"Kädet ylös Ville Ranta, olette pidätetty epäiltynä huumorin hallussapidosta!"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Hän [Ville Ranta] kyseli, miksi ihmisille pitäisi antaa sakkoa siitä, että he ajattelevat epäsopivasti tai esimerkiksi moraalittomasti. Millainen on se yhteiskunta, jossa oikeuslaitos pohtii, mitkä ovat oikeita ja mitkä vääriä mielipiteitä?"


"Pilapiirtäjän raahaaminen poliisikuulusteluun kertoo, että Suomi on sananvapauden kehitysmaa."
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Suomi todellakin on sananvapauden kehitysmaa. Jostain syystä meille ei koskaan ole kehittynyt sellaista länsimaalaista liberaalia sananvapauskäsitystä, vaan ihanteena on aina ollut itsesensuuri. Se, että ei saa sanoa, mutta se ei ole oikein virallisesti kiellettyä kun periaatteessa saa sanoa. Sitten kun Neuvostoliiton hajoamisen ja Internetin kehittymisen jälkeen on valitettavasti alkanut esiintyä liikaa tällaista kulttuuria, jossa ei harjoitetakaan itsesensuuria tarpeellisella pieteetillä, on pitänyt alkaa kiristää ruuvia ja viedä ihmisiä tuomiolle vääristä ajatuksista.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Kumi on parempi? Sekö, että laki määrittelee mitä on soveliasta sanoa, vai se, että sanot mitä sylki suuhun tuo ja loukattu tulee ja leikkaa kielen pois?
Tuomioita ja syytteitä on jaettu ihan järjettömistäkin jutuista ja sillä tavoin, että syytetyt ja tuomitut eivät ole tienneet tekevänsä mitään väärin.
Kyllä tässä liikutaan jo melko kummallisella itsesensuurin tiellä?
 

Yhteistyössä