Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Kaalista ruokaa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 3809655, member: 589"]</p><p><strong>Kaalipiirakka valmiista taikinasta</strong></p><p>32 palaa</p><p></p><p>2 annosta rahka-, kermaviili - tai perunavoitaikinaa </p><p></p><p>Täyte </p><p>1 1/2 kg kaalia esim. kukkakaalia</p><p>2 isoa sipulia </p><p>3 porkkanaa </p><p>2 rkl Valio Meijerivoita </p><p>1 prk (120 g) Valio Smetanaa </p><p>1 lihaliemikuutio </p><p>2 valkosipulin kynttä </p><p>1/2 dl siirappia </p><p>1 rkl meiramia </p><p>1 1/2 tl suolaa </p><p></p><p>Voiteluun </p><p>munaa </p><p></p><p>1. Hienonna kaali ja sipulit. </p><p>2. Raasta porkkanat. </p><p>3. Ruskista kasvikset kevyesti voissa. </p><p>4. Lisää loput aineet. </p><p>5. Hauduta, kunnes kaali on pehmeää (talvikaali vaatii pidemmän ajan). </p><p>6. Tarkista täytteen maku hauduttamisen jälkeen. </p><p>7. Kauli kovettunut taikina kahdeksi uunipannun kokoiseksi levyksi. </p><p>8. Nosta pohjalevy uunipannulle leivinpaperille. </p><p>9. Levitä täyte. </p><p>10. Peitä piirakka kansilevyllä. </p><p>11. Voitele munalla ja pistele haarukalla.</p><p>12. Paista 200 asteessa 30 min. </p><p></p><p><strong>Punakaali</strong></p><p></p><p>½ punakaalinpäätä</p><p>3 dl vettä</p><p>2 dl punaviiniä</p><p>1,5 dl hunajaa</p><p>4 kokonaista neilikkaa</p><p>2 kanelitankoa</p><p>suolaa ja pippuria</p><p>hanhenrasvaa tai oliiviöljyä</p><p></p><p>1. Halkaise kaali ja poista kanta sekä uloimmat lehdet. </p><p>2. Jaa palat vielä kerran, jotta suikalointi olisi helpompaa. </p><p>3. Kuullota kaalia öljyssä tai hanhenrasvassa isossa padassa. </p><p>4. Lisää hunaja, viini, vesi ja mausteet. </p><p>5. Keitä hiljalleen tunnin verran tai kunnes kaali tuntuu pehmenneeltä. </p><p>6. Kaalin kypsyyttä pitää maistaa. </p><p>7. Mausta suolalla, pippurilla ja mahdollisesti lisähunajalla. </p><p></p><p><strong>Porsaanseläkettä savoijinkaalin, kukkakaalin ja suolaperunoiden kera</strong></p><p>4 hengelle </p><p></p><p>1 - 1,5 kg luutonta porsaanseläkettä</p><p>suolaa, pippuria</p><p></p><p>Marinadi:</p><p>½ dl tuoretta rosmariinisilppua </p><p>½ dl tuoretta timjamisilppua </p><p>1 dl tuoretta persiljasilppua</p><p>5 anjovisfileetä</p><p>½ sitruunan raastettu kuori</p><p>2 valkosipulinkynttä</p><p>3 rkl oliiviöljyä</p><p></p><p>Liemi:</p><p>3 dl vettä</p><p>1 paloiteltu sipuli</p><p>6 anjovisfileetä sekä niiden lientä</p><p></p><p>Kasvikset:</p><p>½ kg kuoriperunaa</p><p>1 dl karkeaa suolaa</p><p>½ savoijinkaali</p><p>1 kukkakaali</p><p>3 salottisipulia</p><p>2 dl persiljaa</p><p></p><p>1. Murskaa marinadiainekset morttelissa karkeatekoiseksi tahnaksi. </p><p>2. Suolaa ja pippuroi liha kunnolla ja ruskista sen jälkeen. </p><p>3. Hiero yrttitahna lihaan. </p><p>4. Kaada vesi syvälle uunipellille, lisää sipulilohkot, anjovis ja tilkka anjovislientä. </p><p>5. Nosta pellin päälle uuniritilä ja ritilälle liha. </p><p>6. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 65 - 68 astetta. </p><p>7. Siilaa paistiliemi ja tarjoile se lihan kanssa. </p><p></p><p><em>Kasvikset:</em></p><p>1. Keitä perunat suolavedessä. </p><p>2. Suikaloi savoijinkaali, pieni kukkakaali ja leikkaa salottisipulista ohuita renkaita. </p><p>3. Kaada perunoista vesi ja halkaise ne. </p><p>4. Ruskista kaaleja voi-öljytilkassa, kunnes ne ovat pehmenneet. </p><p>5. Noin kymmenen minuuttia. </p><p>6. Lisää joukkoon perunat, salottisipuli ja persilja. </p><p>7. Tarjoile paistin kanssa. </p><p></p><p><strong>Nuudelikeittoa salvian ja limetin kera</strong></p><p>4 hengelle </p><p></p><p>2 porkkanaa</p><p>1 palsternakka</p><p>5 sellerinvartta</p><p>2 salottisipulia</p><p>3/4 savoijinkaalinpäätä</p><p>1 rkl tuoretta salviasilppua</p><p>1 parsakaali</p><p>1 - 2 rkl kanafondia</p><p>2 limetin mehu</p><p>½ grillattu broileri silputtuna</p><p>1 l vettä</p><p>muna-nuudeleita</p><p></p><p>Mausteöljy:</p><p>1,5 dl rapsiöljyä</p><p>3 valkosipulinkynttä ohuina siivuina</p><p>puolikkaan appelsiinin raastettu kuori</p><p>1 chili pieneksi pilkottuna</p><p></p><p>1. Murenna muutama palkki munanuudelia (neljälle) ja liota 10 - 15 minuuttia suolalla maustettussa vedessä. </p><p>2. Kuori ja paloittele juurekset ja selleri. </p><p>3. Silppua salottisipuli ja suikaloi savoijinkaali. </p><p>4. Murra parsakaali nupuiksi ja viipaloi kanta. </p><p>5. Kuullota porkkanaa, palsternakkaa, selleriä, salottisipulia ja parsakaalinvartta muutama minuutti. </p><p>6. Lisää vesi ja liemifondi. </p><p>7. Keitä noin 25 minuuttia. </p><p>8. Lisää parsakaalinuput, salvia, kana ja nuudelit viisi minuuttia nnen tarjoilua. </p><p>9. Mausta suolalla ja pippurilla. </p><p>10. Tarjoile soppa limettimehun ja mausteöljyn kera. </p><p></p><p>Mausteöljy:</p><p>1. Lämmitä aineksia varovasti öljyssä. </p><p>2. Öljy ei saa kiehua. </p><p>3. Riittää, kun se on haaleaa. </p><p>4. Kaada seos pulloon ja jäähdytä. </p><p>5. Maku paranee mitä pitempään öljyä säilyttää. </p><p></p><p><strong>Kampasimpukka-nuudeliwokki</strong></p><p>4 hengelle </p><p></p><p>12 kampasimpukkaa + 4 puutikkua</p><p>½ valkokaalinpää</p><p>1 purjo</p><p>sitruunan mehu ja raastettu kuori</p><p>3 valkosipulinkynttä</p><p>½ kukkakaali</p><p>1 punainen paprika</p><p>1 dl silopersiljasilppua</p><p>munanuudeleita tms.</p><p>2 rkl vihreää currytahnaa</p><p>1 rkl pilkottua tuoretta tai säilöttyä inkivääriä</p><p>1 dl hapanimeläkastiketta</p><p>1 rkl tummaa häränlientä</p><p>2 dl vettä</p><p>suolaa ja mustapippuria</p><p></p><p>1. Murra munanuudelia neljälle hengelle ja liota 10 - 15 minuuttia suolavedessä. </p><p>2. Murra kukkakaalinuput ja suikaloi valkokaali. </p><p>3. Leikkaa purjo sentin paksuisiksi vinoiksi suikaleiksi ja suikaloi paprika. </p><p>4. Leikkaa valkosipulista ohuita siivuja ja raasta sitruuna raastimen hienolla osalla. </p><p>5. Poista simpukasta pieni lihas ja mätipussi. </p><p>6. Pujota simpukat vartaisiin. </p><p>7. Paista pikaisesti korkeintaan minuutti molemmin puolin. </p><p>8. Suolaa ja pippuroi. </p><p>9. Kaada kuumaan wok-pannuun pari ruokalusikallista öljyä. </p><p>10. Kuullota currytahnaa ja inkivääriä. </p><p>11. Sekoita koko ajan. </p><p>12. Curry ei saa palaa. </p><p>13. Lisää purjo, kaali, kukkakaali ja sitruunankuori ja paista niitä, kunnes ne saavat väriä. </p><p>14. Lisää vesi, hapanimeläkastike ja häränliemi. </p><p>15. Kiehauta ja lisää mausteita, jos on tarvis. </p><p>16. Lämmitä lopuksi paprika, liiasta vedestä puristetut nuudelit ja persilja. </p><p>17. Tarjoile heti simpukoiden kera.