Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Kaipaatko ruokaohjeita??
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="minä vain, post: 3598548, member: 15409"]</p><p>\</p><p><em>No sitähän on vaikea metsästää.. &#61514; Kävin kaikki läpi, mutten oikeen sellasta kreikkalaista kasvispataa löytänyt.. Mutta tässä ois jonkinlaista muuta kreikkalaista (ja muuta) kasvisruokaa, ehkä niistä löytyy jonkin samantyylinen.??</em></p><p></p><p></p><p>KASVISPANNU</p><p>4 annosta</p><p></p><p>. ½ kesäkurpitsaa</p><p>. 500 g pakaste peruna-sipulisekoitusta</p><p>. 4 tomaattia</p><p>. 2-3 valkosipulin kynttä</p><p>. 1 tl suolaa</p><p>. rouhittua mustapippuria</p><p>. 2 dl ruokakermaa</p><p>. ½dl tuoretta basilikaa silputtuna</p><p>. öljyä paistamiseen</p><p></p><p>Kaada pannulle öljy ja kuullota siinä pienityt valkosipulit, pienitty kesäkurpitsa ja peruna-sipulisekoitus. Paloittele tomaatit ja poista sisukset. Lisää tomaattilohkot pannulle ja kaada päälle kerma. Mausta suolalla, mustapippurilla ja silputuilla yrteillä. Tarjoa sellaisenaan tai lisäkkeenä esimerkiksi paistetun tai grillatun lihan seurassa.</p><p></p><p>MOUSSAKÁ</p><p></p><p>n. 1 kg munakoisoa</p><p>4 isoa keitettyä perunaa</p><p>4 tomaattia</p><p>400 g ruskistettua jauhelihaa</p><p>3 rkl oliiviöljyä</p><p>3 rkl vehnäjauhoja</p><p>2 hienonnettua sipulia</p><p>6-7 dl lihalientä</p><p>1 ½ dl kermaa</p><p>1 dl juustoraastetta</p><p>2 hienonnettua valkosipulin kynttä</p><p>suolaa, valkopippuria</p><p></p><p>Ladotaan munakoisot, perunat, tomaatit ja jauheliha kerroksittain uunivuokaan. Valmistetaan valkokastike. Vuoan "kansi" tehdään munakoisoviipaleista ja pinta peitetään juustoraasteella. Annetaan hautua uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.</p><p></p><p></p><p>KASVISLAUTANEN</p><p>4 annosta</p><p></p><p>. 1 pieni lanttu tai nauris</p><p>. 1-2 porkkanaa</p><p>. ½ vihreää kesäkurpitsaa</p><p>. ½ keltaista kesäkurpitsaa</p><p>. 1 pieni fenkoli</p><p></p><p>Mausteöljy</p><p>. 1 dl rypsiöljyä</p><p>. 1 murskattu valkosipulin kynsi</p><p>. 1 tl tuoretta timjamia pilkottuna</p><p>. 1 tl tuoretta rakuunaa pilkottuna</p><p>. ripaus sokeria</p><p>. rouhittua merisuolaa</p><p>. rouhittua mustapippuria</p><p></p><p>Päälle</p><p>. ½ dl parmesaanijuustoraastetta</p><p></p><p>Kuori juurekset ja leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Sekoita mausteöljyn aineet keskenään ja voitele kasvispalat kevyesti öljyllä. Paahda kasvispaloja kevyesti grillissä molemmin puolin, juureksia voit kypsentää hiukan kauemmin. Asettele tarjolle ja koristele juustoraasteella. Nauti joko lämpimänä tai viileänä alkupalaksi tai pääruoan lisäkkeenä.</p><p></p><p></p><p>KASVISTÄYTTEISET PAPRIKAT </p><p></p><p>. 4-6 paprikaa</p><p>. 1 rkl öljyä</p><p>. ripaus suolaa ja valkopippuria</p><p>. Täyte:</p><p>. 2 rkl öljyä</p><p>. 1 iso sipuli</p><p>. 1 munakoiso</p><p>. pala varsiselleriä</p><p>. pala maustepaprikaa</p><p>. 