Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Kaalista ruokaa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 3809593, member: 589"]</p><p><strong>Possu-kaalipata </strong></p><p></p><p>600 g possun etuselkää tai lapaa </p><p>öljyä </p><p>2 - 3 sipulia </p><p>n. 600 g valkokaalia </p><p>2 - 3 porkkanaa </p><p>1 purjo </p><p>¾ dl rikottuja ohrasuurimoita </p><p>5 - 6 dl lihalientä </p><p>kokonaisia maustepippureita </p><p>1 iso tai 2 pientä laakerinlehteä </p><p>1 iso paprika </p><p>kirveliä </p><p>paprikajauhetta </p><p></p><p>1. Suikaloi liha ja hienonna kuoritut sipulit. </p><p>2. Kuori porkkanat ja suikaloi ne sekä kaali. </p><p>3. Leikkaa purjo renkaiksi. </p><p>4. Ruskista liha ja sipulit padassa. </p><p>5. Lisää muut aineet paitsi paprika. </p><p>6. Kypsennä miedolla lämmöllä n. 40 min. </p><p>7. Lisää paprika kypsentämisen loppuvaiheessa ja tarkista maku. </p><p></p><p><strong>Kirjava suikalepata</strong></p><p></p><p>noin 400 g broileri/ kanasuikaleita esim. hunajamarinointi</p><p>2 sipulia tai 1 purjo</p><p>2-3 naurista</p><p>2 porkkanaa</p><p>1 palsternakkaa</p><p>pala selleriä</p><p>pala kaalia tai kiinankaalia</p><p>2-3 valkosipulinkynttä</p><p>1-2 rkl hunajaa</p><p>2-3 rkl soijakastiketta</p><p>½-1 tl mustapippuria</p><p>suolaa</p><p>3-4 dl vettä</p><p>2 rkl ohra- tai maissitärkkelysjauhoja</p><p></p><p>1. Leikkaa sipulit ensin kahteen osaan ja siitä edelleen ohuiksi viipaleiksi. </p><p>2. Leikkaa juurekset ja kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.</p><p>3. Ruskista ensin broilerisuikaleet pienissä erissä nopeasti padassa tai pannulla.</p><p>4. Pehmennä kasvissuikaleet kahdessa tai kolmessa erässä.</p><p>5. Yhdistä liha- ja kasvissuikaleet pataan ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.</p><p>6. Mausta seos.</p><p>7. Sekoita kylmän veden joukkoon tärkkelysjauhot ja kaada seos ruoan joukkoon koko ajan sekoittaen. </p><p>8. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.</p><p>9. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja vettä.</p><p>10. Tarjoa ruoan kanssa halutessasi keitettyä perunaa/ riisiä</p><p></p><p><strong>Hirvipata</strong></p><p>(4 annosta)</p><p></p><p>500 g luutonta hirvenlihaa </p><p>50 g savustettua siankylkeä </p><p>2 kpl sipulia </p><p>1 kpl porkkanaa </p><p>2 rkl Flora Culinessea </p><p>0,5 tl suolaa </p><p>1 tl mustapippuria </p><p>1,5 rkl vehnäjauhoja </p><p>2 dl olutta </p><p>0,5 dl vettä </p><p>1,5 rkl Knorr vasikkaliemitiivistettä </p><p>200 g ruusukaalia </p><p>2 rkl persiljasilppua </p><p></p><p>1. Paloittele liha kuutioiksi, noin 2-3 cm. </p><p>2. Leikkaa siankylki paloiksi. </p><p>3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana. </p><p>4. Ruskista siankylkipalat kevyesti rasvassa paistinpannulla ja siirrä pataan. </p><p>5. Ruskista myös sipulilohkot ja porkkanasiivut ja siirrä pataan. </p><p>6. Ruskista lihanpalat kahdessa erässä ja siirrä pataan. </p><p>7. Mausta suolalla ja pippurilla. </p><p>8. Lisää vehnäjauhot tasaisesti joukkoon. </p><p>9. Lisää olut, vesi ja liemitiiviste. </p><p>10. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. </p><p>11. Lisää ruusukaalit ja keitä vielä noin 5 minuuttia. </p><p>12. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. </p><p>13. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa. </p><p></p><p>Muuta! </p><p>Hirvenlihan sijasta voit käyttää karjalanpaistilihaa. Pataan sopivia karjalanpaistilihoja ovat porsaan </p><p>kassler ja naudan rinta (varaa molempia 250 g).</p><p></p><p><strong>Kukkakaalia ja pastaa</strong></p><p></p><p>1 pieni kukkakaali</p><p>1 parsakaali</p><p>2-3 rkl oliiviöljyä</p><p>2 rkl voita</p><p>1 sipuli</p><p>4 valkosipulin kynttä</p><p>1 prk tomaattimurskaa</p><p>1/ tl chilijauhetta</p><p>mustapippuria</p><p>loraus valkoviiniä</p><p>simpukkapastaa</p><p></p><p>1. Kiehauta kaalit vedessä puolikypsiksi, noin 6-7 minuuttia.</p><p>2. Valuta.