Kasvisruokia

Olen tehnyt kasvislasagnea usein. Kastikkeeksi perus tomaattikastike, jossa herkkusieniä / paprikaa (ja toki voi laittaa kaikkea muitakin kasviksia) ja pinaatti-raejuustoseos, jossa vähän tavallistakin juustoraastetta. Tulee hyvää ja kun käyttää tuota raejuustoa, niin on aika kevyttäkin ruokaa.
 
Punajuuriraasteesta, sipulihakkeluksesta, tomaattipyrestä, vedestä, mustapippurista ja rosmariinista saa ihanan pastakastikeen hauduttamalla tunnin. Siihen vielä joko fetaa tai auraa, ja ehkä balsamicoa tippa. Sama kastike käy toki perunoille tai riiisillekin.

Tomaattikeitto on peruskasvisruoka, eli purkki tai pari murskaa hienoksi sipulimurskan kanssa, sekaan yrtit ja mustapippuri ja tarjoillessa pari mozzarella viipaletta. Tuulisena päivänä voi lisätä vielä purkin valkoisia papuja tomaattikastikkeessa.

Tee itse haluamaasi kasvissosetta, lisää sekaan purkki kikherneitä, mausta valkosipullilla, maustekastikkeilla, aja tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi, muotoile pellille pihveiksi tai pulliksi.
 
Ainakin noi nälkäpäivän ruokaohjett on kai aina yleensä kasvisohjeita, tai siis ainakin tänä vuonna. Tein tota juurespataa ja olihyvää.

http://www.nalkapaiva.fi/operaatio-nälkäpäivän-reseptit
 

Yhteistyössä