Kaalilaatikko

vauvakuume75
mie keitän ensin litrasta maitoa riisipuuron,ruskistan 400-600g jauhelihan,maustan ja ruskistan myös kaalin siirapin kera..sen jälkeen kaikki aineet sekasi,maun tarkistus ja vuokaan,uuniin noin tunniksi vielä..
 
kata04
Tätä tein yks päivä ja oli tosi hyvää...

Kaalilaatikko:

4-5 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
1 tl suolaa
1,5 kg valkokaalia
1 sipuli
400 g jauhelihaa
Jauhelihamaustetta
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl meiramia
2 rkl siirappia
4 dl lihalienta
1 muna

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä niin että vesi imeytyy riisiin.
Hauduta toisessa kattilassa silputtua kaalia ja sipulia pienessä vesitilkassa, kunnes kaali pehmenee.
Yhdistä riisi, kaali, paistettu jauheliha, siirappi ja mausteet.
Kaada seos voidelttuun uunivuokaan. Sekoita lihaliemi ja muna keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alatasossa 200 asteen lämmössä 1-2 tuntia. Pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa.
 
Jaanuska harmaana
Tässä on meidän perheen kaalilaatikko-ohje, tuo omenahillo korvaa sen siirapin, mitä moni käyttää, mutta mie en, tällä ohjeella tulee paljon parempi.

Kaalilaatikko

1 l riisipuuroa
3 sipulia
1½-2 kg kaalia
n.2 rkl suolaa
valkopippuria
paprikajauhetta
meiramia
1 kg jauhelihaa
2-3 rkl omenahilloa

pinnalle:
korppujauhoja
voinokareita

1. Keitä kaali ja sipulit suurina lohkoina suolalla maustetussa vedessä.
2. Valuta ne ja hakkaa silpuksi.
3. Ota liemi talteen.
4. Ruskista jauheliha.
5. Sekoita kaali-sipulisilppu, riisipuuro, jauheliha, mausteet ja omenahillo.
6. Lisää seokseen tarvittaessa keitinlientä, seoksen tulee olla vetelähköä puuroa.
7. Lisää mausteet, laita seos vuokaan.
8. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
9. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti.

 
LydianÄiti75
En edes tykkää kaalilaatikosta, mutta mies ja tyttö sitä rakastavat - tällä tavoin tehtynä:
Kaali pieneksi silpuksi kiehumaan veteen jossa on siirappia ja maustepippuria. Puuroriisi (ehdottomasti) toiseen kattilaan kiehumaan lihaliemikuution, maustepippurin, paprikajauheen ja suolan kanssa. Kun riisit ovat suunnilleen puolikypsiä, joukkoon laitetaan paistamaton jauheliha joka kyllä kypsyy riisin kanssa hautuessa. Kun riisi-jauhelihaseos on kypsää ja kaalet pehmenneet, sekoitetaan kaikki uunivuokaan, lisätään siirappia, maustepippuria ja suolaa maun mukaan ja kaalin keitinlientä nesteeksi ja uuniin. Siis ei jauhelihan paistamista, sipulia eikä varsinkaan munamaitoa!!
Näin kaalilaatikosta tulee jotenkin raikkaampi, tai ainakin meillä tykätään - syön sitä jopa itsekin.
Nii ja jauheliha joko sikanautaa tai pelkkää possua.
 

Yhteistyössä