kaikenlaisia hyvä uskoisia niitä on

EtusivulleSuora lähetys Säätytalolta kello 15.15: Hallitus neuvottelee ravintolarajoituksista
Miss Suomi -finalistit julkistetaan: katso suora lähetys kello 14
KOTIMAA
Nainen sai viestejä ”avaruudesta” – lähetti tuhansia euroja ennen kuin tajusi tulleensa petkutetuksi
Poliisi on nyt lopettanut huijausjutun esitutkinnan aluesyyttäjän määräyksellä.
JAA
Timo Sihvo
11:18
AVARUUDESTA lähetetyiksi väitetyt viestit saivat savonlinnalaisen naisen sydämen heltymään. Hän halusi auttaa Nasan työntekijäksi esittäytynyttä miestä ja lähetti tälle 7 500 euroa, jotka tarvittiin muka kultaharkkojen siirtoa varten.
Poliisi on nyt lopettanut huijausjutun esitutkinnan aluesyyttäjän määräyksellä.
Noin 60-vuotias savonlinnalainen nainen oli saanut Instagramissa mielenkiintoisen viestin mieheltä, joka ilmoitti työskentelevänsä Nasan eli USA:n liittovaltion ilmailu- ja avaruushallinnon palveluksessa.
Mies kertoi olevansa parhaillaankin avaruudessa.
Naisen ja "Nasan miehen" viestittely jatkui läheisimmissä merkeissä. Mies kertoi myös ongelmastaan. Hänelle oli kuulemma kultaharkkoja, joiden siirtämisessä ja toimittamisessa mies kertoi luottavansa ainoastaan savonlinnalaisen naisen apuun.
Naiselta haluttiin taloudellista tukea. "Avaruustutun" ja kuljetusfirman ohjeilla nainen harhautettiin maksamaan harkkojen toimittamisesta erilaisia maksuja 7 500 euroa ulkomaalaisille tileille.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY
Nainen putosi avaruussfääreistä karulla tavalla maan pinnalle. Hän tajusi tulleensa petkutetuksi ja teki rikosilmoituksen.

Itä-Suomen poliisilaitos ryhtyi tutkimaan juttua petoksena. Naisen lähettämistä rahoista 5 500 euroa hävisi kuin tuhka tuuleen ja se summa jäi hänen vahingokseen. 2 000 euroa nainen sai takaisin.

Tutkinnanjohtaja Tarja Lehtonen esitti aluesyyttäjälle Silvia Aaltoselle jutun esitutkinnan lopettamista. Lehtonen muistutti, ettei epäillyn henkilöllisyys ole tiedossa.

– Yleisen tutkintakokemuksen perusteella vastaavissa tapauksissa kyse on olut useamman henkilön ryhmästä, joka ammattimaisesti esiintyy yhtenä henkilönä jatkuvassa viestittelyssä asianomistajan kanssa, tutkinnanjohtaja kirjoitti.

Lehtonen piti epätodennäköisenä, että "Nasan miehen" henkilöllisyyttä saataisiin selville.

Koska rikoksen tekopaikka ei ole tiedossa, ei lisäselvitystä olisi odotettavissa oikeusapupyynnöilläkään.
Aluesyyttäjä Silvia Aaltonen on hyväksynyt tutkinnanjohtajan esityksen ja määrännyt jutun esitutkinnan lopetettavaksi.
 

Yhteistyössä