Kasslerpihvit uuniin... Mikä aste??

  • Viestiketjun aloittaja jessi
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja oletteko naulahampaita:
Juu kyllä niin on että sianniska on ihna kamalaa ja jänteistä. Miten joku pystyy sitä edes syömään?
Se pitää kypsentää kunnolla, niin on todella hyvää. Sitä ei ole tarkoitus syödä mediumina, vaan esim. ensin paistaa kauniin ruskeaksi ja sitten miedolla lämmöllä monta tuntia uunissa.
 
Huom harmaana
Kassleria en koskaan paistaisi uunissa, vaan se sopii ainoastaan grillaukseen, jotta siitä lähtee liika rasva pois. Toinen vaihtoehto olisi sitten ritilällä kuumassa uunissa.
 
oletteko naulahampaita
Alkuperäinen kirjoittaja LisaMarie:
Alkuperäinen kirjoittaja oletteko naulahampaita:
Juu kyllä niin on että sianniska on ihna kamalaa ja jänteistä. Miten joku pystyy sitä edes syömään?
Se pitää kypsentää kunnolla, niin on todella hyvää. Sitä ei ole tarkoitus syödä mediumina, vaan esim. ensin paistaa kauniin ruskeaksi ja sitten miedolla lämmöllä monta tuntia uunissa.
Ei ole hyvää, ne jänteet sieltä mihinkään sula. Ihan jätelihaa se on.
 
minä,
Tälläisiähän nää kommentit yleensä täällä on. Jos ette osaa vastata niin voihan olla hiljaa
Kasslerpaisti:Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunissa 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes sisälämpö on 77-80 astetta.
 
kasslerin ystävä
Vanha ketju, mutta silti vielä vinkiksi: tulee ihan mielettömän hyvää kun paistaa ensin pannulla kasslerit (=paisti, joka viipaloit), jotta saavat kauniin värin. Samalla voi jo maustaa. Sit uuniin 150-200 astetta ja vähintään kaksi tuntia. Tulee todella hyvää, kokeilkaa epäilijät!Ja jos aikaa, niin pariksi tunniksi tai yön yli marinoitumaan ennen paistoa, niin aina vaan paranee. Olin meinaan itsekin kasslerin "ei ystävä", kunnes söin tätä :)
 
Kasslerx
Kassler on jänteistä jämälihaa jos sen kypsentää nopeasti eli esim. vain pikaisesti grillaamalla. Jää syömättä tai vaatii ainakin paaston alle. Jos kuitenkin annatte lihan kypsyä kunnolla niin on yksi parhaimmista sian osista, aivan kuten grillikylkikin.

Jos laitan isomman palan kassleria niin maustan sitä yön yli, sitten huoneenlämpöön ainakin tunti ennen kypsenystä. Sen jälkeen liha uunivuokaan ja folion alle 200c ja puolituntia. Sen jälkeen tiputan lämmön n. 150 asteeseen tai alle ja annan hautua ainakin 3h. Jos ja kun pintaan haluaa väriä niin voi pyöräyttää pannulla ennen uunia tai vetäistä lopussa tuon folion pois, lisätä hieman lämpöä ja ruskistaa sitä uunissa 15-30 min. Kokonaisaika kypsennyksessä tulee olemaan yli 3h, ehkä jopa 4h, mutta liha on suussasulavan mureaa ja makeaa. Jos kyse on pihveistä niin vähempi riittää, mutta siltikin kaiken a ja o on pitkä kypsytys. Kun kyseessä on rasvainen liha ja kun käyttää foliota niin kuivumisen vaaraakaan ei ole kun ei huudata koko kolmea tuntia kahdella sadalla.
 
Ribsien ystävä
Kassler on jänteistä jämälihaa jos sen kypsentää nopeasti eli esim. vain pikaisesti grillaamalla. Jää syömättä tai vaatii ainakin paaston alle. Jos kuitenkin annatte lihan kypsyä kunnolla niin on yksi parhaimmista sian osista, aivan kuten grillikylkikin.

Jos laitan isomman palan kassleria niin maustan sitä yön yli, sitten huoneenlämpöön ainakin tunti ennen kypsenystä. Sen jälkeen liha uunivuokaan ja folion alle 200c ja puolituntia. Sen jälkeen tiputan lämmön n. 150 asteeseen tai alle ja annan hautua ainakin 3h. Jos ja kun pintaan haluaa väriä niin voi pyöräyttää pannulla ennen uunia tai vetäistä lopussa tuon folion pois, lisätä hieman lämpöä ja ruskistaa sitä uunissa 15-30 min. Kokonaisaika kypsennyksessä tulee olemaan yli 3h, ehkä jopa 4h, mutta liha on suussasulavan mureaa ja makeaa. Jos kyse on pihveistä niin vähempi riittää, mutta siltikin kaiken a ja o on pitkä kypsytys. Kun kyseessä on rasvainen liha ja kun käyttää foliota niin kuivumisen vaaraakaan ei ole kun ei huudata koko kolmea tuntia kahdella sadalla.
 
Ribsien ystävä
Kyllähän siinä possussa kaikki liha on mitä parhainta, lopputulos on kuitenkin aina kokkaajan omasta osaamisesta ja halusta kiinni.
Possun niska vaatii aikaa ja vielä kerran aikaa ja siksi lopputulos on kiireiselle minuuttiphvien valmistukseen tottuneelle varsin huono.
Tässä minun ohjeita
- marinoi pihvit makusi mukaan jääkaapissa ainakin 12 tuntia
- laita leivinpaperi uunipellille ja laita pihvit siihen lämpenemään tunniksi ennen uuniin laittamista.
- laita alumiinifolio pihvien päälle.
- laita uunipelti sitten +200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi, sitten laske lämpö +140 asteeseen ja anna pihvien kypsyä uunissa noin 2 tuntia.
- ota uunipelti uunista, sivele pihvien pintaan BBQ kastiketta ja laita se vielä 15 minuutiksi +200 uuniin iolman foliota jotta pihvit saavat kauniin ruskean pinnan
- anna pihvien vetäytä folion alla noin puoli tuntia ennen syöntiä.
--
Ja eikun hyvää ruokahalua!
--
 
vierailija
Näköjään vuonna 2010 suomalaiset eivät vielä ymmärtäneet kasslerin päälle. Aika naurettavia kommentteja nuo vanhimmat, muka koiran ruokaa:) Nykyäänhän esim. pulled pork on suuressa suosiossa.