Kaivosta loppuu vesi

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Katso teemalta NYT Tanskalainen maajussi Suomessa(y)
Ei ihan vielä mut kohta:
"1/2. Frank perheineen lähtee käymään Suomessa! Ensin on kuitenkin nostettava perunat. Suomessa Frank sekä hänen ruotsalainen, norjalainen ja tanskalainen ystävänsä oppivat Sepon johdolla, kuinka rakennetaan suuri tervahauta puutervan saamiseksi. Sen jälkeen isännät kaatavat paksun haavan, ja Frank ystävineen pääsee mukaan veistämään perinteistä haapiota, yhdestä haavan rungosta koverrettua ruuhta."
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
"---Sen jälkeen isännät kaatavat paksun haavan, ja Frank ystävineen pääsee mukaan veistämään perinteistä haapiota, yhdestä haavan rungosta koverrettua ruuhta"

Haapa on yleinen puu, josta voi tehdä vaikka mitä, jos osaa. Moniko tietää, mitä kovertaminen on? Tai mikä on se ruuhi? Kanootintyyppinen venekö? Se selviää siinä seuraavassa jaksossa sitten.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Meillä tyhjennettiin kaivo kokonaan pumpulla pellolle kupuran kuun aikaan. Seuraava tyhjennys seuraavalla kupuralla kuulla ja sitten onkin saanut virrata omalla vauhdillaan, eikä muita toimenpiteitä ole tarvinnut tehdä. Anne Pöyhönen selittää kyllä miksi ja minkä takia just niin. Mut pääasia meille, et vettä tulee:)

Meillä on toinenkin pihakaivo, josta keväällä on aina loppunut vesi. Sitä on pidetty varakaivona, mut ei seisovaa vettä saa käyttää, joten on tehty luistelukenttä pellolle: ensimmäiset yöpakkaset kun tulee, lasketaan kaivo tyhjäksi siihen, aloitetaan kupuralla kuulla. Ja kun pakkasta on enemmän, tehdään se aamuin illoin. Keväällä, kun kenttä sulaa paksusta jäästä, on meillä häikäisevän kaunis lampi:)
oisin laittanut kuvan siitä mut joku ei halunnut sitä näkösille🎩
 
vierailija
[QUOTE... post: 31975076, member: 142594"]
Mä nostaisin oitis kaivosta kuution, pari jemmaan pesuja varten vaikka tynnyreihin ja hakisin vastedes juomaveden Prismasta.

Loppu mikä loppu!
[/QUOTE]
Niin yleeensä parasta.
 
vierailija
http://grundskoleboken.se/vikingatid/kapitel/hur_langt_pa_floderna/index.php

Ajatella, että viikinkiaikojen laivat olivat nahkaa:geek:
"Gårdarike ja Särkland mainitaan pohjolan riimukivissä usein ja niillä tarkoitetaan Venäjää ja arabien kalifaattia. Kreikkakin mainitaan. Arabialaisten lähteiden mukaan skandinaavien kauppatavarana olivat orjat, turkikset, aseet, hunaja ja mursunhampaat".
kirjasta Maata kaivamaan, Laura Trenter kertoo.
Lastenkirjassa!
 

Yhteistyössä