ja pannulle voihin kypsymään. Lopuksi maustetaan suolalla ja sokerilla. NAM