kanarialle tammikuussa

  • Viestiketjun aloittaja matkakuume
  • Ensimmäinen viesti
matkakuume
Olemme lähdössä ensimmäistä kertaa koko perhe etelänlomalle. Paikaksi ajattelimme kanariaa... no ainakin olisi lämmintä ja lento mahdollisimman lyhyt....ennen lasta on reissattu paljonkin, mutta nyt olisi siis ensimmäinen matka 1-vuotiaan kanssa ja kysymyksiä olisi viisaammille...

1. Kuinka lentomatka sujuu.... vinkkejä.. kun se 6 tunnin lento puuduttaa aikuisenkin ( 12 tunnin lennosta en uskalla edes haaveilla neidin kanssa). Olen kuullut että jotkut käyttävät ennen lentoa puuduttavia korvatippoja, onko hyötyä?

2. Lasten tarvikkeiden (vaipat, ruoat) tarjonta, minkälaista?

3. onko hotellien lastensängyt mistään kotoisin, vai pitääkö raahata mukaan oma matkasänky.

4. Rannalla/altaalla olo. Nyt ei tietenkään ole tarkoitus oleilla koko päivää kuuman auringon alla, mutta miten parhaiten suojata lapsi ulkona olon ajan.

Kaikki muutkin vinkit ja kokemukset otetaan kiitollisuudella vastaan, kiitos!


 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.11.2004 klo 17:07 matkakuume kirjoitti:
Olemme lähdössä ensimmäistä kertaa koko perhe etelänlomalle. Paikaksi ajattelimme kanariaa... no ainakin olisi lämmintä ja lento mahdollisimman lyhyt....ennen lasta on reissattu paljonkin, mutta nyt olisi siis ensimmäinen matka 1-vuotiaan kanssa ja kysymyksiä olisi viisaammille...

1. Kuinka lentomatka sujuu.... vinkkejä.. kun se 6 tunnin lento puuduttaa aikuisenkin ( 12 tunnin lennosta en uskalla edes haaveilla neidin kanssa). Olen kuullut että jotkut käyttävät ennen lentoa puuduttavia korvatippoja, onko hyötyä?

2. Lasten tarvikkeiden (vaipat, ruoat) tarjonta, minkälaista?

3. onko hotellien lastensängyt mistään kotoisin, vai pitääkö raahata mukaan oma matkasänky.

4. Rannalla/altaalla olo. Nyt ei tietenkään ole tarkoitus oleilla koko päivää kuuman auringon alla, mutta miten parhaiten suojata lapsi ulkona olon ajan.

Kaikki muutkin vinkit ja kokemukset otetaan kiitollisuudella vastaan, kiitos!
1. Lennot sujuu varmasti ihan kivasti, kun 1v kuitenkin vielä väsyy kaikesta uudesta ja nukkuu toivottavasti ainakin osan matkasta. Ota mukaan jotain "sormiruokaa" ja pari kivaa lelua. Meillä ei ole ollut ongelmia korvien kanssa, mutta nenäsuihkekin voi auttaa. Laita ennen laskua ja nousua. Samoin voi esim. imettää tai juottaa pullosta juuri nousun tai laskun aikana.

2. Kanarian kohteissa on todella hyvät lastenruoka ja -tarvikevalikoimat. Purkkiruuat on kyllä aavistuksen mössömpää koostumukseltaan. Ihan kelpotavaraa. Itse olen ottanut vähän Tuttelia ja muutaman piltin mukaan kotoa. Ja tietenkin parin päivän vaippa ym. tarpeet, jos ei heti pääse kaupoille.

3. Matkaa varatessa kannattaa jo varata pinnasänky. Niitä ei aina helposti löydy paikan päällä. Me ollaan otettu semmonen "baby-paketti" matkayhtiöltä, johon on kuulunut sänky, syöttötuoli ja matkarattaatkin. Helppoa. Hotellin pinnasänky oli sellanen metallinen, mutta ajoi asiansa ihan hyvin. Vuodevaatteilla siitä sai pehmeämmän oloisen.

4. Koita valita sellainen paikka, missä on varjoista. Suojaa lapsen pää mieluiten isolierisellä korvaläpällisellä hatulla. Samoin suojaa vaatteilla koko vartalo. Ohuet puuvillaiset vaatteet on parhaita. Käytä varoen aurinkorasvaa, vaikka niitä onkin lapsille. Vältä auringossa ja altaalla oloa klo 11-15. Ihaninta on iltapäiväaurinko. Silloin on jo altaankin vesi lämmennyt. Muista nestetasapaino. Vettä vettä ja vettä. Niin paljon kuin mahdollista!