1 tlk (400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa</p><p>. sitruunapippuria</p><p>. hunajaa, aromisuolaa</p><p>. yrttiseosmaustetta, esim. Provencen yrtit</p><p></p><p>Leikkaa paprikoista "lakit" ja poista siemenet. Voitele sisus öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Hauduta paistinpannussa öljyssä silputut kasvikset, myös paprikoiden lakit, pehmeiksi. Lisää säilötyt pavut ja mausta hyvin. Täytä paprikat ja kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla 3-4 minuuttia. Käännä paprikoita välillä ellei alusta pyöri.</p><p></p><p>KASVISYLLÄTYS</p><p>4 annosta</p><p></p><p>. 400 g kasvisgrillimakkaraa tai soijamakkaraa</p><p>. ½ kesäkurpitsaa paloina</p><p>. 1 punainen paprika paloina</p><p>. 1 keltainen paprikan paloina</p><p>. 1-2 sipulia isoina lohkoina</p><p>. 2 tuoretta maissia paloiteltuna</p><p>Tomaattiseos</p><p>. 70 g tomaattipyreetä</p><p>. 2 murskattua valkosipulinkynttä</p><p>. 1 tl provencen yrttisekoitusta</p><p>. 1 tl öljyä</p><p>. ½ tl cayennenpippuria</p><p>. suolaa</p><p>. rouhittua mustapippuria</p><p></p><p>Paloittele kasvismakkara ja jaa se sekä paloitellut kasvikset neljälle öljyllä voidellulle foliopaperille. Sekoita keskenään tomaattipyree sekä mausteet ja jaa seos nyyttien kesken. Sulje nyytit huolellisesti ja kypsennä grilliritilän päällä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.</p><p></p><p></p><p>KASVISPYTTIPANNU</p><p>4 annosta</p><p>(gluteeniton, maidoton)</p><p></p><p>. 2 rkl öljyä</p><p>. 1 sipuli</p><p>. 6 keitettyä perunaa</p><p>. 1 (100 g) palsternakka</p><p>. 2 (200 g) punajuurta</p><p>. 150 g lanttua</p><p>. 2 dl vettä</p><p>. mustapippuria</p><p>. persiljaa</p><p>. 4 munaa</p><p></p><p>Hienonna sipuli. Kuutioi perunat, palsternakka, punajuuri ja lanttu. Kuullota kypsentämättömät kasvikset öljyssä pannulla. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää kypsät perunakuutiot ja mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljalla. Paista pannulla 1 kananmuna jokaiseen annokseen tai tarjoile smetanan kanssa.</p><p></p><p>KASVISGUMBO eli kasvisvuoka </p><p>4 annosta</p><p></p><p>. 2 valkosipulin kynttä</p><p>. 1 jalapenochili</p><p>. 4 kiinteämaltoista perunaa tai vastaava määrä bataattia</p><p>. 3 tomaattia </p><p>. 2 maissintähkää (pakaste-, säilyke- tai tuore)</p><p>. 425 g valkoisia papuja tomaattiliemessä</p><p>. ½ dl chilikastiketta</p><p>. 1 rkl sokeria tai hunajaa</p><p>. 1 dl vettä</p><p>. 2 tl suolaa</p><p>. 1 rkl tuoretta oreganoa silputtuna</p><p>. (2 rkl tuoretta korianteria silputtuna)</p><p></p><p>Kuori ja murskaa valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele pieneksi. Kuori perunat tai bataatit ja paloittele ne kookkaiksi kuutioiksi. Paloittele tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa maissintähkät kolmeen osaan. Sekoita keskenään valkosipuli- ja chilisilppu, pavut, chilikastike, sokeri, vesi, suola ja silputut yrtit. Pane uunivuoan pohjalle kasvispalat ja kaada päälle papuseos. Pane vuoka uuniin ja anna hautua 200 asteessa kunnes perunapalat ovat pehmenneet eli noin ½ tunnin ajan. Tarjoile gumboa esimerkiksi keveiden keitettyjen lihapyöryköiden kanssa.