"Kansantaloustieteen emeritusprofessori Vesa Kanniainen: ”Humanitaarinen maahanmuutto tulee yllättävän kalliiksi”"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
SU:

"syyskuu 15, 2021 17:37
Kansantaloustieteen emeritusprofessori Vesa Kanniainen: ”Humanitaarinen maahanmuutto tulee yllättävän kalliiksi”

Kansantaloustieteen emeritusprofessori Vesa Kanniainen kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissaan työperäisen ja humanitaarisen maahanmuuton aiheuttamista taloudellisista hyödyistä ja haitoista. Kanniainen päättelee, että työperäinen maahanmuutto hyödyttää tulomaan kansantaloutta. Humanitaarinen maahanmuutto sen sijaan luo rajuja kustannuksia.

Vesa Kanniainen
arveli viime syksynä laatimansa lausunnon hallintovaliokunnalle kiinnostavan laajemmin suomalaista yleisöä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei julkaissut kirjoitusta. Seikkaperäinen blogikirjoitus nojaa lukuisiin lähteisiin.
Verotuotot vedenjakajana
Kanniainen toteaa kokonaisveroasteen toimivan vedenjakajana: tätä enemmän veroja maksavat ovat nettomaksajia ja verorajan alapuolelle jääneet ovat nettohyötyjiä. Suomen kokonaisveroaste on hänen mukaansa 42 prosenttia.
Kanniainen huomauttaa, että asema tavallisesti vaihtuu elinkaaren aikana. Kaaren alussa ja lopussa ihmiset ovat tavallisesti nettohyötyjiä ja keskivaiheilla nettomaksajia.
Henkilökohtaiset kannustimet
Kanniainen huomauttaa ihmisten pyrkivän tekemään valintoja, jotka hyödyttävät heitä itseään. Tällainen kannustin voi olla keveämpi verotus, parempi palkkaus tai kattavampi sosiaaliturva. Tällaisten omaa hyvinvointia edistävien kannustimien edessä ihmiset muuttavat maasta toiseen.
Erityistä suojelua tarvitsevat harvoin voivat lähteä pakoon turvallisimmille lähialueille, saati muuttaa kauas toiseen maahan.
– Rajalla tapahtuva valvonta harvoin tuottaa turvapaikan niille, jotka ovat eniten sen tarpeessa, Kanniainen kirjoittaa.
Rajoille hakeutuvatkin pääosin ne, joita houkuttaa taloudelliset kannustimet, kuten kattava sosiaaliturva.
– Sosiaaliturva on kollektiivinen vakuutusjärjestelmä, joka nykyisessä Euroopassa tarjoaa houkutuksen rajat ylittävälle muuttoliikkeelle, vaikka henkilökohtaisen suojelun tarvetta ei olisikaan.
Humanitaarisen maahanmuuton kustannuksia
Ruotsissa tehdyissä laskelmissa Lähi-idästä tai Pohjois-Afrikasta saapunut 18-vuotta täyttänyt turvapaikan saanut aiheuttaa keskimäärin lähes miljoonan kruunun kustannukset seitsemän ensimmäisen maassaolovuoden aikana. Vielä seitsemäntenäkin vuonna turvapaikan saanut merkitsi yhteiskunnalle maksettavaa noin satatuhatta kruunua.
Itävallassa laskettiin vuoden 2015 siirtolaiskriisin aiheutuvia taloudellisia hyötyjä ja haittoja. Tutkimuksessa selviää, että matalasti koulutetut tulijat Lähi-idästä ja Afrikasta aiheuttivat korkeampia kustannuksia kuin korkeasti koulutetut tulijat. Vuoteen 2060 ulottuvassa simulaatiossa vuoden 2015 kriisi aiheuttaisi 3,1 prosentin velkaantumisasteen kohouman.
Ruotsin kohdalla merkittävä osuus kustannuksista johtui työttömyydestä. Suomessa vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan 5-10 jo Suomessa olleilla pakolaisilla työllisyysaste oli vain 30 prosenttia. Yli 10 vuotta maassa olleilla työllisyysaste oli noussut 52 prosenttiin.
Geneven sopimus vanhentunut
Vuonna 1951 solmitun Geneven sopimus on Kanniaisen mukaan luotu kokonaan toisenlaiseen maailmaan kuin mihin sitä nyt sovelletaan. Kanniainen ei kiellä hädänalaisten auttamista. Hän kertoo, että tehokkaampi auttainen koskettaa useampia ihmisiä kuin huolehtia pienen pakolaispopulaation aiheuttamista kustannuksista.
Tehokkaampi auttaminen toteutetaan hädänalaisten lähiseudulla.
– Suomelle maahanmuuton kustannukset ovat joidenkin arvioiden mukaan yli 3 mrd € vuodessa. Suomi voisi korvamerkitä tämän avun humanitaariseksi avuksi kriisimaiden lähialueilla. Hyöty olisi siinä, että samalla rahamäärällä autettaisiin monin verroin suurempaa määrää ihmisiä kuin tuomalla heistä joitain onnekkaita Suomeen, Kanniainen toteaa.
Ongelma ei ole väistymässä
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi Ylen Ykkösaamussa (28.8.) niin ikään, ettei Geneven sopimusta laadittaessa ymmärretty nykyistä tilannetta.
– Kyllä minusta nyt pitää uskaltaa avoimesti, analyyttisesti ja selkeästi puhua siitä, että maahanmuutto tuottaa myöskin ongelmia. Ei siitä mihinkään pääse, presidentti Niinistö totesi.
Hänestä keskustelua ei tule vaimentaa halpamaisella persu-leimaamisella.
Presidentin mukaan ongelma ei ole väistymässä, vaan se pikemminkin paisuu. Kanniainenkaan ei usko ongelman katoavan. Hän perustelee näkemystään Afrikan väestönkehityksellä.
– Tulijoita riittää, Kanniainen kirjoittaa.
HENRI ALAKYLÄ"
 