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 3809655, member: 589"] [b]Kaalipiirakka valmiista taikinasta[/b] 32 palaa 2 annosta rahka-, kermaviili - tai perunavoitaikinaa Täyte 1 1/2 kg kaalia esim. kukkakaalia 2 isoa sipulia 3 porkkanaa 2 rkl Valio Meijerivoita 1 prk (120 g) Valio Smetanaa 1 lihaliemikuutio 2 valkosipulin kynttä 1/2 dl siirappia 1 rkl meiramia 1 1/2 tl suolaa Voiteluun munaa 1. Hienonna kaali ja sipulit. 2. Raasta porkkanat. 3. Ruskista kasvikset kevyesti voissa. 4. Lisää loput aineet. 5. Hauduta, kunnes kaali on pehmeää (talvikaali vaatii pidemmän ajan). 6. Tarkista täytteen maku hauduttamisen jälkeen. 7. Kauli kovettunut taikina kahdeksi uunipannun kokoiseksi levyksi. 8. Nosta pohjalevy uunipannulle leivinpaperille. 9. Levitä täyte. 10. Peitä piirakka kansilevyllä. 11. Voitele munalla ja pistele haarukalla. 12. Paista 200 asteessa 30 min. [b]Punakaali[/b] ½ punakaalinpäätä 3 dl vettä 2 dl punaviiniä 1,5 dl hunajaa 4 kokonaista neilikkaa 2 kanelitankoa suolaa ja pippuria hanhenrasvaa tai oliiviöljyä 1. Halkaise kaali ja poista kanta sekä uloimmat lehdet. 2. Jaa palat vielä kerran, jotta suikalointi olisi helpompaa. 3. Kuullota kaalia öljyssä tai hanhenrasvassa isossa padassa. 4. Lisää hunaja, viini, vesi ja mausteet. 5. Keitä hiljalleen tunnin verran tai kunnes kaali tuntuu pehmenneeltä. 6. Kaalin kypsyyttä pitää maistaa. 7. Mausta suolalla, pippurilla ja mahdollisesti lisähunajalla. [b]Porsaanseläkettä savoijinkaalin, kukkakaalin ja suolaperunoiden kera[/b] 4 hengelle 1 - 1,5 kg luutonta porsaanseläkettä suolaa, pippuria Marinadi: ½ dl tuoretta rosmariinisilppua ½ dl tuoretta timjamisilppua 1 dl tuoretta persiljasilppua 5 anjovisfileetä ½ sitruunan raastettu kuori 2 valkosipulinkynttä 3 rkl oliiviöljyä Liemi: 3 dl vettä 1 paloiteltu sipuli 6 anjovisfileetä sekä niiden lientä Kasvikset: ½ kg kuoriperunaa 1 dl karkeaa suolaa ½ savoijinkaali 1 kukkakaali 3 salottisipulia 2 dl persiljaa 1. Murskaa marinadiainekset morttelissa karkeatekoiseksi tahnaksi. 2. Suolaa ja pippuroi liha kunnolla ja ruskista sen jälkeen. 3. Hiero yrttitahna lihaan. 4. Kaada vesi syvälle uunipellille, lisää sipulilohkot, anjovis ja tilkka anjovislientä. 5. Nosta pellin päälle uuniritilä ja ritilälle liha. 6. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 65 - 68 astetta. 7. Siilaa paistiliemi ja tarjoile se lihan kanssa. [i]Kasvikset:[/i] 1. Keitä perunat suolavedessä. 2. Suikaloi savoijinkaali, pieni kukkakaali ja leikkaa salottisipulista ohuita renkaita. 3. Kaada perunoista vesi ja halkaise ne. 4. Ruskista kaaleja voi-öljytilkassa, kunnes ne ovat pehmenneet. 