</p><p></p><p>BOUILLABAISSE</p><p></p><p>noin kilon painoinen kuha</p><p>400 g kirjolohifileetä</p><p>(katkaravunkuoria)</p><p>1 iso sipuli</p><p>4 valkosipulinkynttä</p><p>1,5 l vettä</p><p>2 laakerinlehteä</p><p>noin 10 valkopippuria</p><p>2 tl suolaa</p><p>timjaminoksia</p><p>(5 dl valkoviiniä)</p><p>1 tl sahramia</p><p>1 tölkki tomaattimurskaa</p><p>puolen sitruunan mehu</p><p>2 sellerinvartta tai pala juuriselleriä</p><p>300 g palsternakkaa</p><p>3-4 porkkanaa</p><p>(4 perunaa)</p><p>1 fenkoli</p><p>pakastettuja tai säilöttyjä simpukoita</p><p>250 g katkarapuja</p><p>tilliä tai kirveliä</p><p>Rouille:</p><p>2 valkosipulinkynttä</p><p>250 g majoneesia</p><p>2 tl sahramia</p><p>ripaus chiliä</p><p></p><p>Perkaa kalat. Keitä päästä, ruodoista ja nahasta kalaliemi veden, pippureiden, suolan, laakerin, sipuleiden, timjamin ja katkaravunkuorien kanssa, keittoaika noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi. Lisää viini ja sitruunamehu. Jos käytät kuorineen pakastettuja simpukoita, kiehauta ne liemessä. Lisää kuoritut ja suikaloidut kasvikset, tomaatti-murska ja sahrami. Lisää lopuksi simpukat ja kat-karavut sekä yrtit. Painonvatijoiden pointsit: Ilman majoneesia 5 pistettä, majoneesin kanssa +1 p pistettä. Katkaravut tai jättikatkaravunpyrstöt sopivat hyvin pastan tai nuudelien seuraksi. Laihduttajan kannattaa olla maltillinen pastan ja nuudelien kanssa. Ruoka kevenee, kun joukkoon lisää kasviksia.</p><p></p><p></p><p>KATKARAPUNUUDELIT</p><p></p><p>paketti nuudeleita</p><p>3 l vettä</p><p>2 tl suolaa</p><p>2 valkosipulinkynttä</p><p>pieni pala tuoretta inkivääriä</p><p>1 rkl punaista chilitahnaa (säilyke)</p><p>1 rkl soijakastiketta</p><p>500 g jättikatkaravunpyrstöjä</p><p>tai katkarapuja</p><p>(2 dl kookosmaitoa)</p><p>korianteria</p><p></p><p>Kiehauta vesi, mausta se suolalla. Ota kattila liedeltä ja anna nuudeleiden turvota kuumassa vedessä noin 15 minuuttia. Jos käytät pastaa, keitä se normaalisti suolavedessä kypsäksi. Silppua valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuullota silppu chilitahnassa. Lisää joukkoon soijaa (ja kookos-maitoa). Kuumenna katkaravut nopeasti liemessä. Lisää lopuksi silputtu korianteri.</p><p>Kaada nuudelit lävikköön, valuta, kaada tarjoilumaljaan ja kaada päälle katkarapukastike. Tarjoile heti. Painonvatijoiden pointsit: Ilman kookosmaitoa 4 pistettä, kookosmaidon kanssa 6 pistettä.</p><p></p><p>PASTITSIO - kreikkalainen pastavuoka</p><p>(6 annosta, á 350 g)</p><p></p><p>7-8 dl (300 g) penne-pastaa keittämiseen vettä ja suolaa 3 dl (150 g)</p><p>juustoraastetta </p><p></p><p>Jauhelihakastike:</p><p>400 g naudan jauhelihaa</p><p>1 iso sipuli</p><p>1 tlk (400 g) tomaattimurskaa</p><p>1 tl suolaa</p><p>3/4 tl mustapippuria</p><p>2 tl rosmariinia</p><p></p><p>Valkokastike:</p><p>2 rkl öljyä</p><p>1/2 dl vehnäjauhoja</p><p>5 dl maitoa</p><p>1 tl suolaa</p><p>2 munaa</p><p></p><p>Voitele noin 2 litran vetoinen, mieluiten korkeareunainen uunivuoka.