kaivataan apua kylpy kammoon??

meillä aivan kaamea kylpy kammo. alkanut pienenä kun yhdellä osasto reissulla hoitaja kylvettänyt. saimme ystäväni kanssa (lapsen ollessa alle yksi) jo kammon pois hitaalla taktiikalla. pyyhe ammeen pohjalle toinen leikitti pientä ja piiiikku hiljaa valutimme pohjalle takaa vettä. tykkäsi jo kylpemisestä läiskytteli ja räiskytteli kunnes kevät talvella jouduin käyttämään lapsen kanssani suihkussa. oli yö ja meillä vatsatautia. lapsi oli oksentanut päälleen ja hikset aivan liimaantuneet kiinni päähän ja koko lapsi yltä päältä oksennuksessa. pakko oli suihkuun viedä. Nyt kammo tullut entistä pahempana takaisin. huutaa jo kun näkeekään ammeen vaikka se seisoisi seinää vasten eli ei olla edes alottamassa kylpyä.
Nyt kun lapsi jo isompi (1v 8kk) varovainen totuttelu ei tepsi koska kampeaa itse pois ammeesta. ei auta jos sisko näyttää mallia, ei auta leikit ei mitkään.... Joudun väkisin lopulta suihkussa pesemään nykyisin että saa pakollisen pesun tehtyä.
onko kenelläkään ideoita? otetaan mielellään vastaan... :hug:
 

Ekaksi myötätuntoa :hug: . Ikävää kun joutuu väkisin suihkuttelemaan, itsellänikin siitä kokemusta...
Tykkääkö lapsesi musiikista? Meillä on auttanut radio kylppärissä, koko perhe hoilottaa mukana jotain lapselle tuttua ja mukavaa biisiä. Äiti showmestarina ikäänkuin, huh huh. Armoton kasa kylpyankkoja & muuta rekvisiittaa on myös mukana. Vieläkin välillä huudetaan, mutta edes joskus on mukavia kylpyhetkiä. Joskus kokeiltiin myös raahata amme olkkariin (hankalaa ja sottaista...), siitäkin oli apua kun ei tarvinnut mennä kylppäriin, jonka lapsi heti yhdisti inhaan kylpyyn.

Ehkä oletkin jo kokeillut nämä kaikki, toivotan vaan hirmusti tsemppiä! Toivottavasti lapsukainen oppii joskus pitämään kylvyistä vielä =)
 
Entäs jo roudaisitte sen ammeen kokonaan pois. Lapsi lelujen kanssa kylpyhuoneeseen ja pesut tehtäisiin, vaikka pesulapulla ja lasten kastelukannulla? Sitten voisi vaivihkaa suihkutella lattiaa suihkulla, antaa taaperonki suihkuttaa ja houkuttaa koskemaan suihkutusta yms. Hyvin varovasti yksi kerta kerrallaan ja aina lopetus, kun meno on vielä mukavaa. Ammeen voisi sitten myöhemmin ottaa, vaikka olkkariin ja siellä leikittäisiin leluilla (ilman vettä) jne. Jos ammekammo on kova, niin ehkä yrittäisin edetä varovasti suihkun kanssa ja unohtaisin koko ammeen. Ja koska kesä on tulossa yrittää tehdä vesileikeistä mukavaa ulkosalla, jotta vesikammo poistuisi (sumutinpullot, kahluuallas jne.).
 
Kokeileppa laittaa kylppärin lattialle pieni pesuvati ja sinne jotain kylpyleluj.Jos vaan mahdollista niin istuisitte molemmat siellä lattian rajassa lapsesi korkuuella.Voit laittaa suihkunkin siihen lattialle makaamaan niin että siitä tulisi vettä samalla ja anna lapsesi sitä koskea sormien välissä.pieni pesusieni siihen mukaan ja välillä pesuvadista vettä ja pyyhkiä jalkoja ja siitäsitten ylöspäin.
 
Meillä ei viihdytty kovinkaan hyvin myöskään tuossa ammeessa. Kammo ei ollut kuitenkaan tuota luokkaa kuin ap:llä. Heti kun lapsi oppi istumaan tukevasti siirryimme suihkussa käyntii. Istuu tyytyväisenä lattialla (laitan pyllyn alle tuon ammeessa käytettävän liukuesteen varmuuden vuoksi) ja saa aina rauhassa olla tuon suihkun kanssa ja itse leikkiä sillä. Sitten jossain vaiheessa äiti hiukan siinä pesee ja taas leikitään omaan tahtiin suihkulla.
 
kiitoksia hyvistä vinkeistä! pitää kokeilla ja ottaa amme vaikka olohuoneeseen leluksi leikkivät vaikka että se on vene.... ja sitten pikkuhiljaa kostealla sienellä siihen veteen totutella.
pikkunen pelkää myös vettä, mökillä talven jälkeen kun käytiin ekaa kertaa veneellä, (soutuvene) katiskoita viemässä huusi koko matkan, koska luuli että tämä liittyy jotenkin veteen. mutta nyt usean keikan jälkeen uskaltaa jo katsella sylistä maisemia...
käytin neitiä suihkussa, tossa pari päivää sitten pika pikaa oltiin varmaan sielä 4 min, sen että sain pakollisen tukan pestyä. huusi niin kovaa että oksensi...
eiköhän tämä tästä.... ;)
 
Siis pelkääkö sitä suihkuakin? Jos siellä käynti onnistuu, en näe syytä miksi pitäisi väkisin ammeessa käydä. Teillä on ilmeisesti aika paha kammo, mutta kuvittelisin kuitenkin olevan itsestään ohimenevää, kunhan et väkisin yritä tuputtaa sitä ammetta.

