[QUOTE="vierailija, post: 32220980"]
Kolesterolin kannalta on oleellista tietää kantaako sitä geenimuunnosta, joka reagoi ruoan kolesteroliin. Ns. normaaleilla ihmisillä ruoan sisältämällä kolesterolilla ei ole mitään yhteyttä veren kolesteroliin. Elimistö valmistaa itse sen kolesterolin mitä se tarvitsee ja ruoan kolesteroli poistuu tavallista reittiä kropasta. Osa ihmisistä (vähemmistö) kantaa kuitenkin geenimuunnosta, joka aiheuttaa ruoan kolesterolin imeytymisen kehoon.
Tämän voi omalta osaltaan selvittää ottamalla kaksi kolesterolitestiä. Ensin pohja-arvot ja sitten seurantatesti kun on esim. kuukauden ajan syönyt runsaasti kananmunia ja muuta paljon kolesterolia sisältävää. Jos henkilöllä on geenimuunnos, kolesterolin lisääminen ruokavalioon nostaa kolesterolitasoja selvästi.
Karppiruokavalioon ei normaalisti tarvitse tai pidä lisätä kovin paljoa rasvaa. Yleensä porukalla menee juuri tässä asiassa pieleen. Tavallisessa karppiruokavaliossa puhutaan yleensä siitä, että energiasta n. 35 prosenttia tulisi rasvasta. Porsaan kasslerpaistin sisältämästä energiasta 64 prosenttia tulee rasvasta. 17 % rasvaa sisältävän naudan jauhelihan kaloreista rasvan osuus on 66 %. Kananmunan energiasta 61 % tulee rasvasta.
Eli jos ei tarkoituksella ostele vähärasvaisia jauhelihoja ja vähärasvaisia uunipaisteja, ei ruokaan tarvitse (tai pidä) tunkea voita ja kermaa vain rasvojen takia. Yletön lisätyn rasvan kanssa läträäminen on juuri se yleisin syy siihen miksi karppiruokavalio ei ehkä sitten toimikaan. Toki maun ja vaihtelun takia voita ja kermaa voi käyttää, mutta se ei suinkaan ole itse tarkoitus. Puhtaat eläinperäiset perusraaka-aineet ovat sellaisenaan toimiva ja terveellinen pohja ruokavaliolle.
[/QUOTE]