Karpalojäädyke
4 keltuaista
5 rkl tomusokeria
3 dl karpalotuoresosetta
4 rkl karpalolikööriä
4 dl vispikermaa
Karpalotuoresose:
5 dl karpaloita
2-3 dl vettä
2 dl sokeria
1. Valmista ensin karpalotuoresose.
2. Mittaa karpalot ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia.
3. Sekoita joukkoon sokeri ja soseuta sauvavatkaimella.
4. Vatkaa keltuaiset ja sokeri.
5. Lisää karpalosose ja likööri.
6. Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi.
7. Sekoita kermavaahtoon kevyesti nostellen keltuais- karpaloseos.
8. Kaada vaahto heti vuokaan ja anna jäähtyä pakastimessa seuraavaan päivään.
9. Nosta jäädykevuoka 1/2 tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin, kasta nopeasti kuumaan veteen ja kumoa vadille.
10. Koristele karpaloin ja valuta tuoresosetta raidoiksi.