Kehitysavusta yleensäkään ei ole mitään hyötyä.
Olen Linkolan kanssa samoilla linjoilla tässä.

Ei länsimaat pysty auttamaan kehitysmailta. Ihmisten siellä on osattava tehdä muutos itse. Jos me lykkäämme sinne rahaa niin muutos ei koskaan tapahdu!

Ei se auta yhtään ketään, että me köyhdytämme omaa taloutta viskaamalla rahat kankkulan kaivoon!
Myös suomalaiset voisivat alkaa vaatimaan veroeuroilleen parempia käyttökohteita kuin keharit ja EU:n loputon euronielu!

Pöyristyttävää nykyhallitukselta vaatia jotain hallituskauden yli, vuoteen 2030, jatkuvaa rahanlykkäämistä ulkomaille! EI noin voi toimia!
Joka ikinen neuro mitä sinne lähetetään on velkaa mikä me maksetaan takaisin!!!!
 
  • Tykkää
Reactions: Latimeria ja krut
vierailija
Kehitysavusta yleensäkään ei ole mitään hyötyä.
Olen Linkolan kanssa samoilla linjoilla tässä.

Ei länsimaat pysty auttamaan kehitysmailta. Ihmisten siellä on osattava tehdä muutos itse. Jos me lykkäämme sinne rahaa niin muutos ei koskaan tapahdu!

Ei se auta yhtään ketään, että me köyhdytämme omaa taloutta viskaamalla rahat kankkulan kaivoon!
Myös suomalaiset voisivat alkaa vaatimaan veroeuroilleen parempia käyttökohteita kuin keharit ja EU:n loputon euronielu!

Pöyristyttävää nykyhallitukselta vaatia jotain hallituskauden yli, vuoteen 2030, jatkuvaa rahanlykkäämistä ulkomaille! EI noin voi toimia!
Joka ikinen neuro mitä sinne lähetetään on velkaa mikä me maksetaan takaisin!!!!
Kehitysapuhan on tulonsiirto punavihreille järjestöille, jotka sitä kehitysaputyötä tekevät.
 
vierailija
Onhan tämä tunnettu tosiasia:

Oxfordin yliopiston professori: Pakolaisten auttaminen heidän kotimaissaan on 135 kertaa tehokkaampaa kuin Eurooppaan tuominen
Oxfordin yliopiston professorin mukaan länsimaat voisivat auttaa 135 pakolaista heidän omissa maissaan samalla rahamäärällä minkä yhden pakolaisen ylläpitäminen Euroopassa maksaa.

Professori Paul Collier puhui Tanskan sosiaalidemokraattien konferenssissa Kööpenhaminassa viime viikolla ja torjui ajatuksen pakolaisten tuomisesta Eurooppaan.

– Käytämme 135 dollaria jokaista tänne tulevaa kohden siinä missä käytämme yhden dollarin jokaista paikallisesti autettavaa kohden. Kotimaahansa jäävät ovat yleensä paljon heikompia kuin ne, joilla on voimavaroja lähteä Eurooppaan, Collier totesi.

