jugurtista

  • Viestiketjun aloittaja äiti kahdelle
  • Ensimmäinen viesti
äiti kahdelle
lueskelin noita vanhempia viestejä ja siellä li pitkä ketju jugurttiaiheesta, johon ajattelin lisätä muutaman rivin.

joku kirjoitti ettei rasvattomia pitäisi käyttää. eli kyllä rasvattomia, mutta useat rasvattomat on maustettu keinomakealla jota ei suositella, eli valitkaapas sitten se normaalisokeroitu!

ja toisaalta. ydessä maustetussa esim mansikkajugurtissa on khdessa dl 8 sokeripalan verran sokeria!! eli se mokoma pinei purkki on todella sokeripommi! ajatelkaa jos 10kg painava lapsi syö sen verran sokeria yhdessä jugurtissa niin 60 kg painavalle aikuiselle sama kuin söisi 48palaa sokeri kokoonsa nähden.. ja tämä oli ihan ravintoterapeutin tieto.

meillä kun alkoi kamalt huutoyöt. tyttö huusi ja potki yöllä ja kirkui että sattuu, muuteei osannut sanoa minne, ja oli muutenkin kamalan levotonta vuoden verran ja sitä tutittiin yms ja kuvattiin vatsat yms. meillä ei karkkeja syödä kuin todella harvoin. sitä sokeria kun se ravintoterapeutti heti kyseli. siten kerran äkkäsi kysyä syödäänkö maustettuja jugurtteja ja kun kerroin että kolmekin purkkia saattaa mennä päivässä niin jo selvisi syy.
lapsella illala sokerihumala ja siitä kirkumiset yms hudot yöllä.
siirryttiin maustamattomaan jonne sekaan marjoja pakastimesta, ja yöhuudot loppui kuin seinään.

en vaan ymmärrä miksei voi olla vähäsokerisia jugurtteja joissa olisi jotain makua. kun esim ite jos soseuttaa puoli banaania sekaan niin on kyllä makeaa ilman sokerilisää..
 
Tintura Benjui
tätähän minäkin olen ihmetellyt, miksi ei voida valmistaa tällaisia jogurtteja, mihin ei siis lisätä sokeria... en ole löytänyt kuin A-jogurttia, jossa on vain fruktoosia. ja niissäkin taitaa ainoat maut olla vehnänalkio-luumu ja mansikka, ja tietysti näissä jogurteissa on sitten sitä rasvaa peräti 2,5...
 
Olen samaa mieltä tästä sokeri/rasvajutusta, mutta tuli mieleen, että jos on syöty kolme purkkia jukurttia niin paljonko menee maitoa?
Meidän tyttö 1v5kk juo melkein litran päivässä, ja kuulemma 5-6 dl olis sopiva. Viiliä menee n. ½ tölkkiä aamulla, mutta kuinka paljon maitotuotteita voi yhteensä antaa?
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.12.2004 klo 12:15 ihmetys kirjoitti:
Olen samaa mieltä tästä sokeri/rasvajutusta, mutta tuli mieleen, että jos on syöty kolme purkkia jukurttia niin paljonko menee maitoa?
Meidän tyttö 1v5kk juo melkein litran päivässä, ja kuulemma 5-6 dl olis sopiva. Viiliä menee n. ½ tölkkiä aamulla, mutta kuinka paljon maitotuotteita voi yhteensä antaa?
Ei ainakaan enempää. Liiallinen maidon juonti aiheuttaa anemiaa.
 
äiti kahdelle
sehän se kun meillä ei lapsille oikein sovi maito. siis hylat yms aiheuttaa myös ilmaa vatsaan niin että valittavat vatsakipua yms, eli neuvolasta saatiin ohje korvata se maito muulla hapanmaitotuotteilla. eli eivät pitäneet välttämättömänä maidon juontia kunhan saa tarpeeksi maitotuotteita. piimääkään eivät tykkää jolloin jugurtti ja juusto likimain ainoat sopivat, ja juustot taas kovin rasvaisia. maito onneksi käy kypsennettynä, mutta kuitenkin, jollain pitäisi kuitenkin tarpeeksi sitä maitotuotetta saada. nyt sitten siis jugurttia,l mutta maustamatonta
 
jos ripottelee tavallisen viilin päälle itse sokeria, niin se maistuu yhtä makealle kuin valmiiksi makeutettu viili, mutta sokerin määrä ei varmastikaan ole 8 palaa. ja toinen hyvä mauste viilille on banaani, sekin maistuu todella makealta vaikka ei sisällä yhtään sokeria. mahtaisikohan näitä kikkoja voida käyttää jugurtin kanssa jotenkin? maustamaton jugurtti kun ei ihan käy yksiin viilin kanssa.
 

Yhteistyössä