5. Noin kymmenen minuuttia. 6. Lisää joukkoon perunat, salottisipuli ja persilja. 7. Tarjoile paistin kanssa. [b]Nuudelikeittoa salvian ja limetin kera[/b] 4 hengelle 2 porkkanaa 1 palsternakka 5 sellerinvartta 2 salottisipulia 3/4 savoijinkaalinpäätä 1 rkl tuoretta salviasilppua 1 parsakaali 1 - 2 rkl kanafondia 2 limetin mehu ½ grillattu broileri silputtuna 1 l vettä muna-nuudeleita Mausteöljy: 1,5 dl rapsiöljyä 3 valkosipulinkynttä ohuina siivuina puolikkaan appelsiinin raastettu kuori 1 chili pieneksi pilkottuna 1. Murenna muutama palkki munanuudelia (neljälle) ja liota 10 - 15 minuuttia suolalla maustettussa vedessä. 2. Kuori ja paloittele juurekset ja selleri. 3. Silppua salottisipuli ja suikaloi savoijinkaali. 4. Murra parsakaali nupuiksi ja viipaloi kanta. 5. Kuullota porkkanaa, palsternakkaa, selleriä, salottisipulia ja parsakaalinvartta muutama minuutti. 6. Lisää vesi ja liemifondi. 7. Keitä noin 25 minuuttia. 8. Lisää parsakaalinuput, salvia, kana ja nuudelit viisi minuuttia nnen tarjoilua. 9. Mausta suolalla ja pippurilla. 10. Tarjoile soppa limettimehun ja mausteöljyn kera. Mausteöljy: 1. Lämmitä aineksia varovasti öljyssä. 2. Öljy ei saa kiehua. 3. Riittää, kun se on haaleaa. 4. Kaada seos pulloon ja jäähdytä. 5. Maku paranee mitä pitempään öljyä säilyttää. [b]Kampasimpukka-nuudeliwokki[/b] 4 hengelle 12 kampasimpukkaa + 4 puutikkua ½ valkokaalinpää 1 purjo sitruunan mehu ja raastettu kuori 3 valkosipulinkynttä ½ kukkakaali 1 punainen paprika 1 dl silopersiljasilppua munanuudeleita tms. 2 rkl vihreää currytahnaa 1 rkl pilkottua tuoretta tai säilöttyä inkivääriä 1 dl hapanimeläkastiketta 1 rkl tummaa häränlientä 2 dl vettä suolaa ja mustapippuria 1. Murra munanuudelia neljälle hengelle ja liota 10 - 15 minuuttia suolavedessä. 2. Murra kukkakaalinuput ja suikaloi valkokaali. 3. Leikkaa purjo sentin paksuisiksi vinoiksi suikaleiksi ja suikaloi paprika. 4. Leikkaa valkosipulista ohuita siivuja ja raasta sitruuna raastimen hienolla osalla. 5. Poista simpukasta pieni lihas ja mätipussi. 6. Pujota simpukat vartaisiin. 7. Paista pikaisesti korkeintaan minuutti molemmin puolin. 8. Suolaa ja pippuroi. 9. Kaada kuumaan wok-pannuun pari ruokalusikallista öljyä. 10. Kuullota currytahnaa ja inkivääriä. 11. Sekoita koko ajan. 12. Curry ei saa palaa. 13. Lisää purjo, kaali, kukkakaali ja sitruunankuori ja paista niitä, kunnes ne saavat väriä. 14. Lisää vesi, hapanimeläkastike ja häränliemi. 15. Kiehauta ja lisää mausteita, jos on tarvis. 16. Lämmitä lopuksi paprika, liiasta vedestä puristetut nuudelit ja persilja. 17. Tarjoile heti simpukoiden kera. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa KIRAHVI?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Kokoomus on Suomen suurin alue-, kunta-, eduskunta-, sekä europarlamenttipuolue
Tänään 00:36
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Rikkaat Vassarit ottaa lisää velkaa EU:ssa
Tänään 00:31
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
3.