</p><p>3. Kuullota pilkottu sipuli voi/öljysekoituksessa .</p><p>4. Lisää murskattu valkosipuli ja chilijauhe.</p><p>5. Lisää myös tomaattimurska ja kaalit.</p><p>6. Hauduta kymmenisen minuuttia.</p><p>7. Lisää mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.</p><p>8. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.</p><p>9. Sekoita kastikkeen kanssa.</p><p>10. Tarjoa heti. </p><p></p><p><strong>Nakkiborssikeitto </strong></p><p> </p><p>3 raakaa punajuurta</p><p>2 sipulia</p><p>½ purjo</p><p>1 porkkana</p><p>1 sellerinvarsi</p><p>valkokaalia</p><p>0,5 kg nakkeja</p><p>3 rkl tomaattipuretta</p><p>maustepippuria</p><p>laakerinlehti</p><p>kasvisfondia tai kasvislientä</p><p>voita / öljyä</p><p>n. 1 l vettä</p><p>smetanaa</p><p></p><p>1. Raasta tai suikaloi juurekset.</p><p>2. Feesaa ne padassa voi-öljysekoituksessa. </p><p>3. Lisää vesi ja mausteet. </p><p>4. Anna hautua vähintään 20 minuuttia. </p><p>5. Lisää paloitellut nakit. </p><p>6. Tarjoa smetanan kera. </p><p></p><p><strong>Omenakaalipaistos</strong></p><p></p><p>kaalia</p><p>omenaraastetta</p><p>siirappia</p><p>suolaa</p><p>voita</p><p></p><p>1. Paista suikaloitu kaali voissa.</p><p>2. Lisää muut aineet. </p><p>3. Hauduta viitisen minuuttia.</p><p></p><p><strong>Vappupiiras</strong></p><p></p><p>Pohja:</p><p>150 g voita</p><p>4,5 dl vehnäjauhoja</p><p>0,5 tl suolaa</p><p>1 dl vettä</p><p></p><p>1. Paista jauheliha.</p><p>2. Mausta tulisesti. </p><p>3. Sekoita muihin täyteaineksiin. </p><p>4. Nypi jauhot, rasva ja suola tasaiseksi seokseksi.</p><p>5. Lisää vesi ja sekoita. </p><p>6. Levitä taikina voideltuun vuokaan.</p><p></p><p>Täyte:</p><p>250 g jauhelihaa</p><p>parsakaalin nuppuja</p><p>paprikasuikaleita</p><p>sipulia</p><p>valkosipulia</p><p>chilimaustetta</p><p>2,5 dl ranskankermaa</p><p>100 g tuorejuustoa</p><p>1 kananmuna</p><p>anjovissuikaleita</p><p></p><p>6. Kaada täyte päälle. </p><p>7. Koristele anjoviksilla. </p><p>8. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia.</p><p></p><p><strong>Kukkakaali-savuporokeitto</strong> </p><p></p><p>kukkakaalia</p><p>sipulia</p><p>voita</p><p>vettä mustapippuria</p><p>kylmäsavuporoa</p><p>ruokakermaa</p><p>persiljaa</p><p>suolaa </p><p></p><p>1. Freesaa kattilassa voissa sipuli ja pilkottu kukkakaali. </p><p>2. Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät. </p><p>3. Kiehuttele kypsäksi. </p><p>4. Soseuta sauvasekoittimella.</p><p>5. Lisää ruokakermaa ja pieneksi pilkottu savuporo. </p><p>6. Pilko sekaan persiljaa ja lisää tarvittaessa suolaa. </p><p></p><p><strong>Kalkkuna-nuudeliwokki</strong></p><p></p><p>Kalkkunaa suikaleina</p><p>sipulia</p><p>valkosipulia</p><p>lanttua</p><p>paprikaa</p><p>parsakaalia</p><p>öljyä</p><p>soijakastiketta</p><p>chilijauhetta</p><p>makeaa chilikastiketta</p><p>korianteri</p><p>nuudeleita</p><p> </p><p>1. Suikaloi kasvikset. </p><p>2. Paista wok-pannulla ensin kalkkuna.</p><p>3. Ota se pois pannulla. </p><p>4. Lämmitä öljy ja paista kasvikset puolikypsiksi. </p><p>5. Lisää lihat ja mausta. </p><p>6. Kiehauta nuudelit,</p><p>7. Sekoita kaikki ainekset pannulle. </p><p>8. Tarjoa heti.</p><p></p><p><strong>Peruna-tomaatti-parsakaalipaistos</strong></p><p></p><p>1 kg keitettyjä perunoita</p><p>5 tomaattia</p><p>2 sipulia</p><p>1 parsakaali</p><p>n. 7 dl maitoa</p><p>2 munaa</p><p>mustapippuria</p><p>valkopippuria</p><p>salviaa</p><p>basilikaa</p><p>emmental-raastetta</p><p>suolaa</p><p> </p><p>1. Viipaloi tomaatti, sipuli ja perunat. </p><p>2. Leikkaa parsakaali tertuiksi. </p><p>3. Lado ainekset voideltuun vuokaan ja mausta.</p><p>4. Sekoita munamaito ja kaada päälle. </p><p>5. Ripottele juustoraaste pinnalle.