Jussi Halla-aholla on asiaa: SDP:n ja vasemmistoliiton etu menee aina ay-liikkeen jäsenistön edun edelle

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Jussi Halla-aho 1 min · Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin lausunto valtiovarainvaliokunnalle syksyllä 2022: "Mikäli työvoimapulaa yritetään ratkaista kouluttamattomien ja ilman riittävää kielitaitoa olevan työvoiman avulla, niin silloin niin sote- kuin myös varhaiskasvatussektoreilla hoitovirheet tulevat kasvamaan ja niiden korjaaminen myöhemmin on kallista. Alojen pitovoima koulutettujen hoitoalan ammattilaisten osalta tulee edelleen heikkenemään. Ilman riittävää koulutusta olevat työntekijät aiheuttavat työyhteisöissä jo nyt merkittävää lisäkuormitusta muille työntekijöille ja suurena uhkana on se, että tämä kuormitus tulee jatkossa vain lisääntymään." Riikka Purra vaalitentissä 21.3.2023: "Nämä kielitaidottomat hoitajat ovat lisäkuorma ja edelleen ajavat hoitajia pois alalta. Tämäkin pitäisi tehdä viisaasti. Heillä pitäisi olla riittävä kielitaito, kun he tulevat tänne maahan." Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja saman päivän iltana: "Se ei pidä paikkansa. Päin vastoin. Jos meillä ei olisi näitä henkilöitä, työpaikoilla olisi vielä vähemmän työntekijöitä ja olisimme vielä heikommassa jamassa. Ja se ajaisi ihmisiä pois." Tämä on varsin tavallinen ilmiö ammattiyhdistysliikkeen kanssa. AY-väki nostaa kulisseissa esiin halpatyövoiman maahanmuuton aiheuttamia ongelmia omilla aloillaan. Monesti järjestöjen jäsenet ja edustajat käyvät itkemässä ongelmia perussuomalaisille ja toivovat meidän tekevän asialle jotakin. Mutta kun nostamme järjestöjen itse esille tuomia ongelmia julkiseen keskusteluun, samat järjestöt - ja usein jopa samat henkilöt - vetävät maton alta ja vakuuttavat, ettei mitään ongelmaa ole. Lisää maahanmuuttoa, arvopohjaa ja jakamatonta ihmisarvoa! Ilmiö johtuu siitä, että työntekijäjärjestöt eivät ole ensisijaisesti jäsentensä - eli työntekijöiden - asialla vaan SDP:n ja vasemmistoliiton jatkeita ja tukiorganisaatioita. Puolueen etu menee aina jäsenistön edun edelle."
 
vierailija
Nähtiinhän se nytkin kevään palkkaneuvotteluissa. Koska SDP on pääministeripuolue, piti hyväksyä paskat sopimukset ennätysinflaation vallitessa. Jos nyt olisi vallassa Kokoomus, Suomessa olisi yleislakko päällä.
 
vierailija
Nähtiinhän se nytkin kevään palkkaneuvotteluissa. Koska SDP on pääministeripuolue, piti hyväksyä paskat sopimukset ennätysinflaation vallitessa. Jos nyt olisi vallassa Kokoomus, Suomessa olisi yleislakko päällä.
Jos kokoomus tai kepu olisivat vallassa päällä olisi jo KiKy-leikkurit pakkolakiuhan saattelemana ja 0- tai äärimaltilliset palkkakierrokset, kuten oli koko porvarijohtoisten hallitusten kausien ajan, jolloin 2009 asti myös talous ja BKT hyytynyt sekä maassa porvarien NAIRU-konseptin vaatima jättirakennetyöttömyys.
 
vierailija
Parempi rivitys:

Jussi Halla-aho (ps.) Facebookissa:

*

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin lausunto valtiovarainvaliokunnalle syksyllä 2022:

"Mikäli työvoimapulaa yritetään ratkaista kouluttamattomien ja ilman riittävää kielitaitoa olevan työvoiman avulla, niin silloin niin sote- kuin myös varhaiskasvatussektoreilla hoitovirheet tulevat kasvamaan ja niiden korjaaminen myöhemmin on kallista. Alojen pitovoima koulutettujen hoitoalan ammattilaisten osalta tulee edelleen heikkenemään. Ilman riittävää koulutusta olevat työntekijät aiheuttavat työyhteisöissä jo nyt merkittävää lisäkuormitusta muille työntekijöille ja suurena uhkana on se, että tämä kuormitus tulee jatkossa vain lisääntymään."

Riikka Purra vaalitentissä 21.3.2023:

"Nämä kielitaidottomat hoitajat ovat lisäkuorma ja edelleen ajavat hoitajia pois alalta. Tämäkin pitäisi tehdä viisaasti. Heillä pitäisi olla riittävä kielitaito, kun he tulevat tänne maahan."

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja saman päivän iltana:

"Se ei pidä paikkansa. Päin vastoin. Jos meillä ei olisi näitä henkilöitä, työpaikoilla olisi vielä vähemmän työntekijöitä ja olisimme vielä heikommassa jamassa. Ja se ajaisi ihmisiä pois."

Tämä on varsin tavallinen ilmiö ammattiyhdistysliikkeen kanssa. AY-väki nostaa kulisseissa esiin halpatyövoiman maahanmuuton aiheuttamia ongelmia omilla aloillaan.

Monesti järjestöjen jäsenet ja edustajat käyvät itkemässä ongelmia perussuomalaisille ja toivovat meidän tekevän asialle jotakin.

Mutta kun nostamme järjestöjen itse esille tuomia ongelmia julkiseen keskusteluun, samat järjestöt - ja usein jopa samat henkilöt - vetävät maton alta ja vakuuttavat, ettei mitään ongelmaa ole. Lisää maahanmuuttoa, arvopohjaa ja jakamatonta ihmisarvoa!

Ilmiö johtuu siitä, että työntekijäjärjestöt eivät ole ensisijaisesti jäsentensä - eli työntekijöiden - asialla vaan SDP:n ja vasemmistoliiton jatkeita ja tukiorganisaatioita. Puolueen etu menee aina jäsenistön edun edelle.

*
 
vierailija
Helsingin Sanomat väittää, että IS-vaalimessuilla Purra olisi muka sanonut, että ”hänen keskusteluissaan hoitajajärjestöjen kanssa” oli käynyt ilmi, että kielitaidottomat hoitajat ovat muille lisäkuorma.

HS:n väite on vääristelyä, sillä Purra ei ole sanonut, että näkemys perustuisi ”keskusteluihin”, vaan näkemys perustuu hoitajaliitto SuPerin lausuntoon, joka on eduskunnan sivuilla kenen tahansa luettavissa.

Nyt on siis nähty, että vaikka Helsingin Sanomat osaa etsiä käsiinsä jopa sotilastiedustelua koskevia salaisia asiakirjoja ja julkaista niitä, HS-toimituksella ei riitä viitseliäisyyttä tutustua julkisiin asiakirjoihin, joista olisi mahdollista tarkistaa sisällöllinen vastaavuus siihen, mitä perussuomalaisten puheenjohtaja Purra on lausunut.

Mutta siinä ei ollut kaikki: HS päätyi myös haastattelemaan lähihoitajaliitto SuPerin puheenjohtajaa Silja Paavolaa, joka lehden tiistaina julkaistussa jutussa irtisanoutuu omasta lausunnostaan – siis siitä samasta lausunnosta, jossa todetaan työperäisen maahanmuuton heikentävän hoitoalaa ja jota Purra siteerasi. HS-juttu on otsikoitu korskeasti ”Lähihoitajaliiton puheenjohtaja torjuu Purran puheet” vaikka yhtä hyvin otsikko olisi voinut olla: ”Lähihoitajaliiton puheenjohtaja kääntää takkinsa ja pyörtää aiemmat puheensa.”
 

Yhteistyössä