Paul Collier on Oxfordin yliopiston professori ja yksi maailman johtavista kehitysmaiden asiantuntijoista. Hän uskoo, että eliitti johtaa vastuutonta ja epäeettistä maahanmuuttopolitiikkaa, jossa autetaan vain muutamia monien kustannuksella. Hänen mukaansa EU:n tulisi sulkea rajat ja tehdä investointeja lähialueilleen.
 
  • Tykkää
Reactions: Latimeria
Tämä on justiinsa NIIN totta ja video on tähän kohtaan spot-on!

Mikä tuntuu erityisen iljettävältä on se, että me länsimaalaiset olemme kuin jotakin jumalia - meidän päätöksillä tietyt ihmiset pääsevät tänne ja toiset jäävät! Ei se ole millään mittakaavalla oikein!

Jotkut hyvesignaaliurpot ja ”paremmat ihmiset” ovat kiimoissaan kun saatiin ”pelastettua” muutama ihminen.
Itse asiassa se tänne tuotu ihminen saattoi juuri olla avain kaikkeen: se ihminen joka olisi päättänyt, että muutos tapahtuu omassa maassa!

Ja he, jotka tulevat tänne monen turvallisen maan läpi omin avuin, ovat rikkaita ja vahvoja! Juuri heitä heidän oma kotimaa tarvitsee, jotta he, jotka muutosta haluavat, pystyvät yhtenäistyä ja saada muutoksen aikaan!

Me länsimaalaiset hölmöt viemme kehitysmailta muutokseen tarvittavat työkalut!

Ja, onko kukaan kysynyt haluavatko he muutosta?!
 
vierailija
Emeritusprofessori: Humanitäärinen maahanmuutto tulee kalliiksi – työperäinen maahanmuutto sen sijaan hyödyttää taloutta (kunhan kyse ei ole halpatyöläisista, jotka joutuvat hakemaan sosiaalisia tulonsiirtoja tullakseen toimeen matalapalkallaan)

Emeritusprofessori Vesa Kanniainen on täysin oikeassa humanitaarisesta maahanmuutosta, oikeiden pakolaisten auttaminen heidän omassa kulttuuripiirissään esim. Pohjois-Afrikan pakolaisleireillä on 135 kertaa edullisempaa kuin pakolaisten ja elintasosiirtolaisten tuottaminen Eurooppaan ja rahamafian miljardien eurojen huumekauppaakin suuremman pakolaisbisneksen pyörittäminen veronmaksajien rahoilla pienen ihmisriistokaupasta hyötyvän etupiirin taskuihin. Mutta eiväthän he halua lopettaa bisnestään.


Vesa Kanniainen jakaa Oxfordin yliopiston professori Paul Collierin ajatukset, joita tämä yksi maailman johtavista kehitysmaiden asiantuntijoista on tuonut esiin jo EU:hun kohdistuneen elintasosiirtolaisten massainvaasion alusta vuodesta 2015 asti. Vasta nyt Collierin ajatukset saavat vastakaikua myös Suomen yliopistopiireissä.
 
vierailija
Hallitus ajaa lakiehdotusta, joka helpottaisi perheiden yhdistämistä. Periaatteessa kaikki esim. yksin maahan saapuneet lapset ja nuoret saisivat automaattisesti perheensä Suomeen.

Suomi olisi tämän jälkeen Euroopan liberaalein perheidenyhdistämispolitiikassa, kun muut EU-maat kiristävät ehtoja.

Tämä johtaisi Suomen houkuttavuuden lisääntymiseen sekä lasten ja nuorten lähettämiseen Suomeen luomaan muulle perheelle maahantuloputkea.

Tanska jossa vallassa on sosiaalidemokraatit, ajaa humanitaarisen maahanmuuton lopettamista.

Kaikki apu pitää laittaa lähialueilla auttamiseen mm. naapurimaiden/oman kulttuurialueen pakolaisleireihin. Tarkoitus on että ihmiset voisivat palata omiin maihinsa kehittämään niitä, sen sijaan että kymmenet miljoonat, jopa sadat miljoonat ihmiset vaeltavat Eurooppaan elintasosiirtolaisina.

Mikäli SDP, keskustapuolue, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP hallituksessa toteuttavat tämän tuhoisan perheenyhdistämismuutoksen, äänestän seuraavissa vaaleissa perussuomaisia, jotka tekevät välikysymyksen tästä vaarallisesta lakimuutosehdotuksesta.

Massamaahanmuutto ja monikulttuurisuus-kehitysmaakehitys on lopetettava, ennen kuin tilanne pääsee samaksi, mikä se on Ruotsissa.

Aitoja EU:n ulkorajoille ennen kuin EU-kansallisvaltiot saadaan sekasortoon!
 

Yhteistyössä