Yksivuotias on loppujen lopuksi ihana matkakaveri :saint: . Reissatkaa lapsen ehdoilla ja pitäkää kiinni omista rutiineista myös reissun päällä (esim. nukkumaanmenoajat, ruokailuajat jne.).

Hyvää matkaa!

:wave:
 
minä tuohon rannalla oloon sen verran, että anoppi viime vuonna tammikuussa oli kanarialla sateenvarjon kera pitkissä housuissa...
Mutta loma on aina lomaa ja se pitää ottaakin siltä kannalta!
matkustelu avartaa.
Hyvää matkaa :)
 
Lumikki
Moi!

Me olemme menossa tammikuussa Playa del Inglesiin, neitimme on silloin 6kk.
Kaikki on kovasti kehoittaneet ottamaan omat piltit mukaan, ja jo ennen matkaa aloittamaan maitohappobakteeri-kuurin.
Vaipoista ainakin Pampersia myydään, nimeä en nyt muista.
Lentomatkaa mekin jännitämme, mutta onneksi tyttömme ei vielä silloin taida olla kovin vauhdikas liikkeissään. =)
Meillä on 700km matka Helsinkiin ja se on matkustettava autolla..
 
Tultiin juuri pari päivää sitten Maspalomasista. Lapset 7v, 4v ja 1v.Lämpötila oli sopiva, ei liian kuuma. Illalla saa olla kyllä pidempää päällä. Koneessa oli mennen tullen paljon pieniä lapsia ja kyllä siinä kyllästyminen iski vuorollaan jokaiselle. Jos koneessa on tilaa paikkattomalle lapselle on yritetty järjestää paikka vanhempien vierestä. Paikalliset purkkiruuat oli kyllä aivan hienoa mössöä joka maistui kyllä lapselle mutta itseä vähän arvelutti. Vaippoja oli kiitettävästi saatavilla. Meillä oli mukana annospusseissa maustamatonta kaurapuuroa joka sekoitetaan kiehuvaan veteen. Paikalliset hedelmäsoseet oli ihan hyviä. Maito on rasvasempaa kuin täällä. Ravintoloissa tilasimme esim. kananrintafilettä tai kalafilettä ilman mausteita ja sitten riisiä, pastaa tai perunoita. Hyvää lomaa teille!
 
Olimme helmi-maaliskuun vaihteessa Lanzarotella 2 ja 4-v. lasten kanssa. Lennot olivat 2-vuotiaan kanssa melkoisia... kannattaa varata kaikki mahdolliset herkut ja uusia leluja, kirjoja, mitä tahansa mikä viihdyttäisi. Meillä ainakin pieni kone jonka yhdelle käytävälle ei voinut missään nimessä lasta laskea jaloittelemaan, lentoemännät viilettivät korkokengissään eestaas. Kuusi tuntia on kuitenkin pitkä aika istua paikoillaan, suositushan on että paikallaan ollessa pidetään vöitä kiinni ilmakuoppien takia. Ruoka kannattaa pyytää lämmittämään reippaasti ennenkuin varsinainen ruokakärry lähtee liikkeelle: emoilla tosi kiire ja meidänkin purkki jäi vesihauteeseen pitkiksi ajoiksi ja jouduttiin sitä kyselemään. Arvelimme, että tuttu purkki menisi paremmin koneessa.
Mukaan todellakin lämmintä vaatetta, villasukat hotellihuonetta varten olisi ollut aivan top-1 tuote, kivilattiat ja -seinät oikein hohkasivat kylmyyttä ja kosteutta. Myös tuuli oli ajoittain kovaa, joten rannallakin oltiin yleensä vähintään t-paita päällä, välillä sortsit ja huppari. Hattuja muutama mukaan. Illalla oli aina pitkähihaiset päällä, ei puhettakaan samettisista illoista. Mutta kaipa sekin on tuuripeliä, miten säät osuu.
Meillä oli myös matkanjärjestäjältä vuokrattu pinnasänky ja syöttötuoli.
Ero oli kyllä melkoinen verrattuna siihen, kun mekin ollaan matkusteltu ennen lapsia paljon kahdestaan.
Mutta kun asennoituu niin, että lomaillaan hotellilla ja kävellään rannalla ja etsitään välillä syömäpaikka, niin kyllä se aina lumimyrskyn koto-Suomessa voittaa. Liian tiiviit retkeilyt olisivat käyneet liian stressaaviksi meidän lapsille ainakin.
Oikein hyvää lomaa teille, toivottavasti säät suosivat ja viihdytte! :wave:
 
