Kannattaako vuokrata omakotitaloa?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Olen tässä katsellut omakotitalon ostoa. Perhe 2 + 2. Tällä hetkellä asumme kerrostalossa (tästä pankkilainaa semmoset 100 tonnia jäljellä). Nyt saisimme tähän vuokralaisen. Vuokra kattaisi lainan + kulut.

En oo kuitenkaan koskaan lapsuuden jälkeen asunut omakotitalossa ja aattelin, että kannattaisko testata ensin vaikka vuosi. Aika vähän vaan tarjolla vuokralle... Mitäs mieltä, kannattaako ja mitä pitäisi huomioida. Lämmityskulut sun muut ymmörrän kyllä. Ja mikähän olisi hintataso Pirkanmaalla (ei Tre) jollekkin 100-120 m2 kämpälle.
 
vierailija
okt on halvempi vuokrata kuin samankokonen rivari koska lämmityskulut kuuluu asukkaalle

hinnaksi veikkaan 10€/m2
Joo käydään kohta kattomassa pieni okt, neliöitä pikkasen alta 100. Mutta kaukolämpö ja pienet huoneet lapsille. Vuokra tasan 1000. Kaukolämpö asukkaan mukaan 150 €/kk. Tuossa lämmin vesi mukana. Sähköt 75. Vesi 70. Jätteet jotain (20-30?) Tuleekohan tohon vielä jotain muuta. Aattelin, että jos perusasumiskulut olis jotain 1300 €/kk se olis vielä ok. Eli alle 40% meidön nettotuloista.
 
vierailija
Juu. Tämänhän takia jokka vaurastuu ja jokku pysyy aina köyhinä. Mäkin aikoinaan vuokrasin mun kerrostaloasuntoa yhelle perheelle. 1000 €/kk:ssa sain ja sillä maksoin lainaa ja yhtiövastikkeet. No nää sit asu siinä 4 vuotta ja sit halus ostaa. No ei mitään, myin toki. Ja ei ees kiinteistövälittäjä välissä. Sain sit täyden hinnan ilman kiinteistövölittöjän korvauksia. Mutta jäi kivasti voitolle...

Jos nuo olis heti ostanut, niin olis selvinnyt jollain 150 000:lla. Mutta asuivat sit 4 vuotta ja maksoivat sitten yhteensä melkein 200 000
 
vierailija
Eiku asunnot ovat liian pieniä elämiseen
Avaatko hieman... Eiköhän se kämpän koko valita sen mukaan, mikä on rahapussin ja perheen koko. Ei kannata valita 5 henkiselle perheelle jotain kaksioo... Jos rahapussi kestää ja kaipaa tilaa ympärilleen, niin saahan sitä omistaa / vuokrata yksin vaikka kokonaisen linnan. Kyllä täällä maaseudulla ainakin on ihan hyvin tarjolla isommillekin perheille esim. ok-taloja.
 
vierailija
Toisaalta tuo on hyvä idea ensin kokeilla okt asumista, jotta pääsee jyvälle, mitä kaikkea se okt:n pitäminen vaatii ja mihin sitä rahaa katoaa, mutta kuten jo joku tuolla sanoi, niin hölmöähän se sit taas toisaalta kuitenkin on tuhlata vuokriin älytön summa, jonka olis voinu käyttää sen lainan lyhentämiseen. Toki vuokratessa, sen kämpän omistajalle kuuluu joitain kuluja maksettavaksi, eli ihan kaikkea ei välttämättä hoksaa, mihin pitää varautua okt:ssa asuessa. Esim jos jääkaappi tai hellatai vaikka vesiputki hajoaa, on se omistajan vastuulla hankkia uusi, eikä vuokralaisen tarvitse käyttää siihen rahaa.
 

Yhteistyössä