Meillä oli tytöllä vauvana piiitkä kausi ettei suostunut ammeeseen. Väkisin piti kylvettää aina huudon kanssa :( Mahollisimman nopea pesu ja pois. Vielä pahempi oli suihku. Sinne ei voinut ajatellakaan menemistä. Nyt ikää 2v. ja kylpee oikein mielellään, mutta suihkua edelleen varoo.
 
En valitettavasti osaa auttaa, avasin netin kyselläkseni vinkkejä vähän samantapaiseen ongelmaan. Sain juuri liki parivuotiaan pojan nukkumaan, mutta kylpy/peseytymisepisodi oli voimille käypä.

Meidän poika on aina tykännyt kylpeä ja käydä suihkussakin. Jonkin aikaa on käynyt suihkussa melkein joka aamu. Kun saippua (tai siis vauvoille tarkoitettu saippuaton "no more tears" pesutuote) otettiin mukaan kuvioihin pari kuukautta sitten, niin tykkäsi kovasti siitäkin, mutta hiusten pesu enimmäkseen tökki, siis se huuhtelu. Sitä ennen ei pään kastelu ollut ongelma. Nyt on parin viikon sisällä juossut karkuun, kun laitan suihkun päälle. Ennen tuli innoissaan suihkuun. Olen tavallisesti saanut houkuteltua, mutta jos pään kastelee, niin tulee huuto. Tänä iltana oli innoissaan menossa kylpyyn, niinkuin aina, saunassakin tykkää käydä - mutta se pesu ja huuhtelu! Laitoin kylpyveden ammeeseen, oli innoissaan. Ajattelin pissaisen pyllyn suihkuttaa ennen ammeeseen menoa, mutta kun suihkun laitoin päälle, alkoi kitistä, että "kakka" ja meni potalle, sitten halusi "ylpyyn" ja sanoin, että suihkutetaan pylly ensin, välittömästi takaisin potalle "kakka" ... Siis kakasta ei ollut kysymys, vaan suihkun välttelystä, ja kylpyyn teki mieli, saippuaakin sinne haluaa. Vaan saippua kun pitäisi kai huuhdella pois!

Suihkutin pyllyn pienen kitinän kera ja laitoin pojan ammeeseen. Siellä olikin hauskaa. Mutta sitten kun piti huuhdella, niin huusi kuin syötävä, vaikka mahdollisimman nopeasti yritin homman hoitaa. Tuli itsellekin paha mieli, kun toisella kylvyssä niin kivaa, ja sitten homma päättyy kyyneliin. Kohta ei suostu varmaan ammeeseenkaan! Aiemmin pidin korvat kiinni puoli kerrallaan ja varoitin kun laskin vettä päähän, ja sanoin, että pistää silmät kiinni. Se toimikin, muttei toimi enää. Jostakin syystä on tullut niin hysteeriseksi sen suihkun ja pään kastelun kanssa, että vettä menee väkisinkin silmiin ja nenään ja ehkä korviinkin, eikä se taas ainakaan paranna asiaa.

Jätän varmaan saippuan pois ja pesen vain vedellä ja ammeessa, ja suihkuun koetan houkutella omaehtoisesti enkä kastele päätä enää.

Onko kellään ideoita, miten saisi pään huuhdeltua ilman, että kasvoille menee vettä? Ja muutenkin kylpy/suihkukammosta selviämisvinkkejä olen minäkin kiinnostunut kuulemaan.
 
meidän tyttö huus vauvana ihan hirveesti kun kylvetti vannassa, vesihanan alla onnistuin pesemään tytön. Noin vuoden vanhana tyttö oppi tykkäämään kylpemisestä, mutta sitten se kammo taas iski. Eikä siitä päästy muuten, kun sillä, että mummo kylvettää tytön aina kun tyttö käy siellä kylässä. Nyt se onnistuu myös kotona, ainoastaan hiuksia en saa vieläkään pestyä ilman huutoa
 
Meillä vanhempi pelkäs vauvana ammetta ku syötävä, suihkussa sai pestä ja keittiön lavuaarissa..

Ja tuohon isomman lapsen ongelmaan suosittelen kokeilee sukellluslaseja, meillä oli isomman kans myöskin tuo vaihe et kun hiukset piti pestä ja silmiin valuu, piti pari kk niitä laseja kun huuhdottiin ja katsoi kattoon että mahdollisimman vähän valuu naamalle, nykyisin riittää että minä/isä pitää kättä hiusrajassa ja suojaa siten naaman..

Mutta tuo ap:n tilanne on kyllä hankala.. Varmaan se pesusieni ois hyvä idea, peseytyy vaikka vessassa ja oikeenlämpösellä vadellä, meillä on edelleen tarkka lammön suhteen se on n. 38astetta mitä neitille pitää olla, jätkä varmaan klylpis vaikka jäävedessä jos antas..
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.05.2007 klo 12:35 vieras kirjoitti:
Siis pelkääkö sitä suihkuakin? Jos siellä käynti onnistuu, en näe syytä miksi pitäisi väkisin ammeessa käydä. Teillä on ilmeisesti aika paha kammo, mutta kuvittelisin kuitenkin olevan itsestään ohimenevää, kunhan et väkisin yritä tuputtaa sitä ammetta.

joo pelkää suihkuakin. mutta siellä minulla paremmat mahdollisuudet hallita (pitää sylissä) ja toinen käsi jää vapaaksi.... kylpy ammeessa yksin peseminen kammon takia täysin mahdotonta. kysessä kuitenkin voimakas tahtoinen 1v 8kk neiti
pakkohan sitä on lapsi joskus pestä.... ;)
 

Yhteistyössä