</p><p>6. Paista 200-225 asteisessa uunissa kunnes kasvikset ovat pehmenneet. </p><p></p><p><strong>Porokiusaus</strong></p><p></p><p>Perunaa</p><p>sipulia</p><p>valkosipulia</p><p>kylmäsavuporoa</p><p>kuohukermaa</p><p>mustapippuria</p><p>suolaa</p><p>öljyä</p><p>parsakaalinuppuja</p><p> </p><p>1. Suikaloi perunat ja sipuli. </p><p>2. Freesaa hieman paistinpannulla ja kaada voideltuun vuokaan. </p><p>3. Lisää hieman suolaa ja pieneksi pilkottu poronliha. </p><p>4. Kaada päälle kermaa sen verran että ainekset lähes peittyvät ja lisää parsakaali. </p><p>5. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. </p><p></p><p><strong>Chop Suey</strong></p><p></p><p>250 g naudanfileetä</p><p>pavunituja</p><p>purjoa</p><p>½ tl inkivääriä</p><p>paprikaa</p><p>parsakaalia</p><p>tomaattia</p><p>porkkanaa</p><p> </p><p>Maustekastike:</p><p>½ dl soijaa</p><p>bambupurkin lientä / sherryä</p><p>4 rkl maissijauhoja</p><p></p><p>1. Leikkaa liha postimerkin kokoisiksi viipaleiksi.</p><p>2. Pyörittele maustekastikkeessa.</p><p>3. Paista liha wok- pannulla öljyssä.</p><p>4. Nosta lihat pois. </p><p>5. Kypsennä pieniksi pilkotut vihannekset öljyssä pari minuuttia.</p><p>6. Lisää paistetut lihat.</p><p>7. Kaada myös loppu maustekastikkeesta pannulle.</p><p>8. Anna ruoan seistä vain hetki ja tarjoa riisin kera. </p><p></p><p><strong>Itämainen grillikeittiö</strong></p><p></p><p>broilerisuikaleita</p><p>naudanpaistisuikaleita</p><p>kukkakaalia</p><p>sipulia</p><p>paprikaa</p><p>kesäkurpitsaa</p><p>kirsikkatomaatteja</p><p>tuorekurkkua</p><p>ym. vihanneksia</p><p>keitettyä riisiä</p><p>paistamiseen öljyä</p><p> </p><p>Chilikastike: </p><p>öljyä</p><p>voimakasta chilijauhetta</p><p>valkosipulia</p><p>soijaa</p><p></p><p>Currykastike:</p><p>öljyä</p><p>voimakasta curryjauhetta</p><p>sokeria</p><p> </p><p>Kermaviilikastike: </p><p>kermaviiliä</p><p>hakattua persiljaa</p><p>itämaista tulista mausteseosta,</p><p>esim. garam masalaa</p><p>sipulia</p><p></p><p>1. Sekoita kastikeainekset. </p><p>2. Leikkaa lihat ja vihannekset suikaleiksi.</p><p>3. Aseta ainekset tarjolle kauniisti.</p><p>4. Anna jokaisen kerätä oma annoksensa.</p><p>5. Paista nopeasti öljyssä ja mausta kastikkeella. </p><p></p><p><strong>Kasvissosekeitto</strong></p><p></p><p>perunaa</p><p>parsakaalia</p><p>kukkakaalia</p><p>purjoa</p><p>porkkanaa</p><p>sipulia</p><p>maitoa/ kermaa</p><p>yrttimaustetta</p><p>suolaa</p><p></p><p>1. Keitä vihannekset kypsiksi.</p><p>2. Siivilöi keitos ja ota liemi talteen.</p><p>3. Soseuta kasvikset.</p><p>4. Kaada takaisin kattilaan.</p><p>5. Ohenna keitinliemellä ja maidolla.</p><p>6. Mausta yrttimausteella.</p><p>7. Tarkista suola. </p><p></p><p><strong>Kalkkunapyttipannu</strong></p><p></p><p>marinoitua kalkkunafilettä</p><p>perunoita (raakaa)</p><p>porkkanaa</p><p>sipulia</p><p>kukkakaalia</p><p>kesäkurpitsaa</p><p>paprikaa</p><p>pippuriseosta</p><p>suolaa</p><p>kananmunaa</p><p></p><p>1. Pilko kaikki ainekset noin sentin kokoisiksi kuutioiksi.</p><p>2. Paista pannulla ensin kalkkuna, sen jälkeen porkkanat ja perunat.</p><p>3. Lisää pehmeät vihannekset viimeiseksi ja aivan lopuksi kananmunat.</p><p>4. Mausta pippurilla ja suolalla. </p><p></p><p><strong>Täytetyt Kesäkurpitsat</strong></p><p></p><p>kesäkurpitsoja</p><p></p><p>1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin.</p><p>2. Koverra ne teelusikalla. </p><p> </p><p>Täyte:</p><p>sipulia</p><p>purjoa,</p><p>tomaattia</p><p>valkosipulia</p><p>kukkakaalia</p><p>selleriä</p><p>mausteita</p><p>valkoviiniä</p><p>juustoraastetta </p><p> </p><p>Valmista täyte kasarissa: </p><p>3. Kaada kasariin öljyä ja pehmitä aineksia varovasti.</p><p>4. Lisää pippuria, suolaa ja yrttimaustetta sekä viimeiseksi viiniä.</p><p>5. Täytä kurpitsat ja ripottele päälle juustoraastetta.</p><p>6. Kypsennä uunissa 200 asetta n. ½ tuntia tai folionyytissä grillissä.</p><p></p><p><strong>Rössy-kesäkeitto </strong></p><p></p><p>perunaa</p><p>lanttua</p><p>porkkanaa</p><p>sipulia</p><p>kukkakaalia</p><p>rössyä eli veripalttua</p><p>savukylkeä</p><p>maitoa</p><p>voita</p><p>suolaa</p><p>mustapippuria</p><p>persiljaa</p><p></p><p>1. Freesaa padassa voissa lohkotut vihannekset ja hieman veripalttua.