Käsittämätön tarina siitä kuinka suomalainen nainen käytti miljoonia euroja veronmaksajien rahoja luxuselämäänsä eikä edes rikosilmoitusta ole tehty

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Sanna salli koronatukien holtittoman jakamisen.
Ministeriöillä on omt vastuuministerinsä Business Finlandin ja Ely-keskusten miljardien hassaaminen oli Kepun elinkeinovastuuministeri Mika Lintilän harteilla.
Kun SDP ja vasemmistoliitto huomasivat holtittoman rahanjaon, se lopetettiin. Ikävää että rahaa ehti palaa taivaan tuuliin.

Business Finlandin rahanjako kuumentaa tunteita – SDP:n kansanedustajilta kovaa kritiikkiä, selvitystä vaaditaan
"Business Finlandin 800 miljoonan euron avustukset nostattavat kasvavaa kritiikkiä.

Hallituspuolueiden sisäinen kritiikki työ- ja elinkeinoministeriön alaisen Business Finlandin rahanjakoa kohtaan kasvaa.

Kolme SDP:n kansanedustajaa jätti tiistaina elinkeinoministeri Mika Lintilälle (kesk) kirjallisen kysymyksen Business Finlandin rahanjaon perusteista.

– Työpaikkojen säilyminen on keskeisin asia koronaviruksen aiheuttaman talouskriisin hoitamisessa, kansanedustaja Tarja Filatov ja kansanedustaja Ilmari Nurmisen sanovat Lintilälle tiistaina jättämässä kirjallisessa kysymyksessä.

Aiemmin tiistaina opetusministeri Li Andersson (vas) ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kyselivät Business Finlandin rahanjaon perusteiden perään.
Tukea väärään osoitteeseen

Demariedustajien mukaan kriisinhallinnassa eettisillä kysymyksillä on iso merkitys.

– Nyt Business Finlandin tukipolitiikka näyttää siltä, että tukea saavat ne, jotka eivät sitä niin kipeästi tarvitse, mutta samaan aikaan monet vaikeuksissa olevat yritykset jäävät ilman tukea esimerkiksi vuokrien juostessa ja toiminnan ollessa pysähdyksissä, Filatov lausuu SDP:n eduskuntaryhmän tiedotteessa.

Nyt julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Business Finland on myöntänyt rahaa monille sellaisille yrityksille, joiden taloudellinen tilanne näyttää olevan kestävällä pohjalla ja eikä yrityksen harjoittama liikemuoto ole sellainen, jossa koronan vaikutukset heti tuntuvat. Lisäksi tukea maksimimäärän, 100 000 euroa, saaneiden yritysten joukossa on sellaisia, jotka työllistävät vain 1-3 henkeä, tiedotteessa todetaan.

– Tämä herättää kysymyksen siitä, onko rahanjako tapahtunut parhaalla mahdollisella tavalla ja onko se kohdentunut sellaisille yrityksille, joiden toimintaan koronakriisi on vaikuttanut voimakkaasti ja jotka turvaavat Suomen työllisyyttä, Filatov sanoo.

- Julkisuudessa olleet tapaukset ovat epäoikeudenmukaisia eivätkä ne ole hyväksyttävissä tai perusteltavissa. Tähän on puututtava. On syytä selvittää nopeasti, miten Business Finland on päätynyt näihin tukisummiin ja korjattava jakoperusteita. Lisäksi meidän on huolehdittava, ettei lopulta tämän kriisin hoitamisesta syntyvä lasku lankea pienituloisten maksettavaksi, painottaa puolestaan Nurminen.
Ryhmäjohtaja vaatii selvitystä

Ennen Filatovin ja Nurmisen kirjallisen kysymyksen julkistamista, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman nosti Business Finlandin tikunnokkaan.

– Korona-kriisi on kova paikka monille yrityksille ja työntekijöille ja on tärkeää, että heitä ei jätetä tässä tilanteessa yksin. BF:n myöntämät tuet ovat kuitenkin syystä aiheuttaneet perusteltuja kysymyksiä tukien kohdentumisesta oikein.

– Hallituksen on syytä tehdä asiasta pikainen selvitys ja tarvittavat korjaustoimet. Tukien on perustuttava todelliseen tarpeeseen, Lindtman kirjoitti Twitterissä.

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma (sd) vaati puolestaan Demokraatti-lehdessä, että Business Finlandin avustusten jako pitää keskeyttää välittömästi."
 
vierailija
"Petteri ja Riikka hassaavat vielä enemmän 11,5 miljardia ensi vuonna ja 46 miljardia hallituskauden aikana, todennäköisesti enemmänkin+ 50 miljardia euroa, lisäksi myydään vähintään 4 miljardin euron arvosta valtion tuottavaa omaisuutta."
Petteri ja Riikka yrittävät pitää vasemmistolaiset elämäntapatyöttömät hengissä.
Suuri osa leikkauksista kohdistuu Helsingissäkin osa-aikatyöläisiin sekä keikka- ja pätkätyöläisiin.
 
vierailija
vierailija
Tämä nainenhan saa nyt ainoastaan vahingonkorvausvaateen mut sekin poistuu kun on hakenut itsensä konkurssiin ja omaisuus on jo toisten nimissä.
Rikoskäsittelyssä ois saanut edes sakot ja kuukauden ehdollista.
Kaikki jotka ovat suomen päässä tämän mahdollistaneet pitää asettaa syytteeseen.
 