Me oltiin muutama vuosi sitten joulu kanarialla. Silloin meillä oli vasta kaksi lasta, olivat silloin kolme ja viisivuotiaat. Se onkin eka asia, mikä tuli mieleen, että lapset leikkivät koko ajan kahdestaan, tietty me oltiin koko ajan mukana joka paikassa. Oikein säälittää sellaset yksinäiset, ainokaiset lapset, jotka joutuu oleen aina yksin aikuisten kanssa.

Toinen juttu on se, että kun lapsia on tehnyt ja niiden kanssa matkustaa, niin niiden ehdoilla mennään. silloin ei aikuiset ryyppää ja riehu. Mitä iloa lapsille sellasesta matkasta on, kun aikuiset on koko ajan kännissä. Sellaisia suomalaisperheitä näkyi silloin.

Lentokoneeseen tilattiin etukäteen muumi-karkkisalkut. Koneeseen otettiin myös uudet värityskirjat ja värit. Ei ollut mitään hätää koko lentomatkalla.

Vaatetta ei kannata ottaa liikaa mukaan, niitä voi pestä nyrkkipyykkinä siellä. Pitkähihaset pitää ottaa mukaan. iltapäivällä jo oli niin viileetä, että oltiin pitkähihasilla ja lahkeisilla. Toppavaatteet jätettiin tietty lentokentälle.
 
matkakuume
Kiitos kaikille vinkeistä ja neuvoista. Tulimme vajaa viikko sitten Maspalomasista. Matka meni paremmin kuin olisin voinut etukäteen kuvitellakaan.

Lennot menivät kuin siivillä. Neiti 1v 3kk ihmetteli ympärillään tapahtuvaa hälinää ja ihmispaljoutta. Luettiin muutama kirja naposteltiin korppuja, banaaneja ym. Menomatkalla saatiin se vauvankoppa, kun oli käynyt niin hyvä säkä, että saimme eturivin paikat. Siinä tyttö nukkuikin parin tunnin unet.

Ruokia oli matkakohteessa tosiaan hyvin saatavilla, mutta vaippoja jouduimme etsimään hieman enemmän. Tavallisia olisi tosiaan ollut saatavilla, mutta housuvaippoja oli vaikeampi löytää. Mielestäni muuten hinta ei ainakaan niissä housuvaipoissa poikennut juuri suomen hinnoista.

Säät suosivat, aurinko paistoi koko viikon pilvettömältä taivaalta. Altaalla ja rannalla viihdyttiin. Oli upeaa katsella miten tyttö nautti leikkiessään hiekalla ja juostessaan rantavedessä vähissä vaatteissa. Olin ostanut paljon kehuttua P20 aurinkorasvaa, joka olikin maineensa arvoista. Mutta ei unohdettu myöskään hatun ja ohuiden vaatteiden tärkeyttä.

Mitään pitkiä reissuja ei tehty. Käytiin lähiseuduilla muutaman tunnin ajeluilla, papukaijapuisto oli tyttömme mielestä kiva! Mutta suurimman osan ajasta vain rentouduimme ja vietimme lomaa!

Meillä oli majapaikassa keittomahdollisuus, joten saimme laitettua neidille siellä tarvittaessa ruokaa. Iltaisin kävimme sitten koko poppoo syömässä ja kävelemässä. Usein ruokailun jälkeen tyttö nukahti rattaisiin ja siirrettiin sitten omaan sänkyyn hotellissa. Illat olivat kylmiä, kuten moni täällä varoittikin, mutta villasukat ja lämpöiset vaatteet pelastivat. Kiitos vielä vinkistä!

Kaikin puolin siis onnistunut matka. Tästä rohkaistuneena uskallamme varmasti lähteä uudelleen.

Vielä loppukommentti muutamiin vastauksiin.
Jos tiedustelen 1 vuotiaan viihdyttämisestä lentokoneessa, en todellakaan usko että laatikollinen makeisia on ratkaisu....?
Miten vanhempien viinalla läträäminen liittyi aiheeseen....?
Tai jos meillä on vain yksi lapsi, onko hänen elämänsä onnetonta.....?

Iloista talven jatkoa keikille =)
 

Yhteistyössä