</p><p>Valmista ensin valkokastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja lämmitetty maito vähitellen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon 1 dl juustoraastetta ja mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä. </p><p></p><p>Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä täysin kypsäksi. Valuta hyvin. (Älä lisää pastan joukkoon öljyä: pennet saavat tarttua toisiinsa.) </p><p>Valmista jauhelihakastike pastan kiehuessa. Ruskista jauheliha isossa paistokasarissa. Lisää hienonnettu sipuli ja tomaattimurska. Anna kiehua ilman kantta reilut viisi minuuttia, kunnes neste on osittain haihtunut. Mausta kastike sen kiehuessa mustapippurilla ja rosmariinilla.</p><p></p><p>Kaada puolet pastasta vuokaan. Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta. Levitä päälle jauhelihakastike ja kaada päälle loppu pasta. </p><p>Vatkaa munat valkokastikkeen joukkoon. Kaada kastike pastan päälle ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pastitsio on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi tomaateista, sipulista ja oliiveista tehtyä salaattia.</p><p></p><p></p><p>KREIKKALAISET KASVIKSET</p><p>(4 annosta)</p><p></p><p></p><p>500 g jauhoisia perunoita (keltainen tai punainen pussi)</p><p>1 sipuli</p><p>2 valkosipulinkynttä</p><p>4 rkl Pirkka fetajuuston öljymarinadia</p><p>1 varsi tuoretta rosmariinia</p><p>400 g pientä kesäkurpitsaa</p><p>1 iso keltainen paprika</p><p>300 g pieniä kiinteitä kypsiä tomaatteja</p><p>1 tl suolaa</p><p>1/4 tl vastajauhettua mustapippuria</p><p>1tlk (340 g) Pirkka fetajuustokuutioita öljymarinadissa</p><p>12 mustaa oliivia</p><p></p><p>Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pese perunat harjalla ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kookkaan uunivuoan pohjalle 4 rkl fetajuuston siivilöityä öljymarinadia ja kääntele siinä perunalohkot, sipulirenkaat, valkosipulisilppu ja oksa tuoretta rosmariinia. Kypsennä vuokaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kääntele aineksia kerran kuumennuksen aikana. Viipaloi kesäkurpitsat noin sentin viipaleiksi. Leikkaa viipaleet kahtia, jos ne ovat kookkaita. Lohko tomaatit. Puhdista ja paloittele paprika. Lisää loput vihannekset ja kääntele öljyssä. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Jatka kypsentämistä vielä 15 - 20 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä. Levitä siivilöidyt fetakuutiot ja oliivit vuoan pinnalle. Tarjoa lisäksi rapeaa leipää. Kreikkalaiset kasvikset maistuvat myös grillattujen makkaroiden tai broilerin kanssa.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="minä vain, post: 3598548, member: 15409"] \ [i]No sitähän on vaikea metsästää..  Kävin kaikki läpi, mutten oikeen sellasta kreikkalaista kasvispataa löytänyt.. Mutta tässä ois jonkinlaista muuta kreikkalaista (ja muuta) kasvisruokaa, ehkä niistä löytyy jonkin samantyylinen.??[/i] KASVISPANNU 4 annosta . ½ kesäkurpitsaa . 500 g pakaste peruna-sipulisekoitusta . 4 tomaattia . 2-3 valkosipulin kynttä . 1 tl suolaa . rouhittua mustapippuria . 