juokseminen

Aamurusko
Saa. Saa myös hyppiä sohvalla ja sängyssä tiettyä varovaisuutta noudattaen. Meillä lapset saa myös hyppiä matalalta sohvapöydältä sohvalle. Ruokapöydälle ei saa kiivetä eikä kylässä saa tehdä mitään näistä. Juokseminen ja hyppiminen on lasten mielestä vain hauskaa.
 
joo, pahapa tuota on estää kun tää vajaa 2-vuotias ei muuta liikkumismuotoa enää tiedä. on joko paikoillaan tai juoksee, heh... nykyään saa juosta, mutta ehkäpä tulevaisuudessa täytyy alkaa rajoittaa kun vauhtia alkaa tulla liikaa...
 
Elefantteni
Saa juosta, mutta jos menee riehumiseksi, niin sitten on stop koko touhulle. Eli rajansa kaikella.
Sohvalla ei todellakaan saa hyppiä, eikä mistään ihmevirityksistäkään.

Meillä saa siis kyllä sisälläkin leikkiä rajumpia leikkejä, mutta kohtuus kaikessa. Ja nyt joku luulee, että mistäs lapsi tietää mikä on kohtuus jos vähän saa mut ei paljoa. Mutta minä väitän, että meidän lapset tietää kyl missä se juoksemisen raja menee. Jos juokseminen menee vallan päättömäksi menoksi ja kiljumista seassa eikä missään enää mitään tolkkua, niin sillon on se leikki loppu samantien, ja kerrasta poikki. =)
 
Meillä ei saa enää juosta eikä muutenkaan riekkua kauheesti sisällä sen jälkeen kun 6v kompastui lattialla köllöttelevään vauvaan (ei onneks käynyt pahemmin mut säikytti). Ulos pistän porukan välittömästi jos riehuminen alkaa...
 
sisällä saa juosta, koska ei todellakaan ole kävellyt askeltakaan sittten 10kk:n kun oppi kävelemään. poika nyt 2v. meillä pelataan myös sählyä sisällä, joten siihen kuuluu olennaisena osana juokseminen... :D
 
3lasta
Riippuu varmaan asunnonkin koosta. Kun asuimme kaksiossa, ei siellä edes kunnolla mahtunut juoksemaan "turvallisesti". Nyt asumme väljästi joten se oikein innostaa lapsia spurtteihin! Ja miksi eivät saisi juosta; esim. he itse pistävät kerhotossut jalkaan etteivät liukastu.

Mielestäni se kuuluu lasten leikkeihin tuo juokseminen ja hyppiminen mutta kun olemme kylässä tai meillä on vieraita niin silloin se ei ole sallittua!
 
50luvunäitee
periaatteessa juokseminen ja sängyssä hyppiminen on ollut kiellettyä. mutta sitä tapahtuu vieläkin joskus vaikka lapset 5 v ja 8 v. jossakin vaiheessa peli vihelletään poikki jos liian rajuksi on näyttänyt menevän ja sen jälkeen paluu rauhallisimpiin touhuihin.
 
ToivonKolmatta
Meillä saa juosta ja hyppiä ja käyttää hyppimisessä apuna sitä varten olevia patjoja ja lattiatyynyjä (esim. hyppiä kerrossängystä niille tai hyppiä lattialla pituutta niille).

Mutta sohvilla ja vanhempien sängyllä EI saa hyppiä eikä edes kävellä. Millekään pöydille ei mennä missään tapauksessa.
 
kolmen komentaja
Lapsi joka ei vielä osaa ilmaista itseään sanallisesti (niin kuin aikuisten luulisi pystyvän) kertoo tunteistaan kehon kielellä, hyppimällä, pomppimalla, juoksemalla, kirkumalla jne. Jos lasta kielletään liikaa tukahdutetaan lasten kyky ilmaista itseään. Näin mm. äidit kasvattavat tunnevammaisia ihmisiä yhteiskuntaan ymmärtämättä mitä tekevät. Turvalliset rajat pitää tietysti lapsella olla mutta totaalinen juoksemisen tai lievän riehumisen kielto on henkistä väkivaltaa lasta kohtaan. :x
 

Yhteistyössä