Kakkureseptiä kaipaan

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Mulla on tuolla kaapissa pari levyä valkosuklaata. Onko kenelläkään mitään kuivakakkureseptiä, johon sitä valkosuklaata voisi laittaa? Juustokakkua en nyt tee, kun en jaksa hakea kaupasta tuorejuustoa.
 
vieras

Raaka-aineet



kakkupohja:



200 g


digestive-keksejä



80 g


voita





täyte:



300 g


hovi-tuorejuustoa



3


kananmunaa



2 dl


sokeria



250 g


valkoista suklaata



2 tl


vaniljasokeria



6


liivatelehteä (+ n. 1
1/2 dl vettä)



3 dl


kuohukermaa


Ohjeet

1. Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos tasaisesti leivinpaperille kakun pohjaksi.

2. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä vähintään 10 minuutiksi.

3. Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri tasaisiksi ja lisää valkosuklaa.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi.

5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimuropohjan päälle.

7. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 5 tuntia tai seuraavaan päivään.

8. Koristele kakku. Päälle voi laittaa esim. vauvansosetta (mango hyvää), mansikoita, kiiviä, mandariineja ja kirsikoita, ja kiille antaa hyvän kiillon.
 
vieras
sorgen! En huomannut utota juustoa! Goglettamalla saa kakkuohjeita nopeasti, mikset etsi sieltä? Tässäpä vielä yksi ohje:

Mustikka-valkosuklaakakku

Pohja:
6 dl (8 isoa munaa) kananmunia
6 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kostutus: n. 1/2 l maitoa + 6 tl vaniljasokeria

Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita soseutettuna
1/2 dl vettä
Valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Pinnalle: 5-7 dl mustikoita
Kiille: 3 dl vettä + 1,5 dl hyytelösokeria

Pursotus: sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermaa tai Flora vispiä 5- 7,5 dl riippuen pursotustyllan koosta ja siitä pursotatko myös kakun pinnalle

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. 1 1/2 tuntia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
Kokeile kypsyyttä vielä cocktail -tai varrastikulla.

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Vuoraa kakkuvuoka kahdella kelmun palalla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle valkosuklaamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle mustikkamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille.
Kaada pinnalle jäiset mustikat.
Kiehauta vesi kasarissa ja lisää koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu.
Nostele hetken jäähtynyt liemi mustikoiden päälle lusikalla.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota ensin kakun reunat ja sitten pinta.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Orvokki80:
Kokeile tehdä ihan sokerikakku pohja ja lisää siihen raastettua suklaata. Valmiin kakun koristelet vielä sulatetulla suklaalla jos haluut.
Juuri tollanen kakku olikin mielessä. Mutta oon niin huono säveltämään itse mitään kakkuja, että valmis resepti olis siinä mielessä kiva. Mut ehkä mä googlettamalla löydän jonku perusohjeen, jota sit voi muokkailla.
 

Yhteistyössä