karstaa

Huomasin tossa, että tytön 1v4kk päässä on karstaa. Millä sen saa pois? Tyttö kylvetetään kerran viikossa ja melkein koskaan en käytä saippuaa enkä sampoota, kuivanahkaisia kun ollaan. Tämäkö on aiheuttanut karstan? lähteekö samppoopesulla? Aika paksu tukka jo on, siksi en ollut aiemmin huomannut.
 
Itse olen rapsuttanut lapsen päästä karstan kylvyn jälkeen kammalla pois. Jos ei lähde niin koita öljytä pää ensin, voi olla hieman hankalaa jos hiuksia on paljon.
Laita öljyä (tavallinen ruokaöljykin käy) lapsen päähän ja anna vaikuttaa ainakin tunti. Sen jälkeen karstan pitäisi lähteä kammalla helposti pois.
 
unipupu
Hei meillä on saman ikäinen poju :heart:
Pojulla oli nuorempana karsta ongelma ja minä öljysin ja rapsutin ja öljysin ja rapsutin... Poika oli aivan hermona touhusta ja niin marssimme ihotautilääkärille. Lääkäri sanoi heti että konsti ei ole kyllä kovin hyvä, vaikka ehkä tehokas silloin kun hiuksia ei juurikaan ole. No meidän pojalla pehko on sitä luokkaa että parturissa saa ravata yhtenään. Koska jos öljyät, pitäisi öljy saada päänahasta tosi hyvin pois ettei tule tilalle muita ongelmia ja karstakin voi siitä pahentua... Ja jotta öljy lähtisi, pitäisi pestä suurinpiirtein Ajaxilla!!!

Uudet hoito-ohjeet kuuluivat seuraavasti: Ensinnä apteekista Ducray:n Kelual voidetta ja sitä käytetään öljyn sijasta (meillä sitkeä karsta lähti yhdellä voitelulla ilman rapsutusta =) ) ja hiukset pestään vähintään joka toinen päivä esim seba-med shampoolla. Ei ole meillä pahempia ongelmia ollut sen koomin! =) :)
Muuten, pelkällä vedellä pesu kuivattaa ihoa paljon enemmän kuin hoitavalla pesunesteellä peseminen ja kylvetys on kuivaihoiselle lapselle haitallista myös. Meidän poika käy suihkussa joka ilta ja iho-ongelmat ovat näillä ohjeilla pysyneet poissa.
 

Yhteistyössä