  • Tykkää
Reactions: m1es
vierailija
Tämä nainenhan saa nyt ainoastaan vahingonkorvausvaateen mut sekin poistuu kun on hakenut itsensä konkurssiin ja omaisuus on jo toisten nimissä.
Rikoskäsittelyssä ois saanut edes sakot ja kuukauden ehdollista.
Kaikki jotka ovat suomen päässä tämän mahdollistaneet pitää asettaa syytteeseen.
Jenkeissä olisi kyllä tullut vuosia linnaa. Niin kuin oikein onkin. Ei kavaltanut ihan pikkurahoja.
 
Jaanalla on ollut pätevää apua ihan perhepiirissä. Jaanan miehellä Ron Colangelolla on sopivasti riskienhallintafirma.


Ronin oma lentokone on kiva. Jaana-raukka joutuu matkustamaan veronmaksajien rahoilla, onneksi sentään ykkösluokassa ja koko suku mukana.


Jaana ja Ron
 
Viimeksi muokattu:
"Puhemies Halla-aho päivittelee jättikavallusepäilyä: ”Tulee kirjaimellisesti huono olo”
”Olisi hyvä, että valtion rahoittamat organisaatiot ottaisivat oman roolinsa vakavasti”, toteaa Jussi Halla-aho X-viestipalvelussa."

Halla-aho kiinnittää päivityksessään huomiota siihen, että kavalluksesta ei ole tehty rikosilmoitusta ja asiaa käsitellään Yhdysvalloissa siviilikanteena. Halla-ahon mukaan ei ole mahdollista varastaa miljoonia valtion omaisuutta ”ilman jonkun toisen myötävaikutusta”.

– Nämä omituisuudet herättävät kysymyksen, vallitseeko valtion rakenteissa jonkinlainen MAD-doktriini ("Mutual Assured Destruction"), jossa verovarojen ulosmittaamisesta kiinni jääneitä ei uhrata, koska nämä ilmiantaisivat silloin jonkun muun.

Siviilioikeudessa haetaan vain korvauksia, ei rangaistusta. Ex-työntekijä tuskin pystyy korvauksia maksamaan, sillä hän on jättänyt konkurssihakemuksen.

Halla-ahon mukaan siviilikanne johtaa siihen, että suomalaisten verovaroja väärinkäyttäneelle Finpron entiselle työntekijälle ei koidu mitään seuraamuksia. Halla-aho peräänkuuluttaa verovarojen käyttäjien, kuten Business Finlandin, vastuuta.

 
Maantapa. Suomessa ollaan tasa-arvoisia ja naiset saavat yhtä lailla suhmuroida omissa verkostoissaan. Korruptiotahan se ei ole kun ketään ei tuomita.
Halla-aho kytkee kavallusepäilyn suomalaiseen korruptioon. Transparency Internationalin vertailujen mukaan Suomi on maailman toiseksi vähiten korruptoitunein maa Tanskan jälkeen.

– Tämä johtuu suurelta osin siitä, että meillä korruptio ei ole samalla tavalla laitonta kuin monessa muussa paikassa. Silloinkin, kun se on laitonta, se ei johda rikosprosesseihin eikä tuomioihin. Kun ei ole tuomioita, ei ole tilastoissa näkyvää korruptiotakaan.

Halla-ahon mukaan tapa, jolla kansalaisten varoista huolehditaan, heikentää päättäjien kykyä perustella julkisen talouden leikkauksia kansalaisille.
 
vierailija
Sinne ne miljoonat menevät. Tehkää duunia ja maksakaa veroja! Leikataan vanhustenhoidosta, että saadaan lisää fyrkkaa hallinnon pyörittämiseen.
”Leena” sairastaa jotain mt-ingelmaa jolle en keksi nimeä. Suuruudenhulluus tulee ensimmäisenä mieleen. Oikeudentaju katoaa. Hän on onnellistanut varastetuilla rahoilla lähipiiriään hulppealla elämällä.
Samoista asioosta voi nauttia myös rehellisellä elämällä. Jutusta nousi paljon muistoja mieleen. Finpro on monen opiskelijan ulkomaan harjoittelupaikka.
Ei yksi sekopää tahraa hyvässä maineessa olevan laitoksen mainetta. Juttu on jo vanha ja mielestäni oikein käsitelty. Siviilikanne on parempi ratkaisu. Rahat saadaan ainakin osittain takaisin Leenan vankilatuomiolla ei olisi yhteiskunnalle mitään merkitystä.
 

Yhteistyössä