</p><p>2. Lisää maito ja kiehuttele hiljaisella tulella. </p><p>3. Kun vihannekset ovat lähes kypsiä, lisää veripalttua ja pilkottua savukylkeä.</p><p>4. Keitä kypsäksi.</p><p>5. Lisää lopuksi hakattua persiljaa.</p><p>6. Anna seistä hetki ennen tarjoilua. </p><p></p><p><strong>Kaalilaatikko</strong></p><p></p><p>1 l riisipuuroa</p><p>3 sipulia</p><p>1½-2 kg kaalia</p><p>n.2 rkl suolaa</p><p>valkopippuria</p><p>paprikajauhetta</p><p>meiramia</p><p>1 kg jauhelihaa</p><p>2-3 rkl omenahilloa</p><p></p><p>pinnalle:</p><p>korppujauhoja</p><p>voinokareita</p><p></p><p>1. Keitä kaali ja sipulit suurina lohkoina suolalla maustetussa vedessä.</p><p>2. Valuta ne ja hakkaa silpuksi.</p><p>3. Ota liemi talteen.</p><p>4. Ruskista jauheliha.</p><p>5. Sekoita kaali-sipulisilppu, riisipuuro, jauheliha, mausteet ja omenahillo. </p><p>6. Lisää seokseen tarvittaessa keitinlientä, seoksen tulee olla vetelähköä puuroa. </p><p>7. Lisää mausteet, laita seos vuokaan.</p><p>8. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.</p><p>9. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti. </p><p></p><p><strong>Jauhelihaperunasoselaatikko</strong></p><p></p><p>perunamuusia (n.1 kg perunoita)</p><p>400 g jauhelihaa</p><p>2 dl vettä</p><p>suurustetta</p><p>viherpippuria</p><p>jalapenoa</p><p>sipulirouhetta</p><p>soijaa</p><p>aromisuolaa</p><p>kukkakaalia</p><p>parsakaalia</p><p></p><p>1. Valmista muusi noin kilosta perunoita (ohjejakso 7 / poronkäristys). </p><p>2. Kiehauta kukka- ja parsakaali perunoiden keitinvedessä.</p><p>3. Paista jauheliha ja lisää mausteet. </p><p>4. Kaada päälle vettä ja suurustetta ja anna kiehua muutaman minuutin...</p><p>5. Sekoita muusi, kaalit ja kastike.</p><p>6. Ripottele pinnalle korppujauhoja.</p><p>7. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia </p><p></p><p><strong>Täytetyt kesäkurpitsat</strong></p><p></p><p>kesäkurpitsaa</p><p>kukkakaalia ja kiinankaalia</p><p>sipulia</p><p>varsiselleriä</p><p>ranskankermaa</p><p>yrttejä</p><p>suolaa</p><p>pippuria</p><p>juustoraastetta</p><p></p><p>1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaisesti. </p><p>2. Koverra lusikalla keskusta pois. </p><p>3. Pilko täyteainekset pieneksi, sekoita ranskankermaan ja mausta, voit käyttää myös kesäkurpitsan ydintä täytteessä. </p><p>4. Täytä kesäkurpitsat täytteellä.</p><p>5. Ripottele juustoraaste päälle.</p><p>6. Paista uunissa 200 asteessa kunnes juusto on ruskistunut kauniisti/ grillissä</p><p></p><p><strong>Kaalipata</strong></p><p></p><p>½ kg jauhelihaa</p><p>n. 1 kg kaali</p><p>1 purjo</p><p>1 sipuli</p><p>2 porkkanaa</p><p>1 rkl siirappia</p><p>soijaa</p><p>lihalientä</p><p>pippuria/maustepippuria</p><p></p><p>1. Ruskista jauheliha. </p><p>2. Lisää kaali ja muut vihannekset, anna myös niiden ruskistua hieman.</p><p>3. Lisää vettä niin etteivät ainekset aivan peity, lisää myös siirappi.</p><p>4. Anna hautua uunissa 150 asteessa 1-2 tuntia. </p><p></p><p><strong>Kasvispaella</strong></p><p></p><p>varsiselleriä</p><p>purjoa</p><p>sipulia</p><p>porkkanaa</p><p>kesäkurpitsaa</p><p>paprikaa</p><p>kaalia</p><p>retiisiä</p><p>papuja tomaattikastikkeessa</p><p>herkkusieniä</p><p>valkosipulia</p><p>öljyä</p><p>riisiä</p><p>kurkumaa</p><p>soijaa</p><p>yrttimaustetta</p><p>valkopippuria</p><p>mustapippuria</p><p>valkoviiniä</p><p></p><p>1. Kypsennä vihanneksia öljyssä esim. wok-pannulla.</p><p>2. Lisää pavut ja mausteet.</p><p>3. Kaada päälle riisiä ja lisää vettä.</p><p>4. Tarkkaile nesteen määrää, ettei paella pääse kuivumaan eikä se ole liian vetistä.</p><p>5. Kun riisit ovat kypsiä, on ruoka valmis. </p><p></p><p><strong>Pekonibroileririsotto 1</strong></p><p></p><p>Broilerisuikaleita</p><p>pekonia</p><p>voita/öljyä</p><p>sipulia</p><p>aromisuolaa</p><p>paprikaa</p><p>pippuria</p><p>riisiä</p><p>parsakaalia</p><p>kukkakaalia</p><p></p><p>1. Paista broilerisuikaleet ja pekonit.</p><p>2. Lisää sipulit ja mausteet.</p><p>3. Kaada päälle riisiä, vettä ja kaalit.</p><p>4. Anna hautua n. 20 minuuttia, tarkkaile veden määrää, niin etteivät riisit kuivu vaan imevät kypsyessään kaiken veden. </p><p></p><p><strong>Broileria ja kukkakaalia siiderissä</strong></p><p></p><p>broilerin rintafileitä</p><p>kukkakaalia</p><p>siideriä tai valkoviiniä</p><p>grillausmaustetta</p><p>voita/rypsiöljyä</p><p></p><p>Marinadi:</p><p>chiliketsuppia</p><p>soijaa</p><p>sipulia</p><p>purjoa</p><p>musta- ja rosépippurina</p><p> </p><p>1. Sekoita marinadi ja anna broilerin maustua mielellään muutama tunti. </p><p>2. Paista muurinpohjapannulla.</p><p>3. Lisää muuta pilkotut ainekset. </p><p>4. Lorauta lopuksi siideriä ja tarkista maku.</p><p>5. Lisää grillausmaustetta tarvittaessa.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 3809593, member: 589"] [b]Possu-kaalipata [/b] 600 g possun etuselkää tai lapaa öljyä 2 - 3 sipulia n. 600 g valkokaalia 2 - 3 porkkanaa 1 purjo ¾ dl rikottuja ohrasuurimoita 5 - 6 dl lihalientä kokonaisia maustepippureita 1 iso tai 2 pientä laakerinlehteä 1 iso paprika kirveliä paprikajauhetta 1. Suikaloi liha ja hienonna kuoritut sipulit. 2. Kuori porkkanat ja suikaloi ne sekä kaali. 3. Leikkaa purjo renkaiksi. 4. Ruskista liha ja sipulit padassa. 5. Lisää muut aineet paitsi paprika. 6. Kypsennä miedolla lämmöllä n. 40 min. 7. Lisää paprika kypsentämisen loppuvaiheessa ja tarkista maku. [b]Kirjava suikalepata[/b] noin 400 g broileri/ kanasuikaleita esim. hunajamarinointi 2 sipulia tai 1 purjo 2-3 naurista 2 porkkanaa 1 palsternakkaa pala selleriä pala kaalia tai kiinankaalia 2-3 valkosipulinkynttä 1-2 rkl hunajaa 2-3 rkl soijakastiketta ½-1 tl mustapippuria suolaa 3-4 dl vettä 2 rkl ohra- tai maissitärkkelysjauhoja 1. Leikkaa sipulit ensin kahteen osaan ja siitä edelleen ohuiksi viipaleiksi. 2. Leikkaa juurekset ja kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. 3. Ruskista ensin broilerisuikaleet pienissä erissä nopeasti padassa tai pannulla. 4. Pehmennä kasvissuikaleet kahdessa tai kolmessa erässä. 5. Yhdistä liha- ja kasvissuikaleet pataan ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. 6. Mausta seos. 7. Sekoita kylmän veden joukkoon tärkkelysjauhot ja kaada seos ruoan joukkoon koko ajan sekoittaen. 8. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. 9. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja vettä. 10. Tarjoa ruoan kanssa halutessasi keitettyä perunaa/ riisiä [b]Hirvipata[/b] (4 annosta) 500 g luutonta hirvenlihaa 50 g savustettua siankylkeä 2 kpl sipulia 1 kpl porkkanaa 2 rkl Flora Culinessea 0,5 tl suolaa 1 tl mustapippuria 1,5 rkl vehnäjauhoja 2 dl olutta 0,5 dl vettä 1,5 rkl Knorr vasikkaliemitiivistettä 200 g ruusukaalia 2 rkl persiljasilppua 1. Paloittele liha kuutioiksi, noin 2-3 cm. 2. Leikkaa siankylki paloiksi. 3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana. 4. Ruskista siankylkipalat kevyesti rasvassa paistinpannulla ja siirrä pataan. 5. Ruskista myös sipulilohkot ja porkkanasiivut ja siirrä pataan. 6. Ruskista lihanpalat kahdessa erässä ja siirrä pataan. 7. Mausta suolalla ja pippurilla. 8. Lisää vehnäjauhot tasaisesti joukkoon. 9. Lisää olut, vesi ja liemitiiviste. 10. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. 11. Lisää ruusukaalit ja keitä vielä noin 5 minuuttia. 12. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. 13. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa. Muuta! Hirvenlihan sijasta voit käyttää karjalanpaistilihaa. Pataan sopivia karjalanpaistilihoja ovat porsaan kassler ja naudan rinta (varaa molempia 250 g). [b]Kukkakaalia ja pastaa[/b] 1 pieni kukkakaali 1 parsakaali 2-3 rkl oliiviöljyä 2 rkl voita 1 sipuli 4 valkosipulin kynttä 1 prk tomaattimurskaa 1/ tl chilijauhetta mustapippuria loraus valkoviiniä simpukkapastaa 1. Kiehauta kaalit vedessä puolikypsiksi, noin 6-7 minuuttia. 2. Valuta. 3. Kuullota pilkottu sipuli voi/öljysekoituksessa . 4. Lisää murskattu valkosipuli ja chilijauhe. 5. Lisää myös tomaattimurska ja kaalit. 6. Hauduta kymmenisen minuuttia. 7. Lisää mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. 8. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. 9. Sekoita kastikkeen kanssa. 10. Tarjoa heti. [b]Nakkiborssikeitto [/b] 3 raakaa punajuurta 2 sipulia ½ purjo 1 porkkana 1 sellerinvarsi valkokaalia 0,5 kg nakkeja 3 rkl tomaattipuretta maustepippuria laakerinlehti kasvisfondia tai kasvislientä voita / öljyä n. 1 l vettä smetanaa 1. Raasta tai suikaloi juurekset. 2. Feesaa ne padassa voi-öljysekoituksessa. 3. Lisää vesi ja mausteet. 4. Anna hautua vähintään 20 minuuttia. 5. Lisää paloitellut nakit. 6. Tarjoa smetanan kera. [b]Omenakaalipaistos[/b] kaalia omenaraastetta siirappia suolaa voita 1. Paista suikaloitu kaali voissa. 2. Lisää muut aineet. 3. Hauduta viitisen minuuttia. [b]Vappupiiras[/b] Pohja: 150 g voita 4,5 dl vehnäjauhoja 0,5 tl suolaa 1 dl vettä 1. Paista jauheliha. 2. Mausta tulisesti. 3. Sekoita muihin täyteaineksiin. 4. Nypi jauhot, rasva ja suola tasaiseksi seokseksi. 5. Lisää vesi ja sekoita. 6. Levitä taikina voideltuun vuokaan. Täyte: 250 g jauhelihaa parsakaalin nuppuja paprikasuikaleita sipulia valkosipulia chilimaustetta 2,5 dl ranskankermaa 100 g tuorejuustoa 1 kananmuna anjovissuikaleita 6. Kaada täyte päälle. 7. Koristele anjoviksilla. 8. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. [b]Kukkakaali-savuporokeitto[/b] kukkakaalia sipulia voita vettä mustapippuria kylmäsavuporoa ruokakermaa persiljaa suolaa 1. Freesaa kattilassa voissa sipuli ja pilkottu kukkakaali. 2. Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät. 3. Kiehuttele kypsäksi. 4. Soseuta sauvasekoittimella. 5. Lisää ruokakermaa ja pieneksi pilkottu savuporo. 6. Pilko sekaan persiljaa ja lisää tarvittaessa suolaa. [b]Kalkkuna-nuudeliwokki[/b] Kalkkunaa suikaleina sipulia valkosipulia lanttua paprikaa parsakaalia öljyä soijakastiketta chilijauhetta makeaa chilikastiketta korianteri nuudeleita 1. Suikaloi kasvikset. 2. Paista wok-pannulla ensin kalkkuna. 3. Ota se pois pannulla. 4. Lämmitä öljy ja paista kasvikset puolikypsiksi. 5. Lisää lihat ja mausta. 6. Kiehauta nuudelit, 7. Sekoita kaikki ainekset pannulle. 8. Tarjoa heti. [b]Peruna-tomaatti-parsakaalipaistos[/b] 1 kg keitettyjä perunoita 5 tomaattia 2 sipulia 1 parsakaali n. 7 dl maitoa 2 munaa mustapippuria valkopippuria salviaa basilikaa emmental-raastetta suolaa 1. Viipaloi tomaatti, sipuli ja perunat. 2. Leikkaa parsakaali tertuiksi. 3. Lado ainekset voideltuun vuokaan ja mausta. 4. Sekoita munamaito ja kaada päälle. 5. Ripottele juustoraaste pinnalle. 6. Paista 200-225 asteisessa uunissa kunnes kasvikset ovat pehmenneet. [b]Porokiusaus[/b] Perunaa sipulia valkosipulia kylmäsavuporoa kuohukermaa mustapippuria suolaa öljyä parsakaalinuppuja 1. Suikaloi perunat ja sipuli. 2. Freesaa hieman paistinpannulla ja kaada voideltuun vuokaan. 3. Lisää hieman suolaa ja pieneksi pilkottu poronliha. 4. Kaada päälle kermaa sen verran että ainekset lähes peittyvät ja lisää parsakaali. 5. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. [b]Chop Suey[/b] 250 g naudanfileetä pavunituja purjoa ½ tl inkivääriä paprikaa parsakaalia tomaattia porkkanaa Maustekastike: ½ dl soijaa bambupurkin lientä / sherryä 4 rkl maissijauhoja 1. Leikkaa liha postimerkin kokoisiksi viipaleiksi. 2. Pyörittele maustekastikkeessa. 3. Paista liha wok- pannulla öljyssä. 4. Nosta lihat pois. 5. Kypsennä pieniksi pilkotut vihannekset öljyssä pari minuuttia. 6. Lisää paistetut lihat. 7. Kaada myös loppu maustekastikkeesta pannulle. 8. Anna ruoan seistä vain hetki ja tarjoa riisin kera. [b]Itämainen grillikeittiö[/b] broilerisuikaleita naudanpaistisuikaleita kukkakaalia sipulia paprikaa kesäkurpitsaa kirsikkatomaatteja tuorekurkkua ym. vihanneksia keitettyä riisiä paistamiseen öljyä Chilikastike: öljyä voimakasta chilijauhetta valkosipulia soijaa Currykastike: öljyä voimakasta curryjauhetta sokeria Kermaviilikastike: kermaviiliä hakattua persiljaa itämaista tulista mausteseosta, esim. garam masalaa sipulia 1. Sekoita kastikeainekset. 2. Leikkaa lihat ja vihannekset suikaleiksi. 3. Aseta ainekset tarjolle kauniisti. 4. Anna jokaisen kerätä oma annoksensa. 5. Paista nopeasti öljyssä ja mausta kastikkeella. [b]Kasvissosekeitto[/b] perunaa parsakaalia kukkakaalia purjoa porkkanaa sipulia maitoa/ kermaa yrttimaustetta suolaa 1. Keitä vihannekset kypsiksi. 2. Siivilöi keitos ja ota liemi talteen. 3. Soseuta kasvikset. 4. Kaada takaisin kattilaan. 5. Ohenna keitinliemellä ja maidolla. 6. Mausta yrttimausteella. 7. Tarkista suola. [b]Kalkkunapyttipannu[/b] marinoitua kalkkunafilettä perunoita (raakaa) porkkanaa sipulia kukkakaalia kesäkurpitsaa paprikaa pippuriseosta suolaa kananmunaa 1. Pilko kaikki ainekset noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. 2. Paista pannulla ensin kalkkuna, sen jälkeen porkkanat ja perunat. 3. Lisää pehmeät vihannekset viimeiseksi ja aivan lopuksi kananmunat. 4. Mausta pippurilla ja suolalla. [b]Täytetyt Kesäkurpitsat[/b] kesäkurpitsoja 1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. 2. Koverra ne teelusikalla. Täyte: sipulia purjoa, tomaattia valkosipulia kukkakaalia selleriä mausteita valkoviiniä juustoraastetta Valmista täyte kasarissa: 3. Kaada kasariin öljyä ja pehmitä aineksia varovasti. 4. Lisää pippuria, suolaa ja yrttimaustetta sekä viimeiseksi viiniä. 5. Täytä kurpitsat ja ripottele päälle juustoraastetta. 6. Kypsennä uunissa 200 asetta n. ½ tuntia tai folionyytissä grillissä. [b]Rössy-kesäkeitto [/b] perunaa lanttua porkkanaa sipulia kukkakaalia rössyä eli veripalttua savukylkeä maitoa voita suolaa mustapippuria persiljaa 1. Freesaa padassa voissa lohkotut vihannekset ja hieman veripalttua. 2. Lisää maito ja kiehuttele hiljaisella tulella. 3. Kun vihannekset ovat lähes kypsiä, lisää veripalttua ja pilkottua savukylkeä. 4. Keitä kypsäksi. 5. Lisää lopuksi hakattua persiljaa. 6. Anna seistä hetki ennen tarjoilua. [b]Kaalilaatikko[/b] 1 l riisipuuroa 3 sipulia 1½-2 kg kaalia n.2 rkl suolaa valkopippuria paprikajauhetta meiramia 1 kg jauhelihaa 2-3 rkl omenahilloa pinnalle: korppujauhoja voinokareita 1. Keitä kaali ja sipulit suurina lohkoina suolalla maustetussa vedessä. 2. Valuta ne ja hakkaa silpuksi. 3. Ota liemi talteen. 4. Ruskista jauheliha. 5. Sekoita kaali-sipulisilppu, riisipuuro, jauheliha, mausteet ja omenahillo. 6. Lisää seokseen tarvittaessa keitinlientä, seoksen tulee olla vetelähköä puuroa. 7. Lisää mausteet, laita seos vuokaan. 8. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. 9. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti. [b]Jauhelihaperunasoselaatikko[/b] perunamuusia (n.1 kg perunoita) 400 g jauhelihaa 2 dl vettä suurustetta viherpippuria jalapenoa sipulirouhetta soijaa aromisuolaa kukkakaalia parsakaalia 1. Valmista muusi noin kilosta perunoita (ohjejakso 7 / poronkäristys). 2. Kiehauta kukka- ja parsakaali perunoiden keitinvedessä. 3. Paista jauheliha ja lisää mausteet. 4. Kaada päälle vettä ja suurustetta ja anna kiehua muutaman minuutin... 5. Sekoita muusi, kaalit ja kastike. 6. Ripottele pinnalle korppujauhoja. 7. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia [b]Täytetyt kesäkurpitsat[/b] kesäkurpitsaa kukkakaalia ja kiinankaalia sipulia varsiselleriä ranskankermaa yrttejä suolaa pippuria juustoraastetta 1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaisesti. 2. Koverra lusikalla keskusta pois. 3. Pilko täyteainekset pieneksi, sekoita ranskankermaan ja mausta, voit käyttää myös kesäkurpitsan ydintä täytteessä. 4. Täytä kesäkurpitsat täytteellä. 5. Ripottele juustoraaste päälle. 6. Paista uunissa 200 asteessa kunnes juusto on ruskistunut kauniisti/ grillissä [b]Kaalipata[/b] ½ kg jauhelihaa n. 1 kg kaali 1 purjo 1 sipuli 2 porkkanaa 1 rkl siirappia soijaa lihalientä pippuria/maustepippuria 1. Ruskista jauheliha. 2. Lisää kaali ja muut vihannekset, anna myös niiden ruskistua hieman. 3. Lisää vettä niin etteivät ainekset aivan peity, lisää myös siirappi. 4. Anna hautua uunissa 150 asteessa 1-2 tuntia. [b]Kasvispaella[/b] varsiselleriä purjoa sipulia porkkanaa kesäkurpitsaa paprikaa kaalia retiisiä papuja tomaattikastikkeessa herkkusieniä valkosipulia öljyä riisiä kurkumaa soijaa yrttimaustetta valkopippuria mustapippuria valkoviiniä 1. Kypsennä vihanneksia öljyssä esim. wok-pannulla. 2. Lisää pavut ja mausteet. 3. Kaada päälle riisiä ja lisää vettä. 4. Tarkkaile nesteen määrää, ettei paella pääse kuivumaan eikä se ole liian vetistä. 5. Kun riisit ovat kypsiä, on ruoka valmis. [b]Pekonibroileririsotto 1[/b] Broilerisuikaleita pekonia voita/öljyä sipulia aromisuolaa paprikaa pippuria riisiä parsakaalia kukkakaalia 1. Paista broilerisuikaleet ja pekonit. 2. Lisää sipulit ja mausteet. 3. Kaada päälle riisiä, vettä ja kaalit. 4. Anna hautua n. 20 minuuttia, tarkkaile veden määrää, niin etteivät riisit kuivu vaan imevät kypsyessään kaiken veden. [b]Broileria ja kukkakaalia siiderissä[/b] broilerin rintafileitä kukkakaalia siideriä tai valkoviiniä grillausmaustetta voita/rypsiöljyä Marinadi: chiliketsuppia soijaa sipulia purjoa musta- ja rosépippurina 1. Sekoita marinadi ja anna broilerin maustua mielellään muutama tunti. 2. Paista muurinpohjapannulla. 3. Lisää muuta pilkotut ainekset. 4. Lorauta lopuksi siideriä ja tarkista maku. 5. Lisää grillausmaustetta tarvittaessa. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa ÄITI?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Yksi kuva näyttää Reissu-Sanna Marinin hurjan matkatahdin. Kerosiiniä palaa ja aukkoja tulee otsonikerrokseen 😢
18 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
2.
"Demokraateissa täysi Biden-paniikki - Demokraatit ovat menettäneet uskonsa istuvan presidentin mahdollisuuksiin marraskuun vaaleissa."
33 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
3.
UKKO
Tänään 07:25
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Annabethin siskolle nimi!
Eilen 23:39
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Tunnetteko pyhyyttä metsässä ?
Eilen 22:36
vierailija
9 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Suomi vs Venäjä, näkökulma
Eilen 18:48
vierailija
4 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Kilttimies ei käynyt omissa lakkiaisissa
Eilen 17:52
vierailija
16 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Venäläinen ystävyys?
Eilen 15:33
vierailija
4 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
UKKO
Started by vierailija
Tänään 07:25
Luettu: 41
Aihe vapaa
2.
"Demokraateissa täysi Biden-paniikki - Demokraatit ovat menettäneet uskonsa istuvan presidentin mahdollisuuksiin marraskuun vaaleissa."
Started by vierailija
33 min sitten
Luettu: 20
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
UKKO
Latest: vierailija
4 min sitten
Aihe vapaa
2.
Yksi kuva näyttää Reissu-Sanna Marinin hurjan matkatahdin. Kerosiiniä palaa ja aukkoja tulee otsonikerrokseen 😢
Latest: vierailija
4 min sitten
Aihe vapaa
3.
Kilttimies ei käynyt omissa lakkiaisissa
Latest: vierailija
6 min sitten
Aihe vapaa
4.
Tunnetteko pyhyyttä metsässä ?
Latest: vierailija
10 min sitten
Aihe vapaa
5.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
22 min sitten
Aihe vapaa
6.
"Demokraateissa täysi Biden-paniikki - Demokraatit ovat menettäneet uskonsa istuvan presidentin mahdollisuuksiin marraskuun vaaleissa."
Latest: vierailija
28 min sitten
Aihe vapaa
7.
Suomen tämän kevään älykkäimmän ylioppilaan mielestä pakkoruåtsi on aivan turhaa ajanhukkaa
Latest: vierailija
28 min sitten
Aihe vapaa
8.
K/B-komposti
Latest: vierailija
55 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Kaalista ruokaa
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu