Kaipaisin ruokalistaan vaihtelua. Apuja?

  • Viestiketjun aloittaja Satu
  • Ensimmäinen viesti
Meillä oli just hyvää kasvis nuudeli wokkia.

Eli öljyssä annoin muhia pehmeäksi porkkanaa, paprikaa, sipulia ja tomaatta. Sekaan linssejä. Mausteeksi paprikajauhetta, pippuria, himppu soijakastiketta sekä makeaa chilikastiketta. Viimeseksi sekaan maustamattomia nuudeleita :p
 
Samat tuntemukset täälläkin mutta tässä joitakin vaihtoehtoja:

Makaronilaatikko, kanapasta, tonnikala-katkarapupasta, jauhelihakeitto, kanakeitto, ohrapuuro + mehukeitto, kalapuikot ja perunamuussi, sianlihakastike ja perunamuussi, jauhelihapihvit/pullat ja perunat/muussi, risotto, makkarakeitto, keitetyt nakit + muussi, seitä kuorrutettuna uunissa + muussi. Ja muussista saa eri makuista lisäämällä esim. pinaattia tai porkkanaa.
 
nakkirisotto: nakkeja,he-ma-pa, nakkeja,sipulia,val.sipulia,riisiä, tomatti´murskaa. mausta mielen mukaan.

nuudelipekoni "wokki": maustamattomia nuudeleita 3 levyä ( murusta pieneksi) 1 pakka pekonia, herkkusieniä, sipulia, paprikaa, ananasta ja mausteet maun mukaan.

lohi "wokki" lohikuutioita, kesäkurpitsaa,tomattia, sipulia, tomaattimehua, valkosipulia, paprikaa, tilliä ja sitruunaa mausteeksi. lisukkeeksi käy riisi tai nuudelit.

 
Tänään tein seuraavanlaisen helpon ja maukkaan ruoan: pannulle rasvaa jossa kuulotetaan hienonnettua valkosipulia ja sipulia, lisätään keitettyä riisiä (ei täysin kypsää) sekä vihannekset (itse käytän herne-maissi-porkkanaa mutta käy esim. paprika), lisätään valutettu pakastepinaatti (1 pss), maustetaan seosta sitruunamehulla, suolalla, ja carrytahnalla (vihreä) jota laitan maun mukaan n. 3 teelusikallista. Lopuksi lisätään katkaravut ja annetaan niiden sulaa/lämmetä mutta ei liian kauan muuten sitkistyvät. Hyvää!
 
vv
oi mä tein äsken namia pastaa; vehnänalkiopastaa, valkosipulimarinoituja broiskusuikkuja, pippurisekoitusta, soijakastiketta ja purkki kuohukermaa, avot!:p Pasta ja kastike tietty tehdään esikseen, mut sekoitin ne yhteen. Aikaa meni 20min.
 
Kalakastike: kahvikermaa, vehnäjauhoa, haluttuja mausteita (meillä yleensä tilliä, pippuria ja vähän sitruunaa) ja lohta tai muuta kalaa paloina. Kiuhautetaan ja syödään riisin tai pastan kanssa. Joskus lisätään myös katkarapuja tai muuta merenelävää.
 
vierailija
Meillä oli just hyvää kasvis nuudeli wokkia.

Eli öljyssä annoin muhia pehmeäksi porkkanaa, paprikaa, sipulia ja tomaatta. Sekaan linssejä. Mausteeksi paprikajauhetta, pippuria, himppu soijakastiketta sekä makeaa chilikastiketta. Viimeseksi sekaan maustamattomia nuudeleita
Wokkiin ei tarvitse kasviksia pehmentää. Parempia rouskuvan rapeina. Ruokasi tosin ei kuulostakaan wokilta:)
 

Yhteistyössä