itsekin pitkään kanapee reseptiä haeskelin... sitten googletin ja tämäkin kysymys aukesi
mutta samalla reissulla löysin sitten ohjeenkin www.myllynparas.fi :stä ohje on toteutettu valmiista lehtitaikinalevyistä, mutta mikäänhän ei estä tekemästä taikinaa itse
mä aion kyllä olla laiska :ashamed: ja tehdä tosta valmiista taikinasta. mutta kopsasin ohjeen tähän
Kanapeet
noin 25 kpl
1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
n. 1½ dl sokeria
Ota taikina ajoissa sulamaan. Avaa taikinalevy taitoksistaan. Ripottele levylle runsaasti sokeria ja käännä lyhyet (päädyt) keskelle niin, että ne tulevat vastakkain. Ripottele taas taikinalle runsaasti sokeria ja taita tämän jälkeen taikina toiseen suuntaan eli niin, että kapeat sivut kohtaavat keskellä. Laita vielä kolmannen kerran sokeria pintaan ja taita taikina samaan suuntaan kuin toisella kerralla, mutta nyt vain kaksinkerroin. Näin syntyy paksu kapea tanko. Laita se kylmään vähintään puoleksi tunniksi.
Leikkaa taitellusta taikinapötköstä terävällä veitsellä noin ½ cm paksuisia viipaleita ja laita ne uunipellille, ripottele pinnalle sokeria. Paista 225 asteisen uunin keskiosassa n. 10 -15 min kauniin värisiksi. Voit kääntää kanapeet paiston keskivaiheessa, jos haluat molemmat pinnat kiiltäviksi. Jäähdytä peittämättä, jotta kanapeet pysyvät rapeina.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy