Kannattaako hankkia oma metsäpalsta polttopuita varten?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Jos et sille metsälle saa muuta kuin polttopuun arvon, ei kannata. Metsä, kuten kaikki muutkin viljelykset, on siitä pirullinen, että sitä pitää hoitaa. Ja niitä hoitotoimia tulee tehdä lähes vuosittain, koko metsän elinkaaren ajan.
Polttopuun teko on itse asiassa metsänhoitoa. Siinähän poistetaan myyntipuun tieltä "turhaa" koivua. Hyvä metsä voi tuottaa vaikka 10 kuutiota hehtaarille, varsinkin nuori rehevä koivikko. Siinä riittäisi mukavasti polttopuuta.
Hehtaareja pitäisi kuitenkin olla niin paljon, että harvennettavaa riittää joka vuodelle, ja joskus myös myyntipuuta. Tai sitten sellaista metsää, jossa ei muuta kasva kuin polttopuuta, esimerkiksi sankkaa koivikkoa puskevaa vanhaa peltoa.
 
vierailija
Puiden keräämiseen tarvittavat varusteet maksavat ja täysin pelkkä moottorisaha ei riitä. On kyllä käsipelillä suhteellisen suuri työ hinata puita.
Moottorisaha ja kirves riittävät polttopuun tekoon. Useimmilla on kuitenkin auto, jota voi käyttää puun kuljetukseen metsästä. Tosin moottorikelkka talvella ja mönkijä kesällä ovat kätevämpiä. Kallista polttopuuta, jos niille ei mitään muuta käyttöä olisi.
 

Yhteistyössä