Juuri tiedon saanut kaksosten odottaja,IHANAA!

Onnea Leonor :heart:

Uutisia tosiaan ropisee, niin ihanaa :) Meikäläinen joutui takas osastolle, toksemia oireilee edelleen, pissan protskut 3.0 ja turvotus ihan mieletön. Mutta samapa tuo makaako täällä vai kotona, täällä kuitenkin vauvat on paremmassa seurannassa kun ajetaan käyriä ja ultraillaan, hyvä niin.

Makaamisesta puheenollen, se onkin haastavaa tosiaan välillä kun selällään omat keuhkot littaantuu ja kyljellään usein se patjan puolimmainen vauveli alkaa koputella, että ahdasta on. :D Tuo lähes puoli-istuva on aika hyvä, tyynyjä meilläkin sänky täynnä.

31+6
 
Onnea leonor! :flower:

Täällä jatkuu kotona makaaminen. Ma oli se lääkäri ja kohdunkaulaa lyhimmillää 1.5cm. Ulkosuu edelleen pehmeä ja kiinni ja sisäsuu hiukkasen auki edelleen. Et muuten sama kun vko sit paitsi tuo kaula taas vähä lyhyempi. Poikien painoarviot oli 1.9kg ja 2kg. Että hyvin kasvaa :). Ens viikolla sitte taas lääkäriin.

Musta tuntuu ettei mikään asento ole hyvä ku hetken :D. Ja tuo vessassa ravaaminen alkaa tympiä :D.

33+4
 
Ihanat pienet pojat Leonorilla! Hyvä kuulla, että sektio ei välttämättä tarkoita monen päivän toimintakyvyttömyyttä. Onko teille annettu mitään arviota, kauanko vauvat ovat sairaalassa kasvamassa?

Minä jouduin eilen kauhukseni hammaslääkäriin. Vappuna purin PURKKAA ja poskihampaasta lohkesi palanen. Hyi yök sentään sitä tunnetta. Onneksi sain nopeasti ajan hampilääkärille niin ei tarvi sitä nyt enää jännittää! Ei kuulema ole mitenkään epätavallinen raskausajan vaiva tuokaan, minulle tuli kyllä yllätyksenä.

Enna ja tytöt 29+
 
Leonorin kuva sulattaa sydämen, oih <3
Itse sain jo tänään eka kortisonipiikiin sikiöiden keuhkoja vahvistamaan, eli kuulostaa että sektio ei välttämättä ole enää kaukana, toksemia kun näyttää etenevän, protskut tänään 4 ja verenpaine koholla, siihenkin aloitetaan lääkitys tänään.
Jännittää..

32+1
 
Ihanat pojat :heart:.

Tässä vrk supistellu enempi ni kävin näytil oman mielenrauhan takia. Tilanne eden maanantaista sillai et ulkosuu 2cm auki ku oli kii. Eli nyt molemmista päistä auki. Sanoin kätilölle et kohtahan ne tippuu ulos :D. Su aamulla mennää käyrille jos ei mitää ennen sitä ilmaannu.

Alkaa jännittää todella !

33+5
 
Onnea Circus ja Leonor :heart: Leonorin kuva oli aivan ihana.

Häpiamamalle stemppiä!

Rakenneultra takana ja siellähän ne ipanat vilisti menee, ettei edes sukupuolia nähnyt :LOL: Taisi muutenkin olla vaikeuksia mitata mittoja, kun eivät pysyneet sekuntiakaan paikoillaan. Tuntu vaan niin hassulta, että ei saatu mitää painoarvioita (syynä varmaan kun en käy äippäpoliklinikalla vaan tk:n lekurilla joka on erikoistunut raskauksiin) ja kontrolleihin sille kuukauden välein. Kommenttina oli että kauniit tilaston mukaiset vauvat vastaa viikoilleen kokonsa puolesta. Mitään ongelmia ei löytynyt. Potkut on alkanut tuntua kunnolla, en vaan ota selvää kumpi on kumpi, koska muksut makoile peräkkäin keskellä mun mahaa. Tuumas, että eipä ollut koskaan nähnyt vielä tollasta tilannetta ja otti kuvan siitä. :heart:

Mutta nyt tuonne ulos tuuleen tekee piha hommia niin ja enään muuten 4 viikkoo töitä sitten pistetään saikulle.

Sunshine ja pirpanat 21+6
 
Poika 1825g ja tyttö 1655g syntyivät sektiolla tänään klo 15.37 ja 15.39 naiset ensin-järjestyksessä. :) Tuli yllätyslähtö saliin, kun aamukäyriä ajettaessa tytön sykkeet alkoivat vedellä niin matalina. Kyllä ne vielä nousivat, mutta eipä haluttu enää venyttää kun tuollaista käy. Toimitus oli nopea, selkärankaan puudutuspiikit sattuivat, mutta muu ei, eikä haava ole kipeä ainakaan vielä. Isä sai olla mukana.
Tyttö parkui komeasti ulos jouduttuaan, lisähappea piti antaa jonkin aikaa, mutta illalla hengitteli jo itse. Pojalla oli enemmän aluksi hengitysvaivaa ja hänelle laitettiiin sellainen putki. Vastasyntyneiden teholla ovat kaapeissa, mutta kaikki on oikein hyvin, ovat terveitä ja elinvoimaisia. Kuvia en osaa laittaa. :/
Tsemppiä paljon kaikille teille tuleville maaliin saapujille :)

Onnellinen Tanita ja pikkuihmeet, syntyivät 32+2
 
Paljon onnea Tanita! Ja hyviä kenguruhetkiä :) Itseä ainakin harmittaa niin vietävästi, kun pitää välillä nousta vessaan ja syömään. Voisin pitää poikia rinnalla kyllästymättä ihan loputtomiin! Lypsääkin pitäisi päivisin 3 h välein, joten välillä on pakko antaa pojat takaisin kaapin lämpöön..
 
Onnea Tanita! :flower: Niin ihanaa, että kaikilla on mennyt hyvin vaikeuksista huolimatta!

Meillä tänään 30+0 POKS!!! Tiistaina käynti ä-polilla. Sitä odotan kun kuuta nousevaa, jotta näkee miten kasvut on nyt menneet. Ainakin liikkeet tuntuu hyvin ja vauvat hikkailee vuorotellen, että arvelisin kaiken olevan edes suunnilleen kunnossa vauvoilla :)

Enna ja Nyyti & Nuppu 30+0 (JEE, ihana siirtyä kolmosella alkavalle kaudelle!)
 
Viimeksi muokattu:
Paljon onnea Tanita :flower:

Nää kävi aamulla sovitusti käyrillä ja kaikki hyvin :) Tänää vihdoin poksuu odotettu rv 34 :). Ke sitte lääkäriin taas.

Must tuntuu ettei nää viel tovii synny vaik kaik muut sitä mieltä et koht tulee :D
 
Oi, onnea Tanita!

Alkaa tosiaan jännittää. Pitää varmaan pakkailla se sairaalakassi valmiiksi. Keskiviikkona ois eka monikkovalmennus ja ilmeisesti siinä saadaan se synnytysvalmennus.

Nicci ja jäbät 31+5
 
Onnea nyyttinsä saaneille!! Teitä onkin nyt monta :)

Hommattiin autoon turvakaukalot kun oli hyvä tarjous. Kaukalot kun tuli kotiin ja näin ne eteisen lattialla ni iski
avustus, henkinen ahistus! Tuli sellanen olo et mitä tässä on menny tekemään ja alottaa kaikki taas alusta. Tyttöä lähettiin tekeen ja nytte ku sitä ei tule ni tuli olo että tää kaikki on turhaa. Isommat lapset on just kouluun kummatki ni uudet vauvat. Ja omat reenit oli niin hyvällä mallilla. Jos tää on vaan jotain puolivälin ahistusta ja helpottaa kunhan vauvat syntyy.
Viikkoja on nyt 25 menossa. Ja liitoskivut on tullu riesaksi. Paljoa mitään ei tarvi tehä ni jopa tuntuu. Yhtään ei oo semmonen ihanaa Jippii fiilis eikä tee mieli laittaa vauvoille mitään valmiiksi. Äskenki juhlissa näin muutaman kk ikäsiä ni ei yhtään ollu sellanen ihana tahtoo tollasen olo. Paremminki kauhistutti.

Anteeksi tällanen aihe näitten ilosten uutisten keskelle.
Mutta Oulussa ultraasa käydessä vauvojen koko ero oli pienentyny 25% 11% :) Pienempi oli ottanu pyrähyksen ja mitään blokeja napanuoran virtauksissa ei ollu. Äitiyspakkauksen tilasin ja vanhempainraha anomukset laittoon kelalle menemään. Kyllä tää tästä. Tiiän että jos en tällähetkellä odottais ni haaveilisin vauvasta (tytöstä).

Anteeksi vielä avautuminen!

Iltatähti 24+5
 
ihana iltatähteni! noi on varmasti normaaleja ajatuksia.... itse tässä nro 4 oottelen ja jäänee viimeiseksi, meillä 2 poikaa ja yks tyttö ennestään, joten tyttöä täälläkin tehtiin ;) ja kun elämä noitten 2x3v ja 1,5v kanssa jo on niin tasasta ja helppoo, niin tosiaan tuntuu että vieläkö sitä piti tähän ruveta:LOL:
 
Täällähän on tapahtunut paljon! Onnea kaikille vauvat kainaloon saaneille ja tsemppiä raskausrutistukseen meille muille. Olisi ihana lukea synnytyskertomuksia ja tuoreiden kaksosäitien tuntemuksia :)

Luulin, että olen kärsinyt katkonaisista öistä jo kuukauden mutta nyt on unettomuus todella näyttänyt voimansa. Toisins anoen, mä en enää saa unta öisin enkä juuri päivisinkään. Valvon hereillä vääntelehtien ja kääntelehtien aamuyöhön saakka ja siitä aamun sarastukseen sitten 1-2 tunnin pätkissä. Päivisin olo on hieman päänsärkyinen ja väsynyt, mutta mitään päikkäreitä en ole pystynyt nukkumaan. Alkaa olla todella rasittunut olo! Toivottavasti tällaista riesaa ei ole muille tullut, mutta jos jotain vinkkejä tai neuvoja on tarjolla, kuulisin kyllä mielelläni.

Mamis 29+6 (huomenna poksuu täälläkin uudet kymmenet)
 
Mamis onpa todella inhottavaa. Olet varmaan jo kaikki konstit koittanut. Itsellä yöt olleet katkonaisia kyllä jo hyvän tovin ja sitten valvotaan aamuyöt. Mutta olen kyllä pystynyt nukkumaan päiväunia sitten. HHMMM.. etsippäs netistä vanhan kansan konsteja, jos sieltä löytyisi vinkkiä.

Iltatähteni Ihanaa, että pienempi on saanut kasvun vauhtiin =). Mulla ei ole kokemusta tuosta muusta. Kun meillä ei nääs ole tullut niin tyttöjä kuin poikiakaan aiemmin, kovista yritysvuosista huolimatta. Mutta noihin ns. kauhunhetkiin voin samaistua. Varsinkin puolivälin paikkeilla iski välillä paniikki vähän kaikesta raskauteen/synnytykseen/vauva-aikaan ja myöhempään kasvuun liittyen :whistle:

Nicci ja jäbät 31+6
 
Onnea Leonor!! Mahtavaa! :)

Ja onnea myös Tanita!

Meillä tytöillä ikää huomenna 2vkoa ja vatsavaivoista huolimatta kasvaneet hyvin, pikkutypy jo 880g ja isompikin kohta syntymäpainossaan, 1620g. Hengittävät omillaan ja isompi pääsee pian pois kaapista :) Pitkää päivää sairaalassa, mutta aivan sama, tytöt voi hyvin! :heart:
 
  • Tykkää
Reactions: häpimama
"Ihana" kuulla että muillaki on ollu puolivälin ahistusta. Niin huvittavalta ku se kuullostaakin.

Nukkumisesta. Mulla on myös ollu katkonaisia öitä ja joka asennon muutokseen herännu. Eilen illalla passitin mieheni hieromaan jalkoja. Hiero jalkoja nilkasta varpaisiin ja oli tosi kipeitä kohtia. Mutta enpä heränny kertaakaan viimeyönä! En ees vessaan. Menin hieronnasta suoraa nukkumaan. Jos ette oo kokeillu ni kokeilkaa. Mietinki siinä ääneen ettei oo ihme et on niin kipeitä kohtia ku muutamassa kuukaudessa tullu n.17kg lisää painoa.
 
Huhhelihei! Äitipolikuulumisia täältä :) Tytöt oli hienosti tasoittaneet kasvua A 1648g ja B 1728g, B on onnistunut kiepsahtamaan perätilaan. Kohdun ulkosuu lähtenyt aukeamaan, sisäsuu vielä kiinni. Pissat ja verenpaineet ok. Kahden viikon päästä taas uusi käynti.

Enna ja Nyyti&Nuppu 30+2
 
Hello!
Mahdottomasti Onnea vauvansa saaneille <3 . Ihanaa että kaikkien vastustenkin jälkeen pienet voivat hyvin.

Ja uusille tervetuloa ja onnea odotukseen.

Täällä on kaikki hyvin. Ennanniinan kanssa mennään melkein samoilla linjoilla, mulla eilen tuo 30+2 ja äippäpolilla kuulumiset ok. Tytyt vain pienempiä, A 1,2kg ja B 1,4kg. Kokoero pysynyt tasaisena (nyt 12%). Ja molemmat päällään :) .

Yöunet täälläkin katkonaisia mutta aika hyvin jaksaa päivät kuitenkin kun muuten vointi parantunut kummasti. Liitoskipuja ei juurikaan, supistele ei, hempat noussut takaisin kohilleen ja mielikin ehkä tasoittunut (ainakin omasta mielestäni).

No mutta, Aurinkoista odotusta kaikille!

MissChili ja tytyt 30+3

ps. Olisi tosi hienoa kuullla synnytyksistä ja arjen alkumetreistä. Ja ketju johon voitaisiin sitten mennä porisemaan vauvat kainalossa, kiinnostaisi minuakin :)
 
HUOMIO HUOMIO

Aloitin uuden ketjun: arkea ja juhlaa kaksosten kanssa

Tuonne voidaan sitten siirtyä kirjoittelemaan jahka synnytykset on takana. Toivoisin jo synnyttäneiden menevän jo aloittelemaan hyvillä vinkeillä keskustelua.

Nicci ja jäbät rv 32
 
Missä kaikki!? :attn:

No minäki tulin vaan kitisemään :ashamed: Mulla on flunssa ja veri tulee taas nenästä. Johan tätä veretöntä autuutta useampi viikko kestikin. Voimat on tän flunsssan takia ihan kaikki... Ja aivastelu ja yskiminen on niin inhottavaa tän ison mahan kanssa...auh kun supistaa. Yöllä jo mietin, että pitääkö jonnekkin soitella, kun oli ihan kipeitäkin supistuksia.

Mitäs muiden helatorstaihin?

Enna ja typyt 30+4
 

Yhteistyössä