"Eurooppa siirtyy oikealle. Keskusta- ja äärioikeistolaiset ryhmät kasvattivat paikkamääriään erityisesti Euroopan isoissa maissa."
Tänään 00:17
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Kokoomus jyrää vaaleista toiseen
Tänään 00:05
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Euroopassa mielenkiintoinen ja hyväkin vaalitulos
Eilen 23:49
Echo
0 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Hukkaan meni vihervasemmistolle annetut äänet
Eilen 23:42
vierailija
6 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Eero Heinäluoman (SDP) mielestä enää ei saisi muistella hänen hyviä suhteitaan Venäjän Putiniin
Eilen 23:38
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Tynkkynen europarlamenttiin – muut rikolliset saivat riittämättömän äänisaaliin
Eilen 23:33
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Sanna Marin olisi räjäyttänyt SDP:n eurovaalipotin
Started by vierailija
Eilen 13:09
Luettu: 204
Aihe vapaa
2.
Kansa antoi haisevan vastalauseensa persuille - Li Anderssonille n. 200.000 ääntä
Started by vierailija
Eilen 22:35
Luettu: 156
Aihe vapaa
3.
Venäjä vie tehokkaimman ydinasetuotteita tuottavan ydinreaktorinsa kuubaan
Started by vierailija
Eilen 00:49
Luettu: 135
Aihe vapaa
4.
Persujen romahdus
Started by vierailija
Eilen 20:10
Luettu: 124
Aihe vapaa
5.
Purra: Yllätys ja järkytys, olen pettynyt
Started by vierailija
Eilen 21:23
Luettu: 123
Aihe vapaa
6.
Kannattaako muuten se luottokortti hankkia?
Started by vierailija
Eilen 12:46
Luettu: 123
Aihe vapaa
7.
Persuille 20-vuoteen huonoin vaalitulos 7,2%, vain 1 eurovaalipaikka
Started by vierailija
Eilen 21:05
Luettu: 118
Aihe vapaa
8.
Veriviiru ulosteen päällä
Started by vierailija
Eilen 15:34
Luettu: 118
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
16 min sitten
Aihe vapaa
2.
K/B-komposti
Latest: vierailija
38 min sitten
Aihe vapaa
3.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
40 min sitten
Aihe vapaa
4.
Kokoomus jyrää vaaleista toiseen
Latest: vierailija
52 min sitten
Aihe vapaa
5.
Kokoomus on Suomen suurin alue-, kunta-, eduskunta-, sekä europarlamenttipuolue
Latest: vierailija
Tänään 01:05
Aihe vapaa
6.
Kansa antoi haisevan vastalauseensa persuille - Li Anderssonille n. 200.000 ääntä
Latest: vierailija
Tänään 00:41
Aihe vapaa
7.
"Eurooppa siirtyy oikealle. Keskusta- ja äärioikeistolaiset ryhmät kasvattivat paikkamääriään erityisesti Euroopan isoissa maissa."
Latest: vierailija
Tänään 00:39
Aihe vapaa
8.
Rikkaat Vassarit ottaa lisää velkaa EU:ssa
Latest: vierailija
Tänään 00:31
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Kaalista ruokaa
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu