kävelemätön

Hei.

Meillä on tulossa viikon päästä 1v6kk-neuvola. Poika ei suostu vielä kävelemään itsekseen kuin silloin tällöin muutaman askeleen. Onko muilla vastaavaa? Miten neuvola suhtautunut? Onko lähetetty tarkempiin tutkimuksiin?
 
Eräs lastenlääkäri sanoi meille että jos lapsi ei osoita mielenkiintoa pystyasentoa kohtaan 1 v 6 kk:n ikäisenä, lähdetään asiaa tutkimaan. Tämän mukaan teillä ei olisi syytä huoleen. Meidän poika alkoi kävellä kunnolla n. 1 v 4 kk.
 
meidän poika oli hiukan yli 1v6kk vanha, kun lähti kävelemään. neuvola passitti meidät fysioterapeutille jo silloin kun poika oli 1v3kk vanha eikä kävellyt. sanoivat, että jos vielä muutaman kuukauden päästä konttaa, niin sitten jatkotutkimuksiin, mutten ottanut koskaan yhteyttä - jotenkin uskoin ja näin pojastani, että hän lähtee kävelemään sitten kuin innostuu asiaan. ensiaskeleet otti 1v4kk ikäisenä, mutta sitten meni taas muutama kuukausi ihan kontaten. joten jos lapsesi on jo kävellyt, luulempa ettei syytä huoleen. hän lähtee kyllä sitten kun on tarpeeksi itseluottamusta, älä anna neuvolan huolestuttaa itseäsi liikaa.
 

Yhteistyössä