Kahvikakku jäi mauttomaksi - onko mitään tehtävissä?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "Vieras"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

"Vieras"

Vieras
Tein tuossa elämäni ensimmäisen kahvikakun, ja koska sitten vähän sävelsin ohjetta oman mieleni mukaiseksi, jätin sieltä parit mausteet (mm. neilikan) pois. Kakku onnistui rakenteeltaan oikein mainiosti, paistoaika oli juuri passeli, se on vain vähän mautonta, vaikka siinä banaania ja mariannerouhetta joukossa onkin.

Ajattelin vielä kuorruttaa tuon suklaalla, mutta kannattaisiko sitä ensin vähän kostuttaa jollain makua tuovalla nesteellä? Onkohan se ihan tuhoontuomittu ajatus. Tietenkin sen kakun pitäisi sitten antaa vielä vähän kuivahtaa ennen kuorrutusvaihetta...

Kokemuksia? Ideoita?
 
Syökää kakku arkena ja leivo uus kakku sinne mihin tuon ajattelit tehdä. Ei sitä makua jälkeenpäin saa lisättyä. Ja ens kerralla kannattaa korvata ne pois jätetyt mausteet jollakin tai tehdä ohjeen mukaan.
 
Juu kannattais pitäytyä kakuissa siinä ohjeessa minkä valitsee tai valita toinen ohje. Kostuttamisideasta en tykkää ollenkaan! Tai sitten leikkaat sen puolivälistä halki ja laitat siihen jonkin maukkaan "täytteen" Kuorrutus on ihan jees.
 
Tein kakun pitkänmalliseen vuokaan ja leikkaisin tarjoiluastiaan sopivammaksi, joten siinä yhteydessä tuota pääsin maistamaan. Lämmintähän se toki vielä oli, eli ehkä olin liian hätäinen. Kuorrutukseen tulee reilusti sitä suklaata, eli siitä nyt ainakin saa makua. Taidan valita nyt sen kevyen kostutuksen tien kuitenkin, koska en luota kykyihini tuossa vuokaan muussaamisessa, enkä edes tiedä, mikä hillo tai sose sopisi tuommoiseen banaanikakkuun. Ei se banskun maku kyllä sieltä mitenkään pompannut, että sikäli mikä tahansa voisi kai toimia...

Ehtisiköhän sitä tänään vielä Alkoon? Se likööri voisi olla ihan jees, aikuisille kun on tuo kakku todellakin suunnattu.

Kiitos vinkeistä, tää helpotti aika paljon. Enkä ajatellut lopettaa ohjeiden soveltamista, mutta muistan jatkossa korvata ne poisjätetyt ainesosat jotenkin.
 
Nyt on kakku kostutettu liköörillä ja kuorrutettu suklaalla ja kermalla. Ei näytä koristeluineen päivineen ainakaan pahalta...

Ehkä se makukin tekeytyy huomiseen mennessä. Onneksi anopin ilmeestä on helppo lukea todellinen mielipide, vaikkei se sitä uskaltaisi ääneen sanoakaan.
 

Yhteistyössä