2 dl ruokakermaa . ½dl tuoretta basilikaa silputtuna . öljyä paistamiseen Kaada pannulle öljy ja kuullota siinä pienityt valkosipulit, pienitty kesäkurpitsa ja peruna-sipulisekoitus. Paloittele tomaatit ja poista sisukset. Lisää tomaattilohkot pannulle ja kaada päälle kerma. Mausta suolalla, mustapippurilla ja silputuilla yrteillä. Tarjoa sellaisenaan tai lisäkkeenä esimerkiksi paistetun tai grillatun lihan seurassa. MOUSSAKÁ n. 1 kg munakoisoa 4 isoa keitettyä perunaa 4 tomaattia 400 g ruskistettua jauhelihaa 3 rkl oliiviöljyä 3 rkl vehnäjauhoja 2 hienonnettua sipulia 6-7 dl lihalientä 1 ½ dl kermaa 1 dl juustoraastetta 2 hienonnettua valkosipulin kynttä suolaa, valkopippuria Ladotaan munakoisot, perunat, tomaatit ja jauheliha kerroksittain uunivuokaan. Valmistetaan valkokastike. Vuoan "kansi" tehdään munakoisoviipaleista ja pinta peitetään juustoraasteella. Annetaan hautua uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. KASVISLAUTANEN 4 annosta . 1 pieni lanttu tai nauris . 1-2 porkkanaa . ½ vihreää kesäkurpitsaa . ½ keltaista kesäkurpitsaa . 1 pieni fenkoli Mausteöljy . 1 dl rypsiöljyä . 1 murskattu valkosipulin kynsi . 1 tl tuoretta timjamia pilkottuna . 1 tl tuoretta rakuunaa pilkottuna . ripaus sokeria . rouhittua merisuolaa . rouhittua mustapippuria Päälle . ½ dl parmesaanijuustoraastetta Kuori juurekset ja leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Sekoita mausteöljyn aineet keskenään ja voitele kasvispalat kevyesti öljyllä. Paahda kasvispaloja kevyesti grillissä molemmin puolin, juureksia voit kypsentää hiukan kauemmin. Asettele tarjolle ja koristele juustoraasteella. Nauti joko lämpimänä tai viileänä alkupalaksi tai pääruoan lisäkkeenä. KASVISTÄYTTEISET PAPRIKAT . 4-6 paprikaa . 1 rkl öljyä . ripaus suolaa ja valkopippuria . Täyte: . 2 rkl öljyä . 1 iso sipuli . 1 munakoiso . pala varsiselleriä . pala maustepaprikaa . 1 tlk (400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa . sitruunapippuria . hunajaa, aromisuolaa . yrttiseosmaustetta, esim. Provencen yrtit Leikkaa paprikoista "lakit" ja poista siemenet. Voitele sisus öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Hauduta paistinpannussa öljyssä silputut kasvikset, myös paprikoiden lakit, pehmeiksi. Lisää säilötyt pavut ja mausta hyvin. Täytä paprikat ja kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla 3-4 minuuttia. Käännä paprikoita välillä ellei alusta pyöri. KASVISYLLÄTYS 4 annosta . 400 g kasvisgrillimakkaraa tai soijamakkaraa . ½ kesäkurpitsaa paloina . 1 punainen paprika paloina . 1 keltainen paprikan paloina . 1-2 sipulia isoina lohkoina . 2 tuoretta maissia paloiteltuna Tomaattiseos . 70 g tomaattipyreetä . 2 murskattua valkosipulinkynttä . 1 tl provencen yrttisekoitusta . 1 tl öljyä . ½ tl cayennenpippuria . suolaa . rouhittua mustapippuria Paloittele kasvismakkara ja jaa se sekä paloitellut kasvikset neljälle öljyllä voidellulle foliopaperille. Sekoita keskenään tomaattipyree sekä mausteet ja jaa seos nyyttien kesken. Sulje nyytit huolellisesti ja kypsennä grilliritilän päällä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. KASVISPYTTIPANNU 4 annosta (gluteeniton, maidoton) . 2 rkl öljyä . 1 sipuli . 6 keitettyä perunaa . 1 (100 g) palsternakka . 2 (200 g) punajuurta . 150 g lanttua . 2 dl vettä . mustapippuria . persiljaa . 4 munaa Hienonna sipuli. Kuutioi perunat, palsternakka, punajuuri ja lanttu. Kuullota kypsentämättömät kasvikset öljyssä pannulla. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää kypsät perunakuutiot ja mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljalla. Paista pannulla 1 kananmuna jokaiseen annokseen tai tarjoile smetanan kanssa. KASVISGUMBO eli kasvisvuoka 4 annosta . 2 valkosipulin kynttä . 1 jalapenochili . 4 kiinteämaltoista perunaa tai vastaava määrä bataattia . 3 tomaattia . 2 maissintähkää (pakaste-, säilyke- tai tuore) . 425 g valkoisia papuja tomaattiliemessä . ½ dl chilikastiketta . 1 rkl sokeria tai hunajaa . 1 dl vettä . 2 tl suolaa . 1 rkl tuoretta oreganoa silputtuna . (2 rkl tuoretta korianteria silputtuna) Kuori ja murskaa valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele pieneksi. Kuori perunat tai bataatit ja paloittele ne kookkaiksi kuutioiksi. Paloittele tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa maissintähkät kolmeen osaan. Sekoita keskenään valkosipuli- ja chilisilppu, pavut, chilikastike, sokeri, vesi, suola ja silputut yrtit. Pane uunivuoan pohjalle kasvispalat ja kaada päälle papuseos. Pane vuoka uuniin ja anna hautua 200 asteessa kunnes perunapalat ovat pehmenneet eli noin ½ tunnin ajan. Tarjoile gumboa esimerkiksi keveiden keitettyjen lihapyöryköiden kanssa. BOUILLABAISSE noin kilon painoinen kuha 400 g kirjolohifileetä (katkaravunkuoria) 1 iso sipuli 4 valkosipulinkynttä 1,5 l vettä 2 laakerinlehteä noin 10 valkopippuria 2 tl suolaa timjaminoksia (5 dl valkoviiniä) 1 tl sahramia 1 tölkki tomaattimurskaa puolen sitruunan mehu 2 sellerinvartta tai pala juuriselleriä 300 g palsternakkaa 3-4 porkkanaa (4 perunaa) 1 fenkoli pakastettuja tai säilöttyjä simpukoita 250 g katkarapuja tilliä tai kirveliä Rouille: 2 valkosipulinkynttä 250 g majoneesia 2 tl sahramia ripaus chiliä Perkaa kalat. Keitä päästä, ruodoista ja nahasta kalaliemi veden, pippureiden, suolan, laakerin, sipuleiden, timjamin ja katkaravunkuorien kanssa, keittoaika noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi. Lisää viini ja sitruunamehu. Jos käytät kuorineen pakastettuja simpukoita, kiehauta ne liemessä. Lisää kuoritut ja suikaloidut kasvikset, tomaatti-murska ja sahrami. Lisää lopuksi simpukat ja kat-karavut sekä yrtit. Painonvatijoiden pointsit: Ilman majoneesia 5 pistettä, majoneesin kanssa +1 p pistettä. Katkaravut tai jättikatkaravunpyrstöt sopivat hyvin pastan tai nuudelien seuraksi. Laihduttajan kannattaa olla maltillinen pastan ja nuudelien kanssa. Ruoka kevenee, kun joukkoon lisää kasviksia. KATKARAPUNUUDELIT paketti nuudeleita 3 l vettä 2 tl suolaa 2 valkosipulinkynttä pieni pala tuoretta inkivääriä 1 rkl punaista chilitahnaa (säilyke) 1 rkl soijakastiketta 500 g jättikatkaravunpyrstöjä tai katkarapuja (2 dl kookosmaitoa) korianteria Kiehauta vesi, mausta se suolalla. Ota kattila liedeltä ja anna nuudeleiden turvota kuumassa vedessä noin 15 minuuttia. Jos käytät pastaa, keitä se normaalisti suolavedessä kypsäksi. Silppua valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuullota silppu chilitahnassa. Lisää joukkoon soijaa (ja kookos-maitoa). Kuumenna katkaravut nopeasti liemessä. Lisää lopuksi silputtu korianteri. Kaada nuudelit lävikköön, valuta, kaada tarjoilumaljaan ja kaada päälle katkarapukastike. Tarjoile heti. Painonvatijoiden pointsit: Ilman kookosmaitoa 4 pistettä, kookosmaidon kanssa 6 pistettä. PASTITSIO - kreikkalainen pastavuoka (6 annosta, á 350 g) 7-8 dl (300 g) penne-pastaa keittämiseen vettä ja suolaa 3 dl (150 g) juustoraastetta Jauhelihakastike: 400 g naudan jauhelihaa 1 iso sipuli 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa 1 tl suolaa 3/4 tl mustapippuria 2 tl rosmariinia Valkokastike: 2 rkl öljyä 1/2 dl vehnäjauhoja 5 dl maitoa 1 tl suolaa 2 munaa Voitele noin 2 litran vetoinen, mieluiten korkeareunainen uunivuoka. Valmista ensin valkokastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja lämmitetty maito vähitellen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon 1 dl juustoraastetta ja mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä täysin kypsäksi. Valuta hyvin. (Älä lisää pastan joukkoon öljyä: pennet saavat tarttua toisiinsa.) Valmista jauhelihakastike pastan kiehuessa. Ruskista jauheliha isossa paistokasarissa. Lisää hienonnettu sipuli ja tomaattimurska. Anna kiehua ilman kantta reilut viisi minuuttia, kunnes neste on osittain haihtunut. Mausta kastike sen kiehuessa mustapippurilla ja rosmariinilla. Kaada puolet pastasta vuokaan. Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta. Levitä päälle jauhelihakastike ja kaada päälle loppu pasta. Vatkaa munat valkokastikkeen joukkoon. Kaada kastike pastan päälle ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes pastitsio on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi tomaateista, sipulista ja oliiveista tehtyä salaattia. KREIKKALAISET KASVIKSET (4 annosta) 500 g jauhoisia perunoita (keltainen tai punainen pussi) 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 4 rkl Pirkka fetajuuston öljymarinadia 1 varsi tuoretta rosmariinia 400 g pientä kesäkurpitsaa 1 iso keltainen paprika 300 g pieniä kiinteitä kypsiä tomaatteja 1 tl suolaa 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria 1tlk (340 g) Pirkka fetajuustokuutioita öljymarinadissa 12 mustaa oliivia Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pese perunat harjalla ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kookkaan uunivuoan pohjalle 4 rkl fetajuuston siivilöityä öljymarinadia ja kääntele siinä perunalohkot, sipulirenkaat, valkosipulisilppu ja oksa tuoretta rosmariinia. Kypsennä vuokaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kääntele aineksia kerran kuumennuksen aikana. Viipaloi kesäkurpitsat noin sentin viipaleiksi. Leikkaa viipaleet kahtia, jos ne ovat kookkaita. Lohko tomaatit. Puhdista ja paloittele paprika. Lisää loput vihannekset ja kääntele öljyssä. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Jatka kypsentämistä vielä 15 - 20 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä. Levitä siivilöidyt fetakuutiot ja oliivit vuoan pinnalle. Tarjoa lisäksi rapeaa leipää. Kreikkalaiset kasvikset maistuvat myös grillattujen makkaroiden tai broilerin kanssa. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa SISILISKO?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Brexit ja työläispuolue ovat vakauttaneet Britannian, koska Suomi valitsee saman?
34 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Käräjäoikeus tuomitsi Suadad Adnan Jameel Al-J kahden vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen. Al-Juaifari määrättiin myös maksamaan naiselle korvauksia
Tänään 18:06
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Päivän OrpoPurra - Yle TV Uutiset: Talousasiantuntijat ennustavat KAIKKI synkkää syksyä
Tänään 18:03
vierailija
8 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Mikä olisi hyvä kello armeijaan?
Tänään 17:40
vierailija
6 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Kuntokeskus kotiin?
Tänään 17:37
vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
6.
"Sekavat huudot kaikuvat pilkkopimeässä Kaisaniemen puistossa, jossa asukkaiden mukaan myydään huumeita päivin öin"
Tänään 16:06
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Mokaileeko vasuri(hallitus) pehmeämmän, huomaamattomamman, söpömmän ja tyylikkäämmän tuntuisesti kuin porvari(hallitus)?
Tänään 15:46
Echo
2 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Hallitusohjelma kääntää uuden lehden suomalaisessa sosiaalipolitiikassa: työvelvoite
Tänään 15:43
vierailija
61 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
"Nykyisten 50–60-vuotiaiden suomalaisten elämä mullistuu seuraavan kymmenen vuoden kuluessa, arvioi Varman toimitusjohtaja Risto Murto."
Started by vierailija
Tänään 11:18
Luettu: 611
Aihe vapaa
2.
Hallitusohjelma kääntää uuden lehden suomalaisessa sosiaalipolitiikassa: työvelvoite
Started by vierailija
Tänään 15:43
Luettu: 311
Aihe vapaa
3.
Asiantuntijoiden mielestä tyttöviisikko mokasi isosti säätäessään suostumukseen perustuvan raiskauslain
Started by vierailija
Tänään 08:33
Luettu: 243
Aihe vapaa
4.
Kilttimies salakaatoi peuran aamulla 🤫
Started by vierailija
Tänään 11:45
Luettu: 201
Aihe vapaa
5.
Marin hankki Ukrainalle ensimmäiset hävittäjät
Started by vierailija
Tänään 10:33
Luettu: 145
Aihe vapaa
6.
Surullinen tarina siitä miten huonosti vasemmistolainen valtio kohtelee omia kansalaisiaan
Started by vierailija
Tänään 08:44
Luettu: 141
Aihe vapaa
7.
Lääkärien ahneus romahduttaa Suomen hyvinvointivaltiona
Started by vierailija
Tänään 15:22
Luettu: 126
Aihe vapaa
8.
Miten talvisota olisi mennyt, jos porvarit olisivat saaneet estettyä maan puolustamisen raatteentiellä?
Started by vierailija
Tänään 10:16
Luettu: 117
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Mihin tuolta Suomi24 on hävinnyt kaikki pelit, esim. Piirrä ja arvaa ?
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
RELAATIO 1040 - IB
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
3.
"Nykyisten 50–60-vuotiaiden suomalaisten elämä mullistuu seuraavan kymmenen vuoden kuluessa, arvioi Varman toimitusjohtaja Risto Murto."
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
4.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
4 min sitten
Aihe vapaa
5.
K/B-komposti
Latest: vierailija
9 min sitten
Aihe vapaa
6.
Saksassa on tänään osavaltiovaalit: oikeisto voittaa ja vasemmisto häviää kertoo ennusteet
Latest: vierailija
11 min sitten
Aihe vapaa
7.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
14 min sitten
Aihe vapaa
8.
Euroopan unionista eronneella Britannialla menee nyt paremmin kuin Saksalla
Latest: vierailija
29 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Kaipaatko ruokaohjeita??
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu