juuston pakastaminen

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ouou
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Säilyvyys ja säilytys
Säilytä juustot jääkaapissa tai kylmiössä alle + 8 °C:ssa. Pidä juustot avaamisen jälkeen joko omissa pakkauksissaan hyvin suljettuina tai kääri ne tiiviisti tuorekelmuun. Voit säilyttää juustoa myös juustokuvun alla tai suljetussa rasiassa. Pidä juusto erillään voimakasaromisista ruoka-aineista esim. hedelmistä, koska juustoon tulee helposti sivumakuja.
Juustojen pakastaminen
Pakastaminen voi hieman muuttaa juustojen makua ja kuivattaa sekä haurastuttaa niiden rakennetta. Jos juusto on tuoretta ja hyvälaatuista, se kärsii vähemmän pakastamisesta. Leikkaa pakastettavat juustot korkeintaan 300 gramman paloiksi ja pakkaa palat ilmatiiviisti. Myös tuorejuustoja ja sulatejuustoja voi pakastaa. Pakastusajaksi suositellaan korkeintaan 3 kk. Sulata juustot jääkaapissa ja käytä pian sulatuksen jälkeen. Juustoraaste sopii hyvin pakastettavaksi kerta-annoksina